Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlıklı yaşam disiplini önemli – Kocatepe Gazetesi

Sağlık Olsun programına konuk
Sağlıklı yaşam disiplini önemli

Sağlık Olsun programına konuk olan Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı ve Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Öznur Demirpençe Duman kalp damar sağlığı hakkında önemli bilgiler verdi.
200 KRİZ ÖLÜMLE SONUÇLANIYOR
Kal hastalıklarının başında kalbi tıkayıcı damar hastalıklarının sıkça görülen ve en çok öleme neden olan hastalıklar olduğunu söyleyen Op. Dr. Öznur Demirpençe Duman, Türkiye de ortalama 4 milyon civarında kalp damar hastalığı taşıyıcı bulunduğunu açıkladı. Dr. Duman; “Ayrıca her yıl 450 bin kişi ülkemizde kalp krizi geçirmektedir. Bunlardan maalesef 200 bini ölümle sonuçlanmaktadır. Başka bir deyişle tüm ölümlerin yüzde 45’i kalp hastalılarından kaynaklanıyor. Yani ülkemizdeki her 100 kişiden 35’i kalp krizinden hayatını kaybediyor” dedi.
GENETİK GEÇİŞ DEĞİŞMEZ
Hastalığa tutulmadan korunmanın büyük önem taşıdığını hatırlatan Op. Dr. Öznur Demirpençe Duman, hastalığa yakalanmamak için değişen ve değişemeyen faktörlerden söz etti. Dr. Duman; “Değiştiremeyeceğimiz ilk faktör genetik geçiştir. Bu oran yüzde 8’dir. Yani anne ve babanızda kalp hastalığı varsa sizde görülme oranı yüzde 8’dir. Şeker hastalığı, tansiyon, kolesterol gibi hastalıklara yakalanmamak için de erken yaşlardan itibaren sağlıklı bir yaşam disiplini kazanmalıyız. Bu anlamda anne ve babalara önemli görevler düşüyor” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)