Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin 6’ncısı Sandıklı’ya

Bu haberin fotoğrafı yok
Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin 6'ncısı Sandıklı'ya

Annelik Okulu hizmetinin de verileceği Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Aile Danışmanlığı biriminin Sandıklı’da kurulum çalışmaları hızla sürdürülüyor. Sandıklı’da yakında hizmete girecek olan merkez ile bu sayı altıya yükselecek

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lütfi Akgün beraberinde Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Annelik Okulu çalışanları ile birlikte Sandıklı ilçesinde hizmete açılacak olan Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Aile Danışma Birimi kurulum çalışmalarını yerinde inceledi. İnceleme gezisinde; Afyonkarahisar Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Annelik Okulu çalışanlarından; Hemşire Birsen Arı, Diyetisyen İpek Yabuz, Psikolog Merve Gündoğan ve Ebe Demet Say yer aldılar.
AİLE DANIŞMANLIĞI
ANNELİK OKULU İÇ İÇE
Sandıklı TSM Başkanı Dr. Murat Koçkar, Hemşire Naime Öztürk ve Ebeler Fidan Baydar ve Zehra Orhan, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lütfi Akgün beraberindeki heyete çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Sandıklı Yaşam Merkezi ve Aile Danışma Biriminin Annelik Okulu olarak da hizmet vereceğini kaydeden Dr. Lüfti Akgün, aile danışmanlık birimi ile annelik okulunun birbirini tamamladığına dikkat çekti. Evlenecek olan kişilere evlilik başvurusu öncesi aile danışmanlık eğitimi verildiğini söyleyen Dr. Akgün; “Evlilik ile atılan aile kurumunun temeli anne baba olunmasıyla başlamış oluyor. Gebelik öncesi ve sonrasında kişilerin mutlaka yaşayacağı sorunları önceden bilmeleri gerekiyor” dedi.
AİLE DANIŞMANLIĞI
HAZIRLIYOR
Çiftlerin ayrılma kararı almalarında ki başlıca etkenin bebeğin doğumu olduğuna işaret eden İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lütfi Akgün, anne babaların en çok çocuk yüzünden kavga ettiklerini söyledi. Annelik Okulu ile anne ve babanın aralarına katılan üçüncü bireye hazırladığını ifade eden Dr. Akgün; “Çocuğun doğumu çiftlerin hayatını değiştiriyor. Herşeyden önce eski özgürlükleri ortadan kalkıyor. Anne babanın hayatının merkezinde doğumu ile beraber çocuk yer alıyor. İnsanlar bunu önceden bildiklerinde kabullenmeleri daha kolay oluyor. Herkes bu refleksi geliştiremediği için aile içerisinde kavgalar, kırılmalar, anlaşmazlıklar ortaya çıkıyor. Kırılmaları, kavgaları ortadan kaldırarak boşanmaların önüne geçmek hedeflendi. Boşanma toplumsal önemli sorunlardan bir tanesi. Evliliklerin yarısı ilk 10 yıl içerisinde boşanma ile sonuçlanıyor. Anne ve baba birarada olursa sağlıklı çocuklar yetiştirme şansınız artar. Biz aileyi korumak için çalışıyoruz” diye konuştu.
SANDIKLI DA BU MERKEZİ HAKKETTİ
İlçelerden Afyonkarahisar’a gelen insan sayısının çok fazla olduğunu belirten Dr. Lütfi Akgün, bu insanların tamamının ulaşım ve çeşitli problemler yaşadıklarını kaydetti. Dr. Akgün, vatandaşın ayağına hizmeti götürme odaklı bir anlayışla Sağlıklı Yaşam, Aile Danışmanlığı ve Annelik Okulu Merkezlerine yeni birer halka ekleme çabasında olduklarını söyledi. Sandıklı ilçesinin bunu hakkeden ilçelerden biri olduğunu belirten Dr. Akgün; “Dinar’da ki merkezimize, Isparta ve Burdur’dan gelen hastalarımız var. Çevre illere ve bölgeye de hizmetler veriyoruz. Sandıklı’da yakında hizmete açacağımız merkezimiz de çevre köy ve beldelere hizmet verilecek. Buranın önemli bir özelilği de ücretsiz hizmettir. Kişilerin ısrarlı takipleri yapılıyor. Sorunun çözümü disipline edilerek çözülüyor. Biz hastamızı hesaba çekmiyor, bu yolculukta yanında oluyoruz” şeklinde konuştu.
HEDEF 2016 SONUNDA
TÜM İLÇELERDE KURULUM
Yıl sonuna kadar Sağlıklı Yaşam Merkezi sayısını 10’a çıkarma hedefleri olduğunu aktaran Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lüfti Akgün, bu sayıyı artırmak için çabaladıklarını kaydetti. Ocak ayından itibaren 6. merkeze ulaştıklarını belirten Dr. Akgün şöyle konuştu: “Hedefimiz 2016 yılı sonuna kadar Sağlıklı Yaşam Merkezlerini ilimizin tüm ilçelerinde kurmak. İl merkezinde ki hasta sayımız 120’den 40’a kadar geriledi. İlçelerde kurulan merkezler iş yükünü hafifletti. Başka illerden eğitim verdiğimiz kişiler var. Onlara da zaman ayırmamız gerekiyor. Sayın Bakanımız Türkiye’de 957 ilçe de bu merkezlerin kurulacağı talimatını verdi. Afyon bu konuda okul oldu. Sandıklı Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Aile Danışmanlığı Merkezi açımına yer veren Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl ve destekleri nedeniyle Kaymakam Faik Arıcan’a bu vesile ile teşekkür etmek isterim.” >> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti