Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sahte gübre furyası – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar genelinde karşılaşılan “sahte
Sahte gübre furyası

Afyonkarahisar genelinde karşılaşılan “sahte gübre” olayları nedeniyle çiftçinin büyük zarara uğradığı iddia ediliyor.
Afyonkarahisar ekonomisinin bel kemiklerinden birisi olan tarım sektöründe “sahte gübre” krizi yaşanıyor. Afyonkarahisar genelinde tarımsal ekim mevsimiyle birlikte çiftçilikle uğraşan bir çok vatandaş tarlalarında gübreleme ve ekim çalışmalarına başladı. Piyasadan aldıkları gübreleri tarlalarına saçan vatandaşlardan bazıları aldıkları gübrelerin sahte çıkmasıyla büyük bir şok yaşadı. Çevrelerinden konuyu teyid etmeye çalışan hemşehrilerimiz sahte gübre olayının il genelinde son derece yaygın olduğunu gördü. Özellikle Afyonkarahisar Merkez, İhsaniye ve Sinanpaşa ilçelerinin köy ve beldelerinde sahte gübre olayına daha çok rastlandığı belirtilirken pek çok çiftçinin henüz saçtığı gübrenin sahte olup olmadığını anlayamadığı belirtiliyor.
Sahte gübre olayıyla piyasadan büyük oranda para dolandırıldığına da dikkat çeken vatandaşlar, olayın maddi boyutunun yapılacak araştırmalardan sonra ortaya çıkacağına dikkat çekiyorlar.
Afyonkarahisar Valiliği’ni konuyla ilgili olarak inceleme yapmaya davet eden hemşehrilerimiz, “Sayın Valimizin talimatları ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri il genelinde satışı ve tarlalara saçımı yapılan gübreleri denetlerlerse sahte gübre olayının boyutları ortaya çıkacaktır” diyerek yetkililerden yardım istiyorlar.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti