Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Salgınla devletlerin de bağışıklık sistemi sınanıyor”

DP Genel Başkanı ve

DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, koronavirü salgınıyla sadece insanların değil devletlerin de bağışıklık sistemlerinin sınandığını kaydetti

 

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, aylardır insanlığın, milletin, neslin karşılaşmadığı bir bulaşıcı salgınla karşı karşıya kalındığını belirtti.
“Mutlaka bu salgın da geçecektir. Duamız, temennimiz en az can kaybıyla son bulmasıdır.” diyen Uysal, “Bu salgın vesilesiyle sadece insanların değil devletlerin de bağışıklık sistemi sınanıyor. Bu küresel salgın kuşkusuz dünyada olduğu gibi ülkemizde de birçok algı ve yargıyı derinden etkiledi, etkilemeye de devam ediyor. 2008 küresel ekonomik krizin ardından önemli ölçüde devletler fonksiyon tanımlamalarını genişlettiler ve yeni anlamlar yüklediler. Bu korona salgını ile beraber küresel sistem ve ulus devletler derinden bir sorgulama da yapacaktır. Bu paradigmatik değişim süreci bir kenara Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak uzun zamandır bir ‘yıkım mühendisliği projesi’ ile topyekûn bağışıklık sistemi ve kurumsal derinliği zaafa uğratılsa da bilimsel/ortak akılla yürütülecek bir ‘kriz yönetimi’ ile bu süreçten çıkacağız. ‘Dünya’yı değiştirecek olan eylemdir’ Bu gerçeklikten hareketle AKP hükümetinden milletimizi bu süreçten en az can ve maddi kayıpla çıkartacak eylemler beklemekteyiz. Allah başta sağlık ordumuzun, milletimizin ve insanlığın yardımcısı olsun.” dedi.