Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Salih Bademci Kimdir? Salih Bademci Kaç Yaşında, Nerelidir?

Başarılı performansı ile Altın Kelebek ödülüne layık görülen Salih Bademci canlandırdığı karakterlerle beğeni kazanıyor.

Başarılı performansı ile Altın

Salih Bademci kimdir? Salih Bademci kaç yaşında, nerelidir?

Son dönemin başarılı oyuncularından Salih Bademci 1984 yılında İzmir’de dünyaya geldi.

Lise eğitimini Bornova Anadolu Lisesi’nde tamamladıktan sonra lisans eğitimi için İstanbul’a yerleşti.

Lise yıllarında da taklit yeteneği ile arkadaşları arasında öne çıkan Bademci, yüksek öğrenimde önce Boğaziçi Üniversitesi sosyoloji bölümünü kazandı.

Salih Bademci’nin içindeki oyunculuk sevdası galip geldi ve konservatuar sınavlarına hazırlanarak İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’ne kazandı. Konservatuara girdikten sonra sosyoloji eğitimini yarıda bırakarak tamamen oyunculuk kariyerine yöneldi. Kamera önündeki ilk profesyonel oyunculuk deneyimi ise Barda (2006) filmindeki Cenk karakteri ile oldu.

Daha sonra Elveda Rumeli dizisinde Muzaffer karakterini canlandıran oyuncu esas çıkışını ise Öyle Bir geçer Zamanki dizisinde Hakan Tatlıoğlu karakteri ile yaptı.

İlerleyen yıllarda Fatih (2013), Zeytin tepesi (2014), Ulan İstanbul (2014-2015), Kiralık Aşk (2015-2017), İstanbullu Gelin (2017-2019), Kırmızı Oda (2020), Yalancı (2021) televizyon dizilerinde seyirci karşısına çıktı. Sinemada ise Barda’dan sonra Arkadaşlar Arasında (2014) ve Köpek (2015) adlı yapımlarda yer aldı.

Tüm bu süre boyunca tiyatro sahnesinden de hiç kopmayan Salih Bademci, Kent Oyuncuları, İstanbul Şehir Tiyatrosu ve kurucusu olduğu Siyah Beyaz ve Renkli tiyatro toplulukları çatısı altında tiyatro oyunlarında yer almaya devam etti.

Salih Bademci kimdir? Salih Bademci kaç yaşında, nerelidir?

Salih Bademci özellikle yakın dönemde dijital platformlardaki dizilerde canlandırdığı sıradışı karakterler ile de seyircinin hafızasında yer etti. Blu Tv işi olan İlk ve Son’da hassas ve aşık Barış’a hayat verirken, Netflix’in dönem dizisi Kulüp’te hayalperest müzisyen/girişimci Selim Songür’ü, Terzi dizisinde ise sosyopat Dimitri karakterini canlandırdı.

Kanal D’de yayınlanan Dilek Taşı dizisi ile ödüle layık görüldü.

2015’ten beri İmer Özgün ile evli olan Salih Bademci, İlkim isimli bir kız çocuğu babasıdır.