Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Salih Tanrıkulu Kimdir Ve Kaç Yaşında?

Salih Tanrıkulu’nun kim olduğu hayatı, aslen nereli olduğu merak ediliyor.

Salih Tanrıkulu’nun kim olduğu

Peki, Salih Tanrıkulu kim ve kaç yaşındadır?

Salih Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığına atandı. Peki, Salih Tanrıkulu kimdir aslen nerelidir? Salih Tanrıkulu kaç yaşındadır?

Salih Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığına atandı.  Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı ise görevden alındı. Kurul Başkanlığına Kurul Üyesi Salih Tanrıkulu atandı.

SALİH TANRIKULU KİMDİR ASLEN NERELİDİR?

Salih Tanrıkulu, 1974 yılında Ankara’da dünyaya geldi. 50 yaşında olan Tanrıkulu, 1996 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olduktan sonra ABD’deki Illinois Üniversitesi’nden Ekonomi alanında yüksek lisans derecesi aldı. Kamu hizmetine 1997 yılında Başbakanlık Uzman Yardımcısı olarak başlayan Tanrıkulu, 1998 yılından bu yana Maliye Bakanlığı’nda Gelirler Kontrolörü, Gelir Yönetimi Ekip Lideri, Vergi Başmüfettişi ve Vergi Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Mesleki faaliyetleri kapsamında ülkeyi OECD ve EU Fiscalis çalışma gruplarında temsil eden Tanrıkulu, 2013-2015 yılları arasında Türkiye’nin Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği’nde (Brüksel) ekonomi danışmanı ve NATO Denetleme Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 2015 yılında DDK Başkanlık üyeliğine atanan Tanrıkulu, 2017 yılından Ocak 2023’e kadar Acil Durum Prosedürlerini İnceleme Komitesi Başkanı olarak görev yaptı. Kasım 2023’ten bu yana DDK Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Salih Tanrıkulu, İngilizce ve Fransızca bilmektedir, evli ve üç çocuk babasıdır.