Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şampiyondan AKÜ’ye özel gösteri

Şampiyondan AKÜ’ye özel gösteri

Afyonkarahisar’da düzenlenen Avrupa Akrobasi Şampiyonası’nda şampiyon olan Foma Kalinin, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde öğrencilere gösteri yaptı

 

Hafta sonu Afyonkarahisar’da gerçekleşen Avrupa Akrobasi Şampiyonası’nda topladığı 319,5 puanla şampiyonluğa ulaşan Foma Kalinin ilimizde bir süre daha kalmak istedi. Kalinin’in isteği üzerine Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrencilerine gösteri yapmasını istedi. Başkan Zeybek’i kırmayan Kalinin, AKÜ’deki öğrencilere gösteri yaptı. Gösteriye Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Mehmet Karakaş, Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş ve AKÜ Rektör Yardımcıları, öğretim görevlileri, çok sayıda öğrenci katıldı.
Gösteri öncesinde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Motokros Dünya Şampiyonası’ndan sonra Avrupa Akrobasi Şampiyonası’nı Afyonkarahisar’da gerçekleştirdik. Bu şampiyonada birinci olan Foma Kalinin, şehrimizi ve pistimizi sevdiği için 3 gün daha ilimizde kalmak istediğini ifade etti. Bizde Türkiye Motor Sporları Federasyonu Asbaşkanımız ile görüşerek kendisini 3 gün misafir etmek istediğimizi ancak üniversite öğrencilerimizle de kendisini buluşturmak istediğimizi ilettik. Kalinin bu isteğimizi kabul etti. Rektörümüz ile de görüştük ve sporcumuz gösteriyi sunuyor. Kalinin’e isteğimizi kabul ederek teşrifinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karataş’ta etkinliğin Kampüs’te gerçekleştirilmesinde emeği geçen Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e, Türkiye Motor Sporları Federasyonu yetkililerine ve Avrupa Akrobasi Şampiyonu Foma Kalinin’e teşekkür etti.
Başkan Zeybek ve Rektör Karakaş’ın başlattığı gösteriye başlayan Kalinin, öğrencilere heyecan dolu anlar yaşattı. Gösterinin sonuna geldiğinde Kalinin’in motorunun arka tekeri patladı ve gösteri sona erdi. Gösteri sonunda Rektör Karakaş, Başkan Zeybek’e, TMF Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke’ye ve Sporcu Kalinin’e katkılarından dolayı plaket takdim etti. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi