Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sanat Okulu, Robotik Kodlama projesi ile hibe kazandı

Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik

Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, teknolojiye yönelik projesi ile Zafer Kalkınma Ajansı’ndan 523 bin TL’lik hibe almaya hak kazandı

 

Kamuoyunda “Sanat Okulu” olarak bilinen Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, META- Mesleki Eğitime Teknoloji Adaptasyonu projesi ile Zafer Kalkınma Ajansı’nın Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 523 bin 128 lira 55 kuruş hibe kazandı.
META Projesi kapsamında okula eğitim ve üretim amaçlı Tersine Mühendislik ve Hızlı Prototipleme Atölyesi, Kodlama ve Robotik Tasarım Atölyesi ile Motorlu Araçlar Teknolojisi Deneyimsel Öğrenme Atölyesi olmak üzere 3 atölye kurulacak. Meslek Öğretmenleri alacakları eğitimler sayesinde mesleki alan yeterliliklerini çağın gereksinimlerine paralel olarak geliştirecekler. Bu atölyelerde öğrencilere teknolojik bilgi, beceri ve üretime dayalı eğitim verilerek mesleki eğitimin kalitesinin arttırılması amaçlandı.
Bu çerçevede Afyonkarahisar Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası, Afyonkarahisar Elektrikçiler ve Elektronikçiler Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Afyonkarahisar Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Is birliği protokolleri yapıldı. Yapılan iş birliği protokolleri sayesinde gençlerin işletmelerde yüz yüze yapacakları atölye uygulamaları neticesinde kazanacakları mesleki deneyimleriyle sektörün ihtiyacı olan nitelikli işgücünün yetiştirilmesine ve istihdama katkı sağlamak amaçlandı. Ayrıca öğrencilere, velilere ve özel sektör temsilcilerine yönelik 3 adet farkındalık seminerleri, imalat sanayi AR-GE birimleri personeline uygulamalı workshop çalışması ve yıl sonu ürün sergisi gibi faaliyetler ile başta okul öğrenci ve velileri ile ilimizdeki diğer mesleki eğitim kurumları olmak üzere mesleki ve teknik eğitimin diğer ayağını oluşturan kamu ve özel sektör temsilcileri ve işletme yetkilileri üzerinde mesleki eğitimde teknolojinin gerekliliği ve ülke ekonomisi için önemi konusunda farkındalık oluşturulması ve özendirilmesi, bu sayede mesleki eğitime ilginin artırılması hedefleniyor.
Zafer Kalkınma Ajansı ve Afyonkarahisar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi arasında imzalanan sözleşme ile proje Aralık ayında başladı. Projenin 12 ay süreceği belirtildi. >> Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti