Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sanatçı Özgür Dönmez’in Keçe Sergisi AKÜ GSF Ev Sahipliğinde Açıldı

Keçe Sanatçısı Özgür Dönmez’in “Zümrüdü Anka’nın Yolculuğu” isimli kişisel sergisi, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) ev sahipliğinde açıldı.

Keçe Sanatçısı Özgür Dönmez’in

AKÜ M. Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen açılışa GSF Dekan Vekili Prof. Dr. Selçuk Akçay, Dekan Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Sena Coşkun, Dr. Öğretim Üyesi F. Nuri Kara, Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Ülkü Küçükkurt, AKÜ GSF Danışma Kurulu Üyesi Gülenay Yalçınkaya, İş İnsanı İbrahim Alimoğlu’nun yanı sıra, öğretim elemanları, öğrenciler ve çok sayıda Afyonkarahisarlı sanatsever katıldı.

Sanatçı Özgür Dönmez’in yünün su ve sabunla elde keçeleştirildiği geleneksel teknik olan ıslak keçe yöntemi ile ürettiği 38 adet yapıtının yer aldığı kişisel sergisi, 16 Şubat tarihine kadar sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

Sanatçı Özgür Dönmez’in Keçe Sergisi AKÜ GSF Ev Sahipliğinde Açıldı

 ÖZGÜR DÖNMEZ KİMDİR?

Sanatçı Özgür Dönmez,  1965 yılında Sivas’ta doğdu. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun olduktan sonra Tarım Bakanlığı’na bağlı çeşitli araştırma kuruluşlarında çalıştı. Meksika’da (CIMMYT) eğitim alan Dönmez, yüksek lisansını Kansas State Üniversitesi’nde tamamladı. Keçe sanatçısı Oğuz Koç’tan eğitim alan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı ünvanına sahip olan sanatçı, çeşitli karma sergilerde, sanatsal etkinlerde yer almış ve 8 adet kişisel sergi açmıştır. Sanatsal çalışmalarına Ankara’da bulunan atölyesinde devam etmektedir.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti