Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sanayicilere “Yeşil Sanayi Destek” Programı Anlatıldı

Afyonkarahisar KOSGEB İl Müdürü Ayşe Yeşim Çepni, Organize Sanayi Bölgesi ev sahipliğinde sanayicileri “Yeşil Sanayi Destek” programı hakkında bilgilendirdi.

Afyonkarahisar KOSGEB İl Müdürü

KOSGEB İl Müdürü Ayşe Yeşim Çepni tarafından Organize Sanayi bölgesinde bulunan firma sahipleri bilgilendirildi. Katılımın yoğun olduğu toplantıda destek programının amacı, kapsamı, başvuru şartları ve süreci detaylı bir şekilde ele alındı.

Çepni, Sanayi KOBİ’lerinin güneş enerjisi yatırımlarının destek üst limitinin 14 milyon TL, Sanayi Temiz ve Döngüsel ekonomi destek üst limitinin ise 4 milyon TL olduğunu söyledi.

Müdür Çepni, yaptığı bilgilendirme konuşmasında, “Destek programı dünya bankası ile ülkemiz arasındaki firmalar için etkin bir yeşil dönüşüm desteklemek amacıyla Sanayi Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından toplan 450 milyon dolar bütçeyle 2023-2024 yılları arasında yürütülecek. KOSGEB olarak iki ana başlıkta çağrıya çıkıldı. GES ve sanayi tesisi içerisindeki bileşik GES projeleri desteklenecektir. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının artırılması ve sanayide temiz, güvenilir enerji dönüşümüne ilişkin faaliyetlerde enerjinin güvenli ve sürdürülebilir olması önceliklendirilecektir. Bize yapılacak olan başvuruların ilki küçük veya orta ölçekli KOBİ olması gerekiyor. Yani mikro 10 çalışana kadar ve 10 milyonun altında mali bilanço veya net satışı olmayan işletmeler başvuru yapamıyor. Projeye küçük ve orta işletmeler başvuru yapabiliyor. Diğer bir başlık ise işletmenin kredi yani findeks notunun çok riskli olmaması gerekiyor.” dedi.

Sanayicilere Yeşil Sanayi Destek Programı Anlatıldı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yeşil organizeyle ilgili destek tarihleri hakkında da bilgiler veren Çepni, “Başvuru süremiz oldukça uzun 8 Aralık 2023 ve 30 Kasım 2024 tarihleri arasında. Temiz ve Döngüsel Ekonomi için Sanayinin Mobilize Edilmesi proje bileşenin destek üst limiti 4 milyon TL olup, proje kapsamında personel giderleri, makine, teçhizat alım giderleri, yazılım giderleri ve hizmet alım giderleri proje bütçelerinin yüzde 70’i oranında destek kapsamına alınacak.” ifadelerini kullandı.

BAŞVURULAR KOSGEB’E

Sanayicileri bilgilendirme toplantısında başvuruların KOSGEB’e yapılmasını söyleyen Çepni, KOSGEB desteklerine başvuruların; KOSGEB e-Hizmetler internet adresinde yer alan “Yeşil Sanayi Destek Programı” bölümünden yapılacağını veya 0 312 595 28 00 numaralı telefonla Afyonkarahisar KOSGEB İl Müdürlüğü’nden gerekli bilgilerin alabileceğini söyledi.

BİLGİLENDİRME SUNUMU YAPILDI

OSB Bölge Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu da, toplantıda bilgilendirme sunumu yaptı. Akosmanoğlu, destek programına dair bilgiler paylaşırken, katılımcıların sorularını yanıtlayarak, Yeşil Sanayi Destek Programı’nın işletmelerin sürdürülebilirlik ve çevre dostu uygulamalara geçişini teşvik etmeyi amaçladığını ifade etti. Programın bölgesel ekonomiye ve işletmelere sağlayacağı katkıları da detaylı bir şekilde anlatan Akosmanoğlu, Çepni’ye toplantı için sağladığı destekten dolayı teşekkür etti.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti