Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sandıklı MYO Öğrencileri SANJET’i Yerinde İnceledi

Sandıklı MYO Seracılık programı öğrencileri SANJET’te incelemelerde bulundu.

Sandıklı MYO Seracılık programı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sandıklı Meslek Yüksekokulu (MYO) Seracılık programı öğrencilerine yönelik jeotermal suyun ana dağıtım merkezlerini ve kullanım alanlarını incelemek üzere Sandıklı Jeotermal Isıtma Termal Turizm Ticaret Seracılık A.Ş.’ye (SANJET) teknik gezi düzenlendi. Programa, Seracılık Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Rabia Ersan, Öğretim Görevlisi Dr. Funda Özüsoy ile öğrenciler katıldı.

“JEOTERMAL SUYUN REENJEKSİYONUNU SAĞLADIK”

Gezide öğrencilere SANJET Jeotermal Suyun Tekelden Dağıtım Merkez Şefi Alaaddin Güner Altınay tarafından bilgiler verildi. “Sandıklı Jeotermal Sahasında Jeotermal Suyun Tek Elden Dağıtımı” temalı projeyi hayata geçirdiklerini belirten Şef Altınay, “Projemiz ile Sandıklı şehir merkezindeki konutların ısıtılmasından dönen jeotermal suyun; bir havuzda toplanmasını, ilave kuyular ile derecesinin arttırılarak teknolojik seralara verilmesini ve buradan dönen jeotermal suyun reenjeksiyonunu gerçekleştirmiş bulunmaktayız” dedi.

“TEKNİK GEZİDE ÖĞRENCİLERİMİZ İŞLEYİŞİ GÖRDÜ”

Teknik gezi hakkında değerlendirmede bulunan Seracılık Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Rabia Ersan, Sandıklı İlçesinin jeotermal su kaynağının kullanım alanları açısından zengin olmasının öğrenciler için bir fırsat olduğunu belirtti. Bölüm Başkanı Ersan, “Seracılık dersi kapsamında, yer yüzeyinin farklı derinliklerinden farklı sıcaklıklarda çıkarılan suyun kullanım sahalarını dersimizde işledik. Teknik gezi ile öğrencilerimiz işleyişi sahada görerek derslerde edindikleri bilgileri uzmanlarımızdan da dinleyerek daha da zenginleştirdi.” diye konuştu. Gezi, öğrencilerin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti