Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sandıklı’da dar ve orta gelirli aileler seracılık yapabilecek

Sandıklı Belediye Başkanı Dr. Mustafa Çöl, yakın zamanda dar ve orta gelirli ailelerin seracılık faaliyetlerinden faydalanmaları için gerekli adımları atacaklarını açıkladı

Sandıklı Belediye Başkanı Dr.

Sandıklı Belediye Başkanı Dr. Mustafa Çöl, TAGEM yetkilileriyle ilçede dar ve orta gelirli ailelerin seracılık yapabilmeleri için istişare etti. Sandıklı Belediyesi’nde gerçekleşen görüşmede; Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Doç. Dr. Davut Keleş ve İdari İşler Koordinasyon Daire Başkanı Bilal Karadoğan hazır bulundu.

Termal seracılık alanında yüzde 40 gibi ciddi bir orana sahip olan Sandıklı ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı TAGEM yetkilileri tarafından Sandıklı’daki jeotermal seraların iyileştirilmesi, daha fazla ürün alınması ile ilgili Daire Başkanları Sandıklı’da incelemeler yaptı.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Mustafa Çöl, şunları kaydetti: “Sandıklımız bilindiği üzere teknolojik domates seracılığında lider konumunda olan bir bölge olmasından dolayı her gün yeni bir yatırımcı kapımızı çalarak sera yapma talebinde bulunuyor. Ancak ben Rabbimizin bize vermiş olduğu bu nimetten hemşehrilerimizinde faydalanmasını istiyorum. Bu bağlamda ailelerin işletip mahsullerini satabilecekleri küçük ölçekli seralar yapılması ve bu alanda kendilerini destekleyici adımlar atmak istiyoruz. Bu düşünce ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Doç. Dr. Davut Keleş hocamızı Sandıklımıza davet ettik ve alternatif yetiştirebilecek ürünler üzerine çalışmalar yapmasını rica ettik. Sağ olsun kendileri de bizleri kırmayarak davetimize icabet ederek bu konuyla ilgili gerekli çalışmaları başlatacağını ifade ettiler. Gerçekten bu işi yapmak isteyen, uygun şartlarda farklı ürünler elde etmek isteyen ve ürün çeşitlerini geliştirmek isteyen hemşehrilerimize ciddi kaynaklar sağlanarak desteklenecek. İnşallah yakın zamanda dar ve orta gelirli ailelerimize seracılık faaliyetlerinden faydalanmaları için gerekli adımları atacağız.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti