Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sandıklıspor, ‘Afyon Sandıklıspor’ oluyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Sandıklıspor, 'Afyon Sandıklıspor' oluyor

Ve beklenen oldu. Sandıklısporlu yöneticiler, Sandıklıspor’un maçlarını Afyonkarahisar’da oynayacağını, adının da Afyon Sandıklıspor olacağını açıkladılar

Sandıklıspor’un Afyonkarahisar’da maçlarını oynamasının palnlandığını ve yeni bir oluşumla takımın daha üst liglerde mücadele edeceğinin görüşüldüğünü önceki gün Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban açıklamıştı. Dün de Sandıklıspor Kulübü yöneticileri bu görüşmeleri doğruladılar. Afyonkarahisar ağırlıklı oluşturulacak yeni yönetimle birlikte Sandıklıspor’a maddi destek sağlanacak. Yeni yönetimin başkanı olarak da Ali Günçar düşünülüyor. Yine yönetimde ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Borsa Başkanı Mehmet Mühsürler gibi Afyon iş ve siyaset dünyasının da önde gelen isimleri yer alacak.
SSK ve vergİ borçları yatırılamadı
SSK’ya olan 95 bin liranın yatırılmaması sonucunda darboğaza giren Sandıklıspor yönetimi, çareyi Afyonkarahisar’la birleşmekte buldu. Sandıklıspor yönetimi aldığı kararı facebook sayfasından duyurdu. (Kocatepe)

İşte açıklama

Sandıklıspor Yönetim Kurulu imzalı yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “http://m.kocatepegazetesi.com/”Bugünden itibaren takımımızın isminin Afyon Sandıklıspor olması, maçlarını Afyon’da yeni tesislerde oynaması ve Mart ayında yapılacak olağan kongrede de ortak bir yönetim oluşturulması konusunda sayın Afyon Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban ve diğer makam sahibi büyüklerimizle resmi görüşmelere başladığımızı kamuoyuna bildiririz. Son günlerde spor kamuyoundaki gelişmeler halkımızın malumudur. Öncelikle tek ortak paydamızın Sandıklıspor olduğunu ve Sandıklıspor üzerinde hiç bir şahıs ya da kurumun olmadığını belirtmek isteriz.”
“Mecbur kaldık”
“Bugün yaşanan bazı olaylar ve yine bugün öğrendiğimiz bazı gelişmeler bizi bu açıklamayı yapmaya mecbur bırakmıştır. Biz sayın Sandıklı Belediye Başkanımız İsmail Elibol ile takımımızın sıkıntılarını içeren 3 adet toplantı gerçekleştirdik. Belediye başkanımız ilk 2 toplantıda Sandıklı’nın takıma sahip çıkmadığını, bu yükün sadece 10-15 kişinin üzerinde olduğunu bu seneyi geçirsek bile seneye yapılabilecek birşey olmadığını, belediye olarak profesyonel takımlara kanunen yardım yapılamadığını buna rağmen 4 adet personel ve yakın yerlere araç tahsis edebileceğini bunun dışında halktan yardım istediğinde gerek müfettişlerin ve gerekse halkın olmayacak işlerle karşısına çıktığını bizlere söyledi. Futbol konusunda ise sahamızın kötü oluşunun takımın başarısının önünde büyük engel olduğunu ayrıca bu takımın ilimizde tek profesyonel takım olması sebebiyle maçlarımızı Afyon’da oynayıp Afyon’daki yetkililerin de bu takıma destek vermesi gerektiğinden bahsetti. Bu durumda taraftarlarımızın da mağdur olmaması için maçlara otobüs seferleri düzenleyeceğinin bilgisini bize verdi.”
“Bu en doğru karar”
“Stadta yapmış olduğumuz oda başkanlarının bulunduğu son toplantıda ise Afyon’la görüşme yapmamızın bize en doğru karar olacağını aktardı. Ancak biz son bir kez daha fedarkarlık yaparak maçlarımızı Sandıklı’da oynamaya devam ederek bir de transferin son günü önemli bir forvet oyuncusu alarak yolumuza devam etmeyi kararlaştırdık.”
“İşlerİn İÇİnden çıkamaz hale geldİk”
“Tüm bunlara rağmen dün öğrenmiş olduğumuz bir gelişme işleri içinden çıkılamaz hale getirdi. TFF ve Spor Toto teşkilatından yetkililer bizi arayarak, ‘kulübümüzün 2012 2-3-4 ve 5. aylarına ait sigorta borçlarına istinaden iddia ve TFF gelirlerine haciz konulduğu’ bilgisini verdi. Daha da vahim olan söz konusu borcu 1 hafta içinde kapatamazsak bundan sonra İddaa bültenlerine alınmayacağımızı bize bildirdi. Bunun üzerine bugün SGK ile yapmış olduğumuz görüşme neticesinde SGK il müdürümüz bize borçlarımız konusunda, sizin talebizinle 2 ay süreyle bir erteleme yapıldığını ancak 04.02.2013 günü kulüp adına A. Barış Şeker ve Av. Kenan Güler’in bir dilekçe vererek kulübün İddia gelirlerine banka hesaplarına ve TFF gelirlerine haciz konulmasına onay veren imzalı bir dilekçe verdiklerini bize bildirdi. SGK 95.000 TL olan bu borcun 1 hafta içinde ödenmesi gerektiğini de bize aktardı.”
“Adımız Afyon Sandıklıspor olacak”
“Bu gelişmeler sonrasında kulübün mevcut şartlarda devam etmesi önü bu dilekçe ile tamamen kapanmıştır. Bugünden itibaren takımımızın isminin Afyon Sandıklıspor olması, maçlarını Afyon’da yeni tesislerde oynaması ve Mart ayında yapılacak olağan kongrede ortak bir yönetim oluşturulması konusunda sayın belediye başkanımız Burhanettin Çoban ve diğer makam sahibi büyüklerimizle resmi görüşmelere başladığımızı kamuoyuna bildiririz. Görev süremiz boyunca büyük küçük bu takıma destek veren herkese çok teşekkür ederiz ve bu şartlarda aday olabilecek herkesi sonsuz destekleyeceğimizi beyan ederiz.” (Kocatepe)

Bu işe de çomak sokulmasın

Sandıklıspor’un yaşaması için Sandıklısporlu yöneticilerle yaptıkları görüşmelerin olumlu sonuçlanması sonrasında, Afyon il yöneticileri de basına ve taraftarlara sağduyu çağrısında bulundu. “Sandıklıspor’un yaşamasının çok önemli olduğunu ifade eden yetkililer, bu işe de çomak sokulmasın. Sandıklıspor da Afyonumuzun takımı. Bu takım ilimizin takımı olacak ve büyük hedeflerle yola çıkılacak. Herkes, tüm spor severler karşımızda değil yanımızda olsunlar. Herkes sağduyulu olsun” dediler. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti