Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sarı Apo, Hakk’a yürüdü – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Sarı Apo, Hakk'a yürüdü

1944 yılında Afyonkarahisar’da doğan Abdullah Şevik, ilk orta ve lise tahsilini Afyonkarahisar’da tamamladı. Spor hayatına futbol atletizm ve halk oyunları olmak üzere lise çağlarında başlayan Abdullah Şevik, uğraştığı tüm spor dallarında hocalarının dikkatini çekerek önemli başarılar elde etti. Futbol yaşantısına Afyonkarahisar’ın eski kapanmış kulüplerinden Çetinkaya Spor Kulübü’nde başladı. Daha sonra Çimentospor’da görev yapan Abdullah Şevik, buradan da 1967 yılında kurulan ilk Afyonspor’da profesyonel takımına geçti. Abdullah Şevik burada da yine yıllarca başarıyla mücadele etti. Faal futbol yaşantısını sona erdirdikten sonra gençlere futbol eğitimi veren Abdullah Şevik, Afyonkarahisarspor’da da zaman zaman yönetim kurulu ve denetim kurulunda da görevler aldı.

Renkli bir kişilik sevilen bir insan

Abdullah Şevik, çevresinde çok fazlaca sevilen ve değer verilen bir futbol adamıydı. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda son 15 yıldır değişik kademelerde görev alan Abdullah Şevik, ASKF’nin açtığı futbol yaz okulları ile çeşitli kulüplerde antrenörlük yaparak gençliğe de hizmet etmişti.
Afyon’da 3 dönem Saha Komiserleri Dernek Başkanlığı yapan Abdullah Şevik, Afyon Masterler Derneğinin kuruluşunda ve yönetiminde de yer almış, sportif ve sosyal etkinliklere katılmasında büyük bir özveri ile çalışmıştı. ASKF Yönetim Kurulu’nca 2011 yılının Afyon’daki “yılın yöneticisi” ödülüne aday gösterilmişti. Abdullah Şevik evli ve iki çocuk babasıydı.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda fahri olarak görev yapan ve orada amatör spor kulüplerine hizmet eden Abdullah Şevik, masterlerde de uzun yıllar futbol oynamıştı.

Afyon sporu bir ağabeyini daha kaybetti

İç çekişmelerle sık sık sıcak tartışmalara sahne olan spor taban birliklerinin neredeyse tamamında görev yapmış ve en sevilen renkli simalardan birisi olan Abdullah Şevik, dün gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Kavgalardan ve tartışmalardan uzak kalan ve sadece spora hizmeti düşünen Abdullah Şevik, amatör spor kulüplerinin liglere katılabilmesi için de sürekli çalışmalarda bulundu. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda fahri olarak görev yapan ve orada amatör spor kulüplerine hizmet eden Abdullah Şevik, masterlerde de uzun yıllar futbol oynamıştı.

Videosu binlerce kez izlendi

Masterlerin en renkli simalarından birisi olan Abdullah Şevik, geçen yıllarda masterler arasında oynanan bir maçta yan hakemlik yapmış ve bu sırada da çalan müziğin etkisiyle oyunlar oynamış ve görüntüleri de video sitelerinde binlerce kişiye ulaşmıştı. İzleyen herkesin gülmekten kendisini alamadığı Abdullah Şevik için sevenleri şimdi fatihalar okuyarak kendisini yad edecek. Kendisini yakından tanıyan diğer illerin master takımları da Sarı Apo için başsağlığı dilediler.

Gözyaşlarını tutamadılar

Afyonkarahisar sporuna sayısız hizmetleri geçmiş, sevilen spor adamı, antrenör, master, yönetici, eski futbolcu Abdullah Şevik’in dün cenaze namazına katılım yoğun oldu. Abdullah Şevik’in sevenleri, ölüm haberiyle sarsıldıklarını ve kendisini çok özleyeceklerini söylediler. Ölümünün çok ani olduğunu söyleyen eski futbolcu arkadaşları da Abdullah Şevik’e karşı son vazi-fesini yaptılar. Bayraktepe Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedilen Abdullah Şevik son bir iki aydır beyninde meydana gelen bir tümör nedeniyle kemote-rapi tedavisi görüyordu.

Sarı Apo toprağa verildi

Afyonkarahisarlı spor kamuoyunun yakından tanıdığı Abdullah Şevik, nam-ı diğer ‘Sarı Apo’ önceki gün Ankara’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Abdullah Şevik, dün öğle namazı sonrası İmaret Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Bayraktepe Mezarlığı’nda toprağa verildi

Afyonkarahisar’ın Sarı Apo’su Abdullah Şevik dün gözyaşlarıyla toprağa verildi.
Afyonkarahisar’da uzun yıllar futbola ve spora hizmet etmiş ve son olarak da Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda Denetim Kurulu üyeliği görevini sürdüren Abdullah Şevik dün Bayraktepe Mezarlığı’nda toprağa verildi. Geçirdiği rahatsızlık sonucu Ankara’da hastanede tedavi olan ve Çarşamba günü de yine tedavi sırasında rahatsızlanan Abdullah Şevik, yaşamını yitirdi. Sevenlerinin ve Afyon spor camiasının ‘Sarı Apo’su dün son yolculuğuna uğurlandı. İmaret Camii’ndeki öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazıyla göz yaşları içinde Bayraktepe Mezarlığı’na götürülen cenaze burada da dualarla toprağa verildi. Abdullah Şevik’in cenaze namazına katılım da yoğun oldu. Sevenleri yakın akrabaları ve dostlarının katılımıyla kılınan cenaze namazına da katılım bir hayli yoğundu. Afyonkarahisarspor’a ve Afyon futboluna büyük hizmetleri geçmiş Abdullah Şevik 1944 yılında Afyon’da doğmuştu. Abdullah Şevik, son aylarda geçirdiği beyin rahatsızlığı sonucu Ankara’da kemoterapi tedavisi görüyordu. Evli ve iki çocuk babası olan Abdullah Şevik, ASKF Yönetim Kurulu Üyeliği, Saha Komiserleri Derneği Başkanlığı, Masterler Derneği Yönetim Kurulu üyeliği de yapmış ve bu derneklerin kuruluşlarında yer almıştı.

Ölüm ani geldi

Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda uzun yıllar Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Abdullah Şevik, yeni yönetimde de Denetim Kurulu üyeliği görevinde bulunuyordu. Son bir iki ay önce beynindeki bir rahatsız-lık sonrasında ameliyata alınan Abdullah Şevik’ten alınan parçanın patolojik bulgusunun kötü huylu çıkması üzerine kemoterapi tedavisi uygulanmasına karar verildi. Ankara’da kemoterapi tedavisi yapılan Abdullah Şevik son anlarına kadar da güler yüzünü kaybetmedi. Dostlarının sürekli arayıp yanında olmasıyla hayata tutunmaya çalışan Abdullah Şevik, Çarşamba günü çok ani bir şekilde yaşamını yitirdi.

Biz de Kocatepe Gazetesi olarak Abdullah Şevik’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz…

Haberler: R. Hüseyin Biçer

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti