Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sebzeciler de başkan değişti – Kocatepe Gazetesi

Sebze ve Meyveciler Esnaf
Sebzeciler de başkan değişti

Sebze ve Meyveciler Esnaf Odasının 2018 yılı olağan seçimli genel kurul toplantısı bir düğün salonunda gerçekleştirildi. Genel kurulun Başkanlık Divanı; Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu ve Polatlı Pazarcılar Odası Başkanı Ali Karaca’nın Başkanlığı’nda; Emrah Tunç, Şemsettin Kaplan, Kadir Doğankaya ve Ramazan Aslan’dan oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını Sebze ve Meyveciler Konfederasyonu Ali Karaca yaptı.
“HAİN DARBEYE İLK DUR DİYEN ESNAFIZ”
Açılış konuşmasını Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu ve Polatlı Pazarcılar Odası Başkanı Ali Karaca yaptı. Kışın yağmur ve çamurunda yazın ise sıcakta pazarcı esnafı ile birlikte aynı saha da mücadele ettiklerini belirten Karaca, “Sizlerle aynı tastan su içip aynı sofrada yemek yiyen bir kardeşiniz olarak Afyonkarahisar Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası genel kurulunun hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bizler pazarcı esnafı olarak çok zor şartlarda para kazanıyoruz. Az kazanırız ama en çok şükür eden insanlardanız. 15 Temmuz gecesi bu fakir kardeşiniz de dâhil Ankara’da tesadüftür ki 15 Temmuz gecesi Polatlı Pazarcılar Odasına kayıtlı bir üyemizin düğünündeydik. Büyük bir düğündü. Cumhurbaşkanımızın halkımızı meydanlara davet etmesinden sonra darbe girişiminde bulunmak isteyen hain darbecilere dur diyen ilk esnaf sanatkârız. Kaportacı ve pazarcı kardeşlerimizle kamyonlarımızı Ankara istikametine gitmekte olan tankların üzerine atılarak durdurduk. Topçu kışlasından füzelerin hareket etmemesi için cesur yürekli pazarcı kardeşlerimizle birlikte giriş çıkışları kapattık. Bu yaptığımız çalışma tamamen Cumhurbaşkanımızın bilgisi ve nezdin de olmaktadır. Samimiyetle söylüyorum pazarcı esnafı cesurdur” dedi.
DEMOKRASİ BİR YARIŞ
Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Abdülkadir Konak, Afyonkarahisar Sebze ve Meyveciler Esnaf Odasının genel kurulunun hayırlı olmasını diledi. İki adaylı bir seçim yaşandığını belirten Konak, demokrasinin bir yarış olduğunu vurguladı. Odaların 2018 yılı olağan seçimli kongrelerinde yarışların hızlı olduğuna değinen Abdülkadir Konak, Allah’tan odalara hangi aday ve listesi hayırlı olacaksa onların seçilmesini diledi.
“UYUMU VE SAYGIYI
YAKALADIĞIMIZA İNANIYORUZ”
Afyonkarahisar Sebze ve Meyveciler Esnaf Odasının mevcut Başkanı Ergün Aykın yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a esnafa yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. “Ne idik ne olduk” diyen Aykın, “Her iki senede bir pazar değişikliği yüzünden çamurda, yağmurda, karda sokaklarda tezgâh açıyorduk. Çok şükür pazarlarımızın çoğu kapalı ve nezih bir şekilde oldu.  Yapacaklarımız daha bitmedi. Belediye ve Oda Başkanlarımızla çok güzel bir anlaşma içerisindeyiz. Bu güzel uyum birlik ve beraberliğimizin çok güzel göstergesidir. Bizler göreve geldiğimiz günden itibaren pazar yerlerimizde kavgasız gürültüsüz, uyum içerisinde, hem müşterimize hem de birbirimize saygılı ve sevgili nasıl daha iyi davranabiliriz ve nasıl birlik içinde olabilirizi hedefledik. Allah’a şükür bunları başardığımıza inanıyoruz” dedi.
MESLEK SIKINTIYA DÜŞMEMELİ
Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası Başkan Adayı Veysel Gök, seçimi hangi aday ve listesi kazanırsa kazansın kazananın sebzeci esnafı olacağını belirtti. Gök, “Bizler Peygamber Efendimizin (SAV) ‘Doğru tacir kıyamet günü sıdıklarla beraberdir. Rızkın onda dokuzu ticarettedir’ diye müjdelediği kutsal bir mesleği yapmaktayız. Böylesi kutsal bir meslek maddi sıkıntılar içine düşmemeli. Düşerse de kurtulmanın yolu kredi ve banka kuyruklarında iki kat ipotek vererek beklemek olmamalıdır. Kredilere gerek duymadan çözümler üretip mesleğimizi daha güzel yere taşımalıyız” diye konuştu.
“DERTLERİN ÇARESİ VAR”
230 bin nüfusa sahip olan Afyonkarahisar’da kendilerinin 400 pazarcı esnafı olduklarını belirten Veysel Gök, bankalara muhtaç olmadan birlik içinde her olumsuzluğun üstesinden gelinebileceğini kaydetti. Gök, oda başkanlığı görevine seçilmesi halinde 7 gün, 24 saat esasına göre dertlerin çaresinin bulunduğunun görüleceğini iddia etti. Gök, genel kurulun Afyonkarahisar’a hayırlı olmasını diledi.
AYKIN’IN LİSTESİ SARI
Sebze ve Meyveciler Esnaf Odasının mevcut Başkanı Ergün Aykın seçime sarı renkli liste ile katıldı. Aykın’ın Oda Başkan adaylığında yönetim kurulu adaylıkları; Mehmet Sarıgül, Ali Aktop, Musa Gökçimen, Mehmet Yıldırım, Coşkun Çelik, Süleyman Duman’dan oluştu. Denetim kurulu üyeliklerinde ise Eyüp Gürler, Hüseyin Değirmenci, Yusuf Kaplan yer aldı.
GÖK’ÜN LİSTESİ YEŞİL
Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olan Veysel Gök seçime yeşil renkli liste ile katıldı. Gök’ün yönetim kurulu üye adayları; Bünyamin Aker, Kadir Doğankaya, Ahmet Bayramoğlu, Münir Üstündağ, Ramazan Arslan, Fuat Karipçin oldu. Denetim kurulu üyeliklerinde ise, Osman Akın, İbrahim Kurtbaş, Ümit Üstündağ bulundu.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti