Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Seçimle Gelen Seçimle Gider, Makamda Böcek Bulunamadı”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, TBMM kürsüsünden Afyonkarahisar Belediye Başkanı Av. Burcu Köksal’ı sert bir dille eleştirdi. Yurdunuseven, “Muhtarlar Dernek Başkanını istifaya zorladığınız konuşuluyor. Seçimle gelen seçimle gider değerli başkanım. Başkanlık makamında böcek bulunamadı. Gelecek rapora göre hareket edeceğiz” dedi

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, TBMM’de söz alarak CHP Afyonkarahisar Belediye Başkanı Av. Burcu Köksal, başta olmak üzere CHP’li Belediye Başkanlarını eleştirdi.

“CHP’Lİ BAŞKANLAR ADAM KAYIRIYOR”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, 31 Mart seçimleri sonrasında CHP belediyelerinin nepotizmin zirvesini yaşadığını iddia etti. Milletvekili Yurdunuseven, “CHP belediyelerinde adam kayırmak liyakat ve ehliyete bakmaksızın başkanın eşi, evladı, dayısı, amcası kuzeni hatta terörist kardeşi özel kalem müdürü veya daire başkanı olarak atanmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

“AFYON BELEDİYE BAŞKANI ADAM KAYIRMACILIK YAPMIŞTIR”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Av. Burcu Köksal’ın, nepotizme erken başladığını belirten Milletvekili Yurdunuseven, “Sayın Başkan, ‘Seçim bölgem Afyonkarahisar’da DEM partililer belediye giremez.’ demiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Paşa’ya ve milli birlik ve bütünlüğümüzün teminatı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret edenler, bayrağımızı kaldıranlar ve İstiklal Marşı’mızı okutmayan DEM partililere karşı söz söyleyemeyen Belediye Başkanı nepotizme erken başlamış ve bütün belediye çalışanlarının yerlerini değiştirerek adam kayırmacılık yapmıştır.” dedi.

“OY BİRLİĞİYLE SEÇİLEN BAŞKANI İSTİFAYA ZORLUYOR”

Milletvekili Yurdunuseven, CHP’li Başkan Köksal’ın muhtarların yüzde yüz oyu ile seçilen Muhtarlar Dernek Başkanını istifaya zorladığını da ileri sürdü.  Milletvekili Yurdunuseven, şunları kaydetti: “Bu sefer DEM’lilere bir laf edemeyen Belediye Başkanı sivil toplum kuruluşlarının dizaynına girmiş olup halen bir yıl seçim süresi bulunan muhtarlar Dernek Başkanına ‘Seni istemiyorum.’ deyip istifasını istemiştir. Onun yerine de kendi görüşüne sahip bir muhtarı Dernek Başkanı yapmak istediği halk içine konuşulmaktadır. Belediye Başkanı, sizin deyiminizle halkın yüzde 50’si de sizi istemezken diğer yüzde 50’sinin oyuyla seçildiniz. Muhtarlar Dernek Başkanı tüm muhtarların oy birliğine yani yüzde 100 oy alarak seçilmiş olup istifa edilmesi gerekirse öncelikle bunun tarafınızca yapılması gerektiği açıktır. Seçimle gelen seçimle gider değerli başkanım. Dolayısıyla varsa bir şikayet muhtarlarımız tarafından gerekli genel kurul yapılıp kendi başkanlarını kendileri seçme yetkisine sahiptirler.”

“BÖCEK YOK, RAPORU BEKLİYORUZ”

Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı makamında böcek bulunduğu iddiaları hakkında konuşan Milletvekili Yurdunuseven, sözlerini şöyle tamamladı: “Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı makamında böcek olduğu iddia edilecek bir malzeme ortaya çıkmadı. Bizler gelecek raporu bekliyoruz. Burada siyasi tarafgirliğinizi göstermeden olaya müdahil olmamanızı özellikle belirtiyorum. Bunun dışında böcek iddianız hakkında rapor beklenmekte olup bu mizasen de elinizde patlayacaktır. Bugüne kadar hala daha belediye başkanlığının bir şikayeti bulunmamaktadır. Gelecek rapora göre hareket edeceğimizin de bilinmesini istiyorum.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti