Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Seçmen Liste Askı Süresi 17 Ocak’ta Sona Erecek

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimi için 4-17 Ocak tarihleri arasında seçmen listeleri askıya çıkarıldı. Seçmenlerin bilgilerini kontrol ederek güncelleme yapabileceği askı süresi, 17 Ocak 2024 tarihinde sona erecek.

31 Mart 2024 tarihinde

İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada 31 Mart 2024’te gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimi için seçmen listelerinin, bugün itibariyla muhtarlıklarda askıya çıkarıldığı bildirildi.
EKSİK VE YANLIŞLIKLAR GÜNCELLENEBİLECEK
Açıklamada; “Adreslerini başka ilçelere aldırmak isteyen seçmenler; elektrik, su, telefon, doğalgaz gibi faturalarını ibraz etmek suretiyle askı süresi içerisinde başvuru yapabilecek. Öğrenci olup öğrenim gördükleri yerleşim yerlerinde oy kullanmak isteyenler ve muhtarlık bölgesinde kimlik veya adres bilgilerinde yanlışlık ya da eksiklik olanlar bilgilerini güncelleyebilecek. Seçmen niteliği olduğu halde listelerde adı bulunmayanlar da herhangi bir hizmete ait faturayı ya da kira sözleşmesini ibraz ederek başvuruda bulunabilecek. Seçmenlerin bilgilerini kontrol ederek güncelleme yapabileceği askı süresi, 17 Ocak 2024 tarihinde sona erecek.” denildi.
GEREKLİ BELGELERLE ADRES DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURULARI YAPILACAK
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde oy kullanacak seçmen listelerinin 4 Ocak-17 Ocak 2024 tarihlerinde askıya çıktı. Seçmen kütüğünde kaydı olmayan kişiler elektrik, su, telefon, doğalgaz, internet abonelik sözleşmesi veya faturasıyla, e-Devletten alınan karekodlu abonelik belgesi ile başvurabilecek. İlk defa veya yer değiştirmek suretiyle atanan kamu görevlilerinin, atama belgesi, öğrenim gördükleri yerleşim yerinde oylarını kullanmak isteyenler öğrenciler, öğrenim gördükleri okuldan öğrenim belgesi ve yurt müdürlüklerinden yurtta kaldıklarına ilişkin belge ile birlikte adres değişikliği işlemleri için başvuru yapabilecek. Başvurular 17 Ocak 2024 tarihi saat 17.00’ye kadar bizzat İlçe Nüfus Müdürlüklerine yapılarak tescil edilen onaylı adres beyan formunun bir örneğini İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına teslim edilecek.”