Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şehit yakınları ve maluller için kanun teklifi

Bu haberin fotoğrafı yok
Şehit yakınları ve maluller için kanun teklifi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Terörle Mücadele Kanunu ile Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair iki kanun teklifi verdi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu ile 2330 Sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanunu’nda değişiklik yapılmasını öngören iki kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sundu.
Toptaş, 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu’ndaki değişiklik teklifinin gerekçesinde “21.maddedeki değişiklikler ile Şehit ve Malullere tanınan hakların daha genişletilmesi sonucunda maddi olarak katkılar sağlayacaktır. Mevcut olan ulaşımda pozitif ayrımcılık TSK ve Emniyet Genel Müdürlüne bağlı okulların ve öğrenci adaylarının da bu imkandan yararlanmasıyla maddi destek sağlanacaktır. Malul ve Şehit yakınları yerelde ulaşım imkanından ücretsiz yararlanması gündelik hayatlarına destek sağlayacaktır. TSK ve Emniyet Genel Müdürlüğü öğrenci/öğrenci adaylarından hayatını kaybedenlerin hak sahibi yakınları ile malul olanlara iş imkanı sağlanması, evli şehit personele sağlanan iş hakkının ikiye çıkarılması,bir iş hakkını şehidin kardeşlerinden biri,diğerini eş veya çocuklarından birinin kullanılması,çalışabilecek durumda olan malul personelin kendisinin çalışması,çalışamayacak durumda ise eş veya çocuklarından birisinin bu hakkı kullanması ve hakkı kardeşlerinden birine devretmesi sağlanarak istihdam yaratılacaktır. Kira yardım süresi değiştirilerek süre mağduriyeti kaldırılacaktır” ifadelerini kullandı.
Ücretsiz seyahat hakkı tanınmalı
Terörle mücadelenin kapsamlı bir şekilde yürütüldüğünü hatırlatan Toptaş, “Terörle mücadele kapsamında aylık bağlanan geçici ve gönüllü köy korucuları ile sivil vatandaşlara da ücretsiz seyahat hakkı sağlanacaktır. Şehitlerin anne, baba ve çocuklarına verilen ücretsiz seyahat hakkının aynı kanun kapsamına malul olanların anne,baba ve çocuklarına da verilmesi sağlanacaktır. TSK ve Emniyet Genel Müdürlüğüne personel yetiştiren orta dereceli okullar, meslek yüksek okulları ile akademilerde öğrenim gören öğrenci/öğrenci adayları ile bu iki kurum hesabına veya kendi hesabına okumakta iken terör eylemlerine muhatap olarak hayatını kaybedenlerin halk sahibi yakınları ile malullerin ücretsiz seyahat hakkından, yurt içi veya yurt dışında tedavi imkanlarından yararlandırılması, yaşamak için gerekli hareketleri yapmaktan aciz olanlara rehabilitasyon ve bakım merkezlerinde masrafları devlet tarafından karşılanmak üzere barındırılarak mağduriyetleri giderilecektir. Operasyon hazırlıkları, intikaller esnasında meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin hak sahibi yakınları ile malul olan personelin de yararlandırılması sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.
Sosyal Devlet anlayışı yaşatılmalı
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, 2330 Sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Kanun’undaki değişiklik teklifinde de şu ifadelere yer verdi:
“Çevre, trafik ve yol güvenliğin sağlanası ile tutuklu ve hükümlülerin sevk ve nakillerini sağlamakta görevli personelin güvenliği ile hakları Kanun kapsamına almaktır. Bu anlamda Kanun güvencesi ile hizmetlerden elde edilen hakların tazminat ve Aylık Bağlamaları sağlanarak hizmet sonrası Sosyal Devlet ilkesini yaşatmaktır. Mevcut maddede eksik olan çevre, trafik ve yol güvenliği sağlamak ile tutuklu ve hükümlülerin sevk ve nakillerini ifadelerini Kanunun içeriğine almaktır.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti