Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şehri tanımak için en güzel dergi

Bu haberin fotoğrafı yok
Şehri tanımak için en güzel dergi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın göreve gelmesiyle yeniden yayımlanmaya başlayan Taşpınar Dergisi’nin son sayısı okuyucularıyla buluştu

İlki 1932 yılında olmak üzere 1950 yılına kadar aralıksız olarak 161 sayı çıktıktan sonra çeşitli aralıklarla yayımlanan Taşpınar Dergisi’nin yeni sayıları yayımlanmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın talimatıyla yeniden okuyucularıyla buluşan Taşpınar Dergisi son sayısı da Afyonkarahisar tarihine adeta ışık tutuyor. Geçmişte uzun yıllar Afyonkarahisar’ın kültürünü, tarihini halka aktarmada önemli bir görev üstlenen Taşpınar Dergisi yeni sayısında da birçok tarihi konuyu okuyucularının beğenisine sundu.
DOLU DOLU İÇERİK
Kapağında Afyonkarahisar’ın marka değerlerinden Karahisar Maden Suyu’nun 1930 yıllarda ki ilanına yer verilen derginin içeriğinde yer alan konu başlıklarından bazıları şunlar; Osmanlı’dan bugüne Karahisar Maden Suyu, Tazlar Köyü’nden yetişen merhum İşadamı Asım Kocabıyık’ın kendi ağzından köyünde ve Afyonkarahisar’da geçen çocukluk yılları, Afyonkarahisar’ın ilk diplomalı gazetecisi Galip Leblebicioğlu ile röportaj, Hafızlar, Doktor Muhsin Keskin, Afyonkarahisar’daki esir kampı, 1896 yılı Afyonkarahisar’ı, geçmişten bu güne Afyonkarahisar’da futbol, şehrimizde yayınlanan kitaplar, Yörükler, tarihe tanık yapılar gibi pek çok ilginç konu yer alıyor.
KENT MÜZESİ OLUŞTURULUYOR
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Taşpınar Dergisi’nde kaleme aldığı yazısında Afyonkarahisarlılara şöyle seslendi; “Taşpınar Dergimizin yeni bir sayısı ile sizlere merhaba diyoruz. Her sayımızda almış olduğumuz olumlu tepkiler geçtiğimiz sayı ile katlanarak arttı. Güzel şehrimiz Afyonkarahisar’ın tarihinin aydınlatılması,kültürel değerlerinin ortaya çıkarılarak tanıtılması kısacası kültürel mirasa sahip çıkılması için Afyonkarahisar Belediyesi olarak üzerimize düşeni yerine getiriyoruz. Bu kapsamda Taş Medrese’nin restorasyonunu gerçekleştirdik. Yakında bir kültür merkezi olarak sizlere sunacağız. Kent Müzesi oluşturma çabalarımız ise yavaş yavaş gerçekleşiyor. Bu amaca yönelik olarak Belediye Şehir Çarşısı arkasında yer alan tarihi bir konağı Afyonkarahisar Belediyesi olarak satın aldık. Restorasyon süreci sonrasında şehrimiz, halkın hizmetinde olan tarihi bir mekan daha kazanmış olacak.Yaşadığı şehri tanımayanlar ona sahip çıkamazlar. Bu anlamda Taşpınar Dergisi’nin taşıdığı misyon çok büyüktür. Somut olan kültürel mirasın tanıtılmasında, somut olmayan mirasın kayda geçmesinde dergimizin yeri tartışılmaz. Gerek yüzyüze gerekse bizleri arayarak veya iletişim araçları beğenilerini ileten siz değerli okuyucularımıza teşekkür ediyorum. Yine bu çalışmamıza yazılarıyla destek veren kalem sahibi dostlarımıza da teşekkürlerimi sunuyorum.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti