Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Şehrin birinci problemi trafik, kentsel dönüşümde mağduriyet kaçınılmaz”

“Şehrin birinci problemi trafik, kentsel dönüşümde mağduriyet kaçınılmaz”

SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, Afyonkarahisar Belediyesi’nin politikalarını eleştirdi. Şehrin birinci
probleminin trafik olduğunu vurgulayan Arslan, kentsel dönüşümde mağduriyetin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Arslan, yeni yapılacak Belediye hizmet binasının şehir insanına ne gibi bir fayda sağlayacağını sordu

 

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan dün öğlen partide düzenlediği basın toplantısında ağırlıklı olarak yerel gündemi değerlendirdi.
“KAHREDEN TÜRKİYE’Yİ YÖNETENLERİN YAPMADIKLARI”
Çin’in Doğu Türkistan’lılara uyguladığı zulmün sürdüğünü söyleyen Orhan Arslan, “SP olarak dünyanın neresinde olursa olsun, kim tarafından yapılırsa yapılsın mazlumun yanında, zalimin karşısında olduk. Dün olduğu gibi bugün de Çin’in uyguladığı zulmün karşısındayız. Her platformda Doğu Türkistan’lı kardeşlerimizin yaşadığı zulümleri duyurmaya devam edeceğiz. Merhum Aliya İzzet Begoviç’in dediği gibi; ‘Her şey olup bittiğinde hatırlayacağımız şey düşmanlarımızın yaptıkları değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır.’ İşte bugün bizi kahreden şey Çin’in yaptıklarından ziyade Türkiye’yi yönetenlerin sessizliği ve yapmadıklarıdır. Dünya Lideri olduğunu iddia eden iktidarın yapılan bu zulümler karşısında daha fazla sessiz kalmamasını ve acilen adım atması gerekliliğini ifade ediyoruz.” dedi.
“ARTIK ESNAF SİZDEN
DESTEK BEKLEMİYOR”
Türkiye’nin en önemli gündem maddesinin ekonomi olduğunu defaatle ifade ettiklerini belirten Arslan, “İktidar ise hala algı yönetimi peşinde. Çiftçilerimizin sıkıntılarından geçen hafta söz etmiştik. Tarım Bakanı gübre desteklerini artırdıklarını açıklamış. Bu güzel ama yeterli değil. Gübre fiyatının neden bu kadar pahalı olduğu araştırılmalıdır. Bu işten haksız rant elde edenleri de ortaya çıkararak, gübre fiyatlarının da düşürülmesi sağlanmalıdır. Yoksa dekar başına vereceğiniz 20 lira gübre desteği 200 liralık bir torba gübre de çiftçinin derdine derman olmaz. Dolayısıyla verilen destek yetersizdir. Tıpkı esnafa verilen destek gibi. Farkında mısınız? Artık esnaf sizden destek beklemiyor. ‘Dükkânımızı, tezgâhımızı açmamıza izin verin’ diyor. Yani ‘Gölge etmeyin başka ihsan istemez.’ diyor. Ha pandemi mi? Korkmayın. Hınca hınç doldurduğunuz kongre salonlarında bulaşmıyorsa, 5-10 kişinin yan yana gelmesiyle hiç bulaşmaz.” diye konuştu.
“MİLLET BAHÇELERİ VE KÜTÜPHANESİ İÇİN
ZAMANLAMA ÖNEMLİ”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in yaklaşık 2 saat süren bir televizyon programındaki açıklamalarını değerlendiren Arslan, “Programı kısaca değerlendirecek olursak; Millet Bahçeleri yapılacağından, parklar yapılacağından, Millet Kütüphanesi yapılacağından söz ediyor. Bu yapılacaklara prensip olarak karşı değiliz. Elbette bir şehirde yeşil alanlar olmalı. Hatta yeşil şehrin her yerinde olmalı. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi biz ‘Afyon içinde yeşil değil, yeşil içinde Afyon’ diyoruz. Ancak bunun için zamanlama önemli. İçinde bulunduğumuz şartlar göz önüne alındığında, kaynakların buralara harcanmasının yanlış olduğu kanaatindeyiz.” şeklinde konuştu.
“YENİ BELEDİYE BİNASININ İNSANIMIZA FAYDASI NE OLACAK?”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Belediye hizmet binası yapma düşüncesini açıkladığını kaydeden Arslan şöyle konuştu: “Neden böyle bir binaya ihtiyaç duyuluyor? Mevcut binadaki sıkıntılar nedir? Mevcut binaya geçeli ne kadar zaman olmuştur? Yeni bir binaya geçilmesinin insanımızı ne faydası olacak? Bu sorulara cevap verilerek bir adım atılmalıdır. Bu tür konularda dokuz düşünüp bir yapılmalıdır. Kaynaklar doğru kullanılmalıdır. Zira bu kaynakların tamamı milletin parası, milletin malıdır. “
“AFRAY PROJESİNDE
BELEDİYENİN DE KAFASI KARIŞIK”
“Anlaşılan o ki; Afray konusunda Belediyenin de kafası karışık. Basına verdiği açıklamalara bakıldığında bir tutarsızlık söz konusudur. Güzergah sürekli değişiyor. Bir uzuyor, bir yeri değişiyor.” diyen Arslan şunları kaydetti: “Hatırlanacağı üzere ilk açıklamada 1. Etap Tren Garı ile ANS arası olacak denmişti. Biz o zaman ‘Bu güzergâhta kaç yolcu taşımayı planlıyorsunuz?’ diye sormuştuk. Ardından Park Afyon’un eklendiği bildirildi. Sonradan Yukarıpazar ve Çavuşbaş tarafına gideceği söylendi. En son açıklamada ise hızlı tren istasyonu ile şehir merkezi arasında bir güzergâhtan söz ediliyor. Bütün bunlar gösteriyor ki; bu projenin yapılması doğru değil. Biz bunu en başında dile getirmiştik. Şehrimizin yol durumunun ve yolcu potansiyelinin raylı sisteme yeterli olmadığını dile getirmiştik. Nüfusu 2 milyondan fazla olan belediyeler bile bu yükün altından kalkamazken, biz 250-300 bin nüfusla bu işin altından hiç kalkamayız.”
“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE MAĞDURİYET KAÇINILMAZ”
Mehmet Zeybek’in Kentsel Dönüşüm Projesi için belirlenen fiyatların iki katına çıkabileceği ifadesine dikkat çeken Arslan şunları söyledi: “Bu yaklaşım ile mağduriyetlerin yaşanılması kaçınılmazdır. Değil 2 katına 4 katına çıkarsanız nafile. Biraz empati yaparsak 50 metrekare bir binanız var. Şu an arsa bedeli ile 20 bin lira ediyor. Dört katına çıksa 80 bin eder. Bu insan 80 bin ile ev alabilir mi? Alamaz. Kredi çekse ödeyebilir mi? Ödeyemez. Şu şartlarda kimse borçlanmak istemez. Bir başkası da onu borçlandırmaya zorlayamaz, zorlamamalıdır. Daha önce de dile getirdiğimiz gibi insanımızın evi kadar evi karşılıksız vermelisiniz. Eğer daha fazla metrekareli bir ev isterse o zaman fark isteyebilirsiniz. Bunun dışındaki bir uygulama ya borçlanma, ya da başka bir mahalleye göç etmekle sonuçlanacağından mutlaka mağduriyet oluşturacaktır. Yöre halkı için yapıldığı söylenen bu projede nasıl bir proje ki; yörede yaşayan hiç kimse bu projeye olumlu bakmıyor. Yöredeki mal sahibi herkes zarar ediyor. Herkesin evi kadar evi veremeyiz, buna gücümüz yetmez diyorsanız, imar izni verin insanımız istediği müteahhitle kendisi anlaşsın.”
“ESAS KADAR
USULDE ÖNEMLİ”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in açıkladığı bazı güzel projeler olduğundan söz eden Arslan, “Belediye’ye güneş enerji panelleri döşenerek elektirik üreteceklerinden söz ediyor. Organize Sanayi Bölgesinin genişletileceğinden söz ediyor. Sağlık Organize Sanayi Bölgesinden söz ediyor. Düşünce olarak bunlar güzel projeler. Ancak esas kadar usul de önemli. Bunlar hakkında daha fazla bilgi sahibi olunduğunda uygulamanın eksik ya da hatalı bulduğumuz yönlerini de ifade ederiz.” dedi.
“ŞEHRİN BİRİNCİ
PROBLEMİ TRAFİK”
Afyonkarahisar sorunlarında hayatı kolaylaştıracak her hangi bir uygulamadan söz edilemediğini belirten Arslan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu şehrin birinci problemi trafiktir. Bunu Başkan da ifade etmektedir. Ancak bu konuda belediye seçimlerinin üzerinden 2 yıl geçmesine karşılık 2 minik adım atılmıştır. Birincisi Yeşilyol Caddesi’nden Gazlıgöl Caddesi’ne sağa dönüş için yapılan düzenleme. Diğeri ise Gazi Lisesi önüne yıkılan üst geçit yerine yapılan üst geçittir. Belediye meclisinde 3 adet asansörlü üst geçit yapımına karar alınmış ancak henüz bir adım atılmamıştır. Aslında sokağa çıkma yasaklarının olduğu zamanlar bu projeler için uygun bir zaman olabilirdi. Ama ne yazık ki değerlendirilmedi. Trafikle ilgili çözüm önerilerimizi daha önce dile getirmiştik. Tekrar dile getirmeyi ve sorunun çözümüne katkıda bulunmak istiyoruz. Ancak bu hafta sözü daha fazla uzatmamak için bu konuyu gelecek haftaya bırakıyorum.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.