Şehrin sorunları için istişare yapılmalı
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, gündemdeki konuları bir basın toplantısıyla değerlendirdi. Aslan, Afyonkarahisar’daki sorunların çözülmesi için siyasi parti il başkanları ile sivil toplum kuruluşlarının istişare yapması gerektiğini söyledi. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, 2’nci Dumlupınar Caddesi’ndeki Espit Restaurant’ta basın toplantısı düzenledi. Çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda, Aziz Aslan’dan şehir sorunları [&hellip]
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, gündemdeki konuları bir basın toplantısıyla değerlendirdi.
Aslan, Afyonkarahisar’daki sorunların çözülmesi için siyasi parti il başkanları ile sivil toplum kuruluşlarının istişare yapması gerektiğini söyledi.
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, 2’nci Dumlupınar Caddesi’ndeki Espit Restaurant’ta basın toplantısı düzenledi. Çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda, Aziz Aslan’dan şehir sorunları ile ilgili önemli bir öneri geldi. Afyonkarahisar’ın eksiklerine rağmen bu şehirde yaşamaktan gurur duyduklarını kaydeden Aslan, “Her ne olursa olsun yaşamaktan gurur duyduğumuz bu şehrin elbette birçok problemleri vardır. Sosyo-ekonomik sıralamada 43. Sırada yer alıyoruz. Çözecek de yine bizleriz. Katkı sağlamak için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan veya bulunmayan bütün siyasi parti il başkanlarının ayda, iki ayda veya en geç üç ayda bir toplanmasını teklif ediyorum. Hatta bir toplantıyı kendi aramızda yaparsak ikinciyi Sivil Toplum Kuruluşu başkanları ile birlikte yapmamızda fayda vardır. İstişare sünnettir ve çok hayırlıdır” dedi.
ZEYBEK’İ GÖREVE ÇAĞIRDI
Daha önce MHP İl Başkanlığı yaptığı dönemde böyle bir toplantıyı iktidar ortağı bir partinin temsilcisi olarak düzenlediğini hatırlatan Aslan, bu konuda Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Mehmet Zeybek’e görev düştüğünü kaydetti. Aslan, “Böyle bir toplantının yapılmasında ilk hamlenin iktidar partisi il başkanı değerli dostum Mehmet Zeybek’ten gelmesi beklenir. Yakışan budur, teklif bizden. Hatta bu toplantıları Sayın Valimizin başkanlığında gittikçe genişleyecek şekilde de yapabiliriz. Bu teklifimizin bir şekilde hayata geçirilebilmesi için siz basınımızın da desteğini bekliyoruz” diye konuştu.
TİCARETE KATKI SAĞLANMALI
Afyonkarahisar’ın Türkiye’de önemli bir coğrafî konumda olduğunu, ancak bu konumdan yeterince yararlanmadığını vurgulayan Aslan, konuşmasına şöyle devam etti:
“İlimiz doğrudan komşu 7 ile karayolu açılımı olan Türkiye’nin tek ili ve demiryollarında bölge durumundadır. Ancak bir ticaret kenti olan Afyonkarahisar esnafımız ve işadamlarımız şehrimizin bu konumundan yeterince faydalanamamıştır. Otoyol ve hızlı treninin ilimizden geçmesini elbet onaylıyoruz. Ancak havaalanı, otoyol ve hızlı trenin ilimizin kavşak etkinliği kaybettirmeyecek şekilde düzenlenmelidir. Bu yatırımların esnafımıza katkılarını artırmak gerekmektedir. Esnafımız zaten Alışveriş Merkezleri sayesinde siftahsız dükkân kapatmaktadır. Turizm ve termal kenti olma yolunda olan şehrimizde otel rehberleri şehir merkezine turlar getirmeli ve ticarete katkı sağlanmalıdır.”
“HEPİMİZ VEBALDEYİZ”
Ülke genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da Toplu Konut İdaresi tarafından çeşitli binalar yapılacağını, şehrin en güzel arazilerinin TOKİ’ye bırakılacağını hatırlatan Aslan, bu konuda daha dikkatli olunmasını istedi. Aslan, “İlimizin en güzel yerlerinde dedelerimizin bize bıraktığı stadyum, kapalı spor salonu, hastaneler, Polis Meslek Yüksek Okulu, Müze gibi ortak mülklerimiz TOKİ’ye bırakılmaktadır. Sırada Travers Fabrikası, Alay Komutanlığı ve Cezaevi’nin olduğu söyleniyor. Buralara ağzının suyu akan birilerinin gelip gittiğini duyuyoruz. Bu konuda hepimiz vebaldeyiz. En büyük mahallelerimizde dahi çocuklarımızın oynayacağı neredeyse 5 metrekare bile oyun alanları yokken, her şeyi para olarak görüp beton yığınına döndürmenin çok zararlı olduğunu düşünmekteyiz” dedi.
BİNALAR DEPREME DAYANIKLI MI?
Afyonkarahisar’ın deprem bölgesi olduğuna, binaların da bu bilinçle inşa edilmesi gerektiğine dikkat çeken Aziz Aslan, şu ifadelere yer verdi:
“Eskiden Afyon’da bir tabir varmış; En fakir Afyonlu bile keyiflendiği zaman Çapak Çayırı’ndan yer bağışlarmış. Çayırı kıymetlendirdik, ama asıl kıymetli şehir merkezlerimizi elden çıkarıyoruz. Çapak Çayırı’nın zemininin yapılaşmaya uygun olup olmadığı herkesçe tartışılırken neden zemini sağlam bölgeler yapılaşmaya teşvik edilmemektedir? İlimiz deprem bölgesidir. Yapılan binaların birkaç yıl sonra oturması sonucu ve bir deprem anındaki oluşacak sakatlıkları nasıl gidereceğiz? Neden Çapak Çayırı ve benzeri yerler TOKİ’ye verilmedi de şehrin en kıymetli yerleri verildi, bu merak konusudur.” (Kocatepe)
Belediye başkanları, kamuoyu araştırması ile belirlenecek
MHP İl Başkanı Aziz Aslan, Yerel Seçimler’le ilgili hazırlıklara başladıklarını kaydetti. Her yerde aday göstermeyi hedeflediklerini bildiren Aslan, “En doğru adaylarla yola çıkacağız. Her belde ayrı ayrı değerlendirilecektir. Belediye başkanı, il genel meclisi ve belediye meclis üyesi adaylarımızda belli kriterler arayacağız. Belediye başkan adaylarımızı kamuoyu araştırması ile tespit edeceğiz. Kapımız herkese açıktır. İnşallah hak ettiğimiz oyu alacağız. Sığınılacak liman MHP’dir. Afyonkarahisar’da da tek umut MHP’dir” ifadelerini kullandı.
“Yeni Hastane’nin bodrumuna su sızıyor” iddiası
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, yeni yapılan Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’yle ilgili önemli bir iddiayı gündeme getirdi
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, Uydukent’teki Yeni Devlet Hastanesi ile ilgili dikkat çekici bir iddiayı dile getirdi. Aslan, “Zemin zayıf olduğundan bina temeli yaklaşık 1000 adet kazık temel üzerine oturmaktadır. Aldığımız duyumlara göre kazık temel boylarının 3-5 metre eksik yapıldığı ve bazı bölgelerin altına hiç kazık yapılmadığı söylentileri dolaşmaktadır. Bu sebepten dolayı inşaatın oturduğu ve temelde yapılan su izolasyonlarının da yırtılmasının kaçınılmaz olduğu aşikardır. Yırtılan izolasyonların arasından zemin sularının bodrum kata sızdığı görülmektedir. Allah korusun olası bir depremde büyük zarar göreceği kaçınılmazdır. Bu konunun ihbar neticesinde savcılık tarafından da incelendiği söylentileri mevcuttur. Bir an önce de çözülmesini beklemekteyiz. Radyoloji ünitesi kendi yerine değil biyokimyanın yerine yerleştirilmiştir. Bu hem personele hem de hastalara aşırı radyasyon yüklemektedir. Ayrıca konu ile ilgili TOKİ duyarsız kalmış olup, akla Kamu İhale Kurumu’ndaki gibi yolsuzluk iddiaları gelmektedir. Bir yılda sözde yapımı tamamlanan inşaat iki yılda ancak açılabilmiştir. Kamuoyu bu binanın sağlamlığını haklı olarak hep tartışmaktadır” dedi. (Kocatepe)
Hükümet ve muhalefet, eleştirilerden nasibini aldı
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, basın toplantısında siyasi parti ve yerel yöneticilere çeşitli eleştiriler yöneltti. Aslan’ın gündeminde, iç politikadan dış politikaya, mahallelerin birleştirilmesinden Yargı Paketi’ne kadar pek çok madde vardı.
MHP İl Başkanı Aziz Aslan’ın eleştirileri şöyle:
HÜKÜMET’E: Komşularla sıfır sorun iddiası, sıfır komşu gerçeğine dönüşmüştür. Amerika’nın Irak’a girmesi ve Türk askerinin başına çuval geçirilmesi ile devam eden Ortadoğu ve Türkiye üzerinde oynanan oyunlara sürekli yenileri eklenmektedir. 2002’de neredeyse sıfır terörle devralan hükümet verdiği tavizlerle terörü azdırmış ve neredeyse her gün onlara yakın şehit verir duruma getirerek milletimizin yüreğini yakmaya devam etmektedir. 2003’ten bu yana 1030 şehit, yıkım sürecinden bu yana 385 şehit, 2011 genel seçimlerinden bu yana bir yıl içinde de 200 şehit verilmiştir. Dış ticaret açığımız her geçen gün artmaktadır. İthalata ve faize dayalı ihracat artışı ve büyüme aldatıcıdır ve sağlıklı değildir.İşsizlik, her dönem kep atan üniversite mezunlarımız ile birlikte yukarıya doğru kep atmıştır. Özelleştirme ile milletin bütün varlıkları değerinin çok altında satılmakta ve gelirlerinin nereye gittiği belirsizdir. Ecdadından kalan ne varsa satan, har vurup, harman savuran hayırsız evlattan farkımız kalmamıştır. On yıllık süreçte hükümet adeta bu kanunu yok saymış, ülküsüz, öz değerlerden uzak fertler yetiştirmeye başlamıştır. Sağlıkta dönüşüm programı görüntü olarak iyileştirme sağlamış olsa ve memnuniyet oluştursa da finansmanı tamamen halkın sırtına yüklenmiştir. Halkımız katılım payları yüzünden muayene olmak yerine komşusundan duyduğu ilacı eczaneden direkt almaktadır.
CHP’YE: Bu ülkede yıllardır dağdaki teröristler affediliyor. Bir şekilde adı farklılaştırılarak bir çok aflar çıkarıldı. Cezaevinden şehirlere, Dağlardan eve dön yasalarıyla birçok terörist döndürüldü. O zaman CHP’nin sesi çıkmıyordu. (3’üncü Yargı Paketi ile ilgili tahliyelerin ardından) CHP’liler, şimdi niye bu beyanatı verdi, anlamak mümkün değil.
HAS PARTİ’YE: AK Parti gibi Karunlaşmayacağız diyerek kurulan bir parti, Adalet ve Kalkınma Partisi ile birleşirse Karunlaşmaya katkı sağlamış olur. Zaten onların değirmenlerine su taşıyorlardı. Seçim zamanı aynı yere oy veriyorlardı. Fark etmez. AK Parti’nin kaybeden gücüne güç katmak için görüntüde birleşme sağlıyorlar.
MUHTARLARA: Muhtarlar, mahallelerin birleştirilmesine tepki gösteriyorlar ama ondan sonra Belediye Başkanı’na ‘Siz milletvekili olaysıya kadar erteleyin’ diyorlar. Bu siyaset ve cemiyetçilik şahıslara yönelik olarak yapılmaz. Muhtarların tepkisini aslında yerinde görüyoruz. Ama kişilere endeksli olarak erteleme önerisini yersiz görüyoruz. Tarihi çağrıştıran mahallelerin isimlerinin değiştirilmesine biz karşıyız. (Kocatepe)
“Gelsin, MHP’de siyaset yapsın”
Yerel bir gazetede “Devlet Bahçeli’yi beğeniyorum” demeci yayınlanan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün’le ilgili görüşü sorulan Aziz Aslan, “En beğendiği siyasetçi Devlet Bahçeli ise gelsin Devlet Bahçeli’nin partisinde siyaset yapsın. Biz de onu Milliyetçi Hareket Partisi’ne davet ediyoruz. Onlar kiminle ne şekilde birleşirlerse birleşsinler MHP’nin tek birleşeceği yer vardır. O da bu milletin kendisidir. MHP, milleti ile bütünleşecek, onların bütün oyunlarını Allah’ın izniyle bozacaktır” dedi.
Programsızlık vurgusu
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, kentteki yollarla ilgili sorunların devam ettiğine dikkat çekti. Aslan, “Bu iş programının düzgün yapılamamış olmasından kaynaklanmıştır. Yakın tarihte yapım çalışmaları başlamıştır. Umarız bu kışı sıkıntısız geçiririz. Kadayıfçıoğlu kavşağında neredeyse her gün ağır kazalar olmaktadır. Bu kavşağa acil çözüm bulunmalıdır” diye konuştu.
“İsim tartışması, gereksiz”
Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği’nin Haziran ayı başında düzenlediği toplantıda Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler’in gündeme getirdiği “Marka olunması için, şehir isminin uzun olmaması gerekir” tezine MHP, temkinli yaklaştı. MHP İl Başkanı Aziz Aslan, Afyonkarahisar’ın gelişmesi için başka kıstasların konuşulması gerektiğini belirterek “İsim tartışmalarını gereksiz buluyorum. Bir şehrin kalkınması, ismiyle olamaz. Bir şehirde yıllardır bir park problemini çözemezseniz, sağlık, milli eğitim problemini çözemezseniz, araçlar hâlâ seyretmesi gereken yollarda park eder haldeyse, ilçe görünümünden kurtulamamış bir ilde yaşıyorsak o zaman Afyon’un ismi ne olursa olsun. Karahisar, ayrıca tarihi bir çağrışım yapmaktadır. Bu ismi AK Parti koymuştur. Bunlarla meşgul etmemiz gerekir” diye konuştu.
Bakmadan Geçme



