Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şeker pancarı istişare toplantısı düzenlendi

Bolvadin İlçe Ziraat Odası

Bolvadin İlçe Ziraat Odası Başkanlığı tarafından şeker pancarı istişare toplantısı düzenlendi

 

Bolvadin Ziraat Odası Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Bolvadin Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Dayı, Bolvadin Pancar Üreticileri Grup Başkanları, Oda Avukatı Hasan Topçu, Doğuş Şeker A.Ş. Ziraat Müdürü Aziz Doğuş Arda ve saha mühendisleri katıldı.
“ÜRETİCİ KAZANIRSA, HERKES KAZANIR”
Bolvadin Pancar Üreticileri Grup Başkanları adına konuşan Bolvadin Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Dayı, “Odamız üyeleri olarak gerçekleştirdiğimiz toplantı ile pancar üreticilerinin sorun ve istekleri içeren konuları, Doğuş Şeker yetkililerine iletme imkânı bulduk, Pancar üreticilerinin şeker pancarı ödemelerinin, şeker pancarı ekim ve sökülmesinde, üreticinin menfaatine olmasını temennisindeyim, üretici, üretirse kazanırsa herkes kazanır, biz oda olarak her zaman üreticimizin yanındayız, gelecek yıllar içinde şeker pancarı ekiminde yapılması gereken çalışmaları şimdiden değerlendirmeliyiz. 2020-2021 yılı üretim sezonu üreticimize ve sizlere de hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.
“ÜRETİCİLERE YARDIMCI OLMA HEDEFİNDEYİZ”
Pancar üreticilerinin sorunlarının çözümü ve Bolvadin bölgesinde çiftçilerin sıkıntılarını dinleme imkânı bulduğunu ifade eden Doğuş Afyon Şeker Fabrikası Ziraat Müdürü Aziz Doğuş Arda ise, “Kurum olarak her zaman üreticinin yanındayız, gerçekleştirilen toplantının verimli olması temennisiyle aranızda bulundum. Kurum olarak, şeker pancarı ödemeleri, şeker pancarı ekim ve sökümünde yaşanan sorunların giderilmesi, gelecek yıllarda şeker pancarı ekiminde yapılması gereken çalışmalarında, üreticilerimize yardımcı olma hedefindeyiz. Geçmiş iki yılda yaşanan sıkıntıların tekrar yaşatmama gayretindeyiz, avansların miktar ve sayısının arttırılması, küspe bedelinin arttırılması ve kota teşvik primleri de üreticilere destek verileceği sözleşmeye eklenmiştir. 2020-2021 yılı üretim sezonu her iki tarafa da hayırlı olmasını diliyoruz.” şeklinde konuştu.