Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sel: İGM’nin ihale yetkisi ve görevi yok

Bu haberin fotoğrafı yok
Sel: İGM’nin ihale yetkisi ve görevi yok

İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, S.S. Merkez Afyonkarahisari Depremzede Konut Yapı Kooperatifi Başkanlığı tarafından kooperatif üyelerine bir yazı gönderildiğini, bu yazıda AK Parti ve şahsının suçlandığını belirtti. Sel, iddialara basın toplantısıyla cevap verdi

İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, S.S. Merkez Afyonkarahisari Depremzede Konut Yapı Kooperatifi Başkanlığı tarafından kooperatif üyelerine ve İl Genel Meclisi Başkanlığı’na gönderilen yazıdaki iddialar dolayısıyla basın toplantısı düzenledi. Sel, “Kooperatif Başkanlığı tarafından gönderilen yazıda “Yolların yapılması,elektrik,su ve kanalizasyon gibi altyapı işlerinin yapımı Afyonkarahisar Valiliği AFAD il müdürlüğü tarafından yapılmakta olup,ikinci kısım ihalesi İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel tarafından ihale edilmiş; Yapım kontrollük ve kabul işlemleri de İl Genel Meclisi tarafından yapılmaktadır’ denilmektedir” dedi.
SORSAYDI HATA YAPMAZDI
Yazıda kooperatif üyelerinin istek ve şikayetlerini İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Genel Meclisi Başkanlığı ve AK Parti Milletvekilleri’ne göndermesi gerektiğinin vurgulandığını belirten Sel, şu açıklamayı yaptı:
“Sayın Başkan’ın belirtmiş olduğu ifadeler tamamen yanlıştır. Çünkü İl Genel Meclisi 22 Mayıs 2005 kabul tarihli 5302 sayılı kanun ve İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliği çerçevesinde görevleri, yetkileri ve sorumlulukları açık açık belirtilmiştir. İl Genel Meclisi sadece karar organıdır.İhale yapma, kontrollük yapma ve kabul işlemleri yapmak gibi bir yetkisi yoktur. Ayrıca İl Genel Meclisi’nin görev yetki ve sorumlulukları ile ilgili ayrıntılı bilgileri 4 Mart 2005 tarihli ve 25745 sayılı Resmi Gazete’yi inceleyip ve hatta mensubu olduğu siyasi partinin İl Genel Meclis üyelerine sormuş olsa bu yanlışa ve hataya düşmemiş olurdu.”
İGM, KARAR ORGANIDIR
Sel, açıklamanın asılsız olduğunu belirterek “Siyasi olarak şahsımı ve partimi hedef alarak değerli üyeleri yanlış bilgilendirip yönlendirmek istemektedir. il Genel Meclisi karar organıdır. İhale yapma, kontrollük yapma ve kabul işlemleri yapmak gibi görev ve yetkisi yoktur.Şahsıma ve mensubu olduğum partime yapılan bu yalan yanlış suçlamalara ve yanlış yönlendirmelere tüm Afyonkarahisar kamuoyunun itibar etmemelerini önemle rica ederim” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

KAPANAN BELDELERE 40 MİLYON
İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, kapanan beldeler için şimdiye kadar 40 milyon liralık bir harcama yaptıklarını söyledi. Sel, kapanan beldelerdeki muhtarların eskiye göre daha iyi hizmet aldıklarını aktardıklarını belirtti.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti