Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sel’den “nankörlük” serzenişi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Sel'den “nankörlük” serzenişi

İGM Başkanı Salih Sel, “hizmet gitmiyor” iddiasında bulunulan köyde incelemelerde bulunduğunu belirterek, “O kadar hizmet yapılmasına rağmen “yapılmadı” denilmesi insanı üzüyor” dedi

İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının 8. birleşimi dün tamamlandı. Gündem dışı konuların gündeme eklendiği toplantıda komisyon raporları oylanarak karara bağlandı.
“YAPCEN Mİ YAPMECEN Mİ?”
İGM Başkanı Salih Sel, Ankara yolculuğu sırasında İhsaniye ilçesine bağlı Muratlar Köyü’nden kimliğini vermediği bir vatandaşla yaşadığı telefon diyaloğunu meclis üyeleri ile paylaştı. Pazartesi günü Ankara’ya gidişi sırasında Muratlar Köyü’nden bir vatandaşın kendisini telefonla aradığını aktaran Sel; “Beni arayan şahıs köyün muhtarı değil. Kendisinin iddiası ‘Bizim köye birşey yapılmıyor.’ Kendisine yanlışının olduğunu ifade ettim. Garip bir ses tonu ile konuşuyor. İçme suyu ve kanalizasyon şebekelerinin 15 yıl önce de köyünde var olduğunu söyledi. Parke taşı döşemesinde de sorun olmadığını anlattı. Bana muhtarın çalışmadığını söyledi. Ben de 15 yıl boyunca köye aynı muhtarı niye seçtiklerini sordum. Cevabı, ‘Ne yapayım zaten çalışmıyor’ oldu. Durumu İGM üyelerine söyleyip söylemediğini sordum. Üyelerin de duruma sıcak bakmadığını ileri sürdü. Şahısa anlatmak için uğraştığım sürede halen daha, ‘Yapcen mi yapmecen mi? Bana söz ver’ diye diretiyor. Üslup aynen böyle idi” dedi.
“KÖYÜ BİZZAT İNCELEDİM”
“Sabrımı ve nezaketimi zorlamasına rağmen kırıcı olmadan izah etme yoluna gittim” diyen Sel şöyle konuştu: “Toplantı sonrası gittiğim Muratlar Möyü muhtarının 3 dönemdir muhtarlık yaptığını öğrendim. Adam çalışmasa üç dönem muhtar olmaz. Köydeki yollar asfalt. Parke taşı döşenmemiş yer kalmamış. Daha önce arsenikli olan içme suyu kuyusu nedeniyle yeni kuyu açılmış. Köyde yeni arsaların bulunduğu yere 7 kilometre ilave kanalizasyon yapılmış. Bu kadar nankörlük olmaz. O kadar hizmet yapılıyor sonra, bize birşey yapmadınız. İhsaniye’ye gölet yapıldığını bu köye yapılmadığını söylüyor. Köyde su vardı da gölet yapılmadı mı? Anlatmak istediğim şu; O kadar çok şeyin yapılması için çabalıyor ve yapıyorsunuz. Ama bunlar bir çırpı da atılıyor. Vatandaş beni ne kadar kızdırırsa kızdırsın bizim vazifemiz hizmet etmektir. Önceki gün köye bizzat giderek inceleme yaptım. İsterse orada yaşayanlar Hristiyan olsun Yahudi olsun. Neticede bu ülkenin vatandaşları. Biz oraya hizmet götürmek durumundayız. Takıldığım yer şahısın hesaba çekerken dinleme zahmetine bile katlanmamasıdır. Dinlemesini de öğrenmek gerek.” Meclisin 9. birleşimi bugün gerçekleştirilecek.
>> Burcu AYDIN’ın haberi