Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Semt pazarları “kontrollü normale” dönüyor

Semt pazarları “kontrollü normale” dönüyor

Normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte hafta sonu kalkan kısıtlamanın ardından Afyonkarahisar’da semt pazarları da normale döndü

 

Kovid-19 tedbirleri kapsamında ‘Kontrollü Sosyal Hayat’a geçişle birlikte pazaryerleri eski günlerine geri dönüyor. Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması ile Afyonkarahisar Belediyesi tarafından günleri değiştirilen pazaryerleri, kontrollü normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte yeniden eski günlerinde kurulacak, ikici el oto pazarı da Pazar günleri Fuar Alanı Semt Pazarında açılmaya devam edecek.
Zabıta Müdürü Taner Çelik, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Şükrü Boz tarafından esnaf temsilcileriyle toplantı yapıldı. Toplantıda maske, mesafe ve hijyen kurallarına hassasiyetle uyulması yönünde esnaf bilgilendirilirken, semt pazarlarına giriş çıkışları konusunda da gerekli denetimlerin hassasiyetle yapılacağı vurgulandı.
Toplantıda açıklamalarda bulunan Zabıta Müdürü Taner Çelik, gerek pazar esnafının gerekse vatandaşların maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet etmesi gerektiğini söyledi. Rehavete kapılınmaması gerektiğine işaret eden Taner Çelik, tedbirlere uyulması gerektiğini söyleyerek kamu kurumları olarak gerekli hassasiyeti göstereceklerini ifade etti. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Şükrü Boz ise kontrollü normalleşmeyle birlikte esnafın kurallara hassasiyet göstermesini istedi. Dr. Şükrü Boz, maske mesafe ve hijyen kurallarına riayet edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Esnafı temsilen toplantıya katılan Hüseyin Karnıbüyük ise eski günlere dönmeme adına kamu kurumlarının yanı sıra esnafı, esnafın, vatandaşı da vatandaşın denetlemesi gerektiğini ifade etti. Pazarcı esnafına seslenen Karnıbüyük, esnaf temsilcilerinin maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına riayet etmesi gerektiğine dikkat çekti.
>> Hayriye CANER’in Haberi

 

SEMT PAZARLARININ KURULACAĞI GÜNLER:
ATAKÖY SEMT PAZARI Pazartesi
SAHİPATA SEMT PAZARI Salı
KATLI K. SEMT PAZARI Çarşamba
MAREŞAL MAH. PAZARI Çarşamba
HARBİŞ SEMT PAZARI Perşembe
KARŞIYAKA SEMT PAZARI Perşembe
FATİH-EŞREFPAŞA SEMT PAZARI Cuma
MECİDİYE SEMT PAZARI Cuma
FUAR ALANI PAZARYERİ Cumartesi
UYDUKENT SEMT PAZARI Pazar
ÇAVUŞBAŞ SEMT PAZARI Pazar
İKİNCİ EL OTO PAZARI (Fuar Semt Pazarı.) Pazar