Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şen; “Çağa’yı aradık ama bizimle görüşmedi”

Şen; “Çağa’yı aradık ama bizimle görüşmedi”
Şen; “Çağa’yı aradık ama bizimle görüşmedi”

Çevre ve Orman Müdürü Hidayet Şen, İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanı İsa Çağa’nın gündeme getirdiği iddialar hakkında açıklama yaptı. Şen, Çağa’ya ulaşmak istediklerini ancak geri bildirim alamadıklarını kaydetti

Çevre ve Orman Müdürü Hidayet Şen, İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanı İsa Çağa’ya atfen yapılan ve Çevre Müdürlüğü’nde keşmekeş yaşandığını belirten haberler hakkında açıklama yaptı. Şen, “Bütün Kamu kurumlarında olduğu gibi İl Müdürlüğümüz de ikisi birleştirilmiş olmak üzere dört Şube Müdürlüğü ile Kamu Hizmeti vermektedir. Hizmet alanlarımızın birisi de Çevresel Etki Değerlendirme ve Planlama (ÇED) ile Çevre Yönetimi Şube Müdürlüğüdür. ÇED planlamaya gelen müracaatlar Şube Müdürü tarafından ÇED konusuna bakan kişilere sırayla sevk edilmektedir. Hangi dosyanın kime verildiği husus Şube Müdürü, evrağı teslim alan teknik personel ve evrak kayıt memuru toplam 3 kişi tarafından bilinir. Eksik evrakı tamamlanan başvurularda 20 gün evrak inceleme/ değerlendirme mühleti Bakanlığımızın Hizmet standartlarında bulunmaktadır. Kurumumuzun, verilen hizmeti alan gerçek ve tüzel kişilerin ticari bilgi ve sırlarını da koruma gibi bir yükümlülüğü vardır. Bu kaygılarla Özellikle ÇED başvurularında başvurunun akıbeti hakkında, müteşebbis yada müteşebbisin kanuni temsilcisi dışında 3. Kişilere bilgi ve-rilmesinden özenle kaçınılmaktadır” dedi.
Şen, “Basına akseden konu; 9 Ekim 2010 tarihinde Serdar Bülent Sayım tarafından faaliyetteki Sayım Kardeşler Ekmek ve Unlu Mamuller Üretim İşletmesi için GSM Ruhsatı almaya esas olarak kullanmak amacıyla ÇED görüşü için, İl Çevre ve Orman Müdürlüğümüze müracaat etmiştir. Yapılan inceleme neticesinde; başvuruda istenen evraklardaki eksiklik nedeniyle ÇED Görüşümüzün verilemediği, söz konusu eksikliklerin tamamlanması sonucu istenilen görüşün verilebileceğini ifade eden 25 Ekim 2010 tarihli yazı ve ekleri, 3. kişilere bilgi ve belge verilmesi mümkün olmamasına rağmen başvurunun GSM ruhsatı için olması, işletmenin geçmişten beri faal durumda bulunması, verilecek belgenin gizlilik niteliğinin olmaması ve işlemlerin kısa sürede tamamlanarak müracaatçının mağdur edilmemesi amacıyla İl Genel Meclisi üyemiz Sayın İsa Çağa’ya elden imza karşılığı teslim edilmiştir. Eksik evrak 02 Kasım 2010 tarihinde Çay Belediyesi’nden alınarak İl Müdürlüğümüze elden ulaştırılmış ve 20 gün süre olmasına rağmen faaliyet sahibi Serdar Bülent Sayım’a aynı gün elden verilmiştir” diye konuştu.
Şen, konu hakkında İsa Çağa’nın da görüşlerine başvurmak istediklerini hatırlatarak “Basına intikal eden bahse konu olayda nasıl bir gecikme ve keşmekeşlik gözlemlediği, haklarında soruşturma açılması için kötü muamele eden kişi/kişilerin kimler olduğu konusunda bilgilerine müracaat etmek amacıyla 04 Kasım 2010 tarihinde İlimizin güzide basın ve yayın organlarında İl Genel Meclisi üyemiz Sayın İsa Çağa’ya atfen yapılan haberle ilgili olarak bilgisine başvurmak için İl Genel meclisinden cep telefonları alınarak gün içinde müteadit defalar İl Müdürlüğü sekreterliği ve İl Müdürü Hidayet Şen tarafından bizzat aranmış önce telefonlarını açmamış, açtığı bir seferinde trafikte araç kullandığını diğerinde mecliste olduğunu, müsait olunca döneceğini belirtmiş ancak bu güne kadar telefonla yada yüz yüze herhangi bir geri dönüş olmadığı için bu basın bildirisi hazırlanmak zorunda kalınmıştır” ifadelerini kullandı.