Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Serteser, Afyonkarahisar iş dünyasının sorunlarını anlattı

ATSO Başkanı Hüsnü Serteser,

ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, TOBB Müşterek Konsey Toplantısında Afyonkarahisar iş dünyasının sorunları ve bu sorunların çözüm önerileri hakkında konuşma yaptı

 

TOBB Müşterek Konsey Toplantısı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu ev sahipliğinde, Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un katılımıyla TOBB İkiz Kuleler’de yapıldı. Toplantıya Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi Üyesi Hüsnü Serteser de iştirak etti. Serteser, toplantıda söz alarak Afyonkarahisar iş dünyasının sorun ve çözüm önerilerini dile getirdi.
“BANKALARIMIZIN DAHA VİCDANLI DAVRANMASINI BEKLİYORUZ”
Toplantının açılış konuşmasını yapan TOBB Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu, “Özellikle bankalarımızın, Merkez Bankasından fonlama maliyetleri yüzde 14’e düşmesine rağmen son günlerde kredi faizlerini olağanüstü şekilde artırdıklarını görüyoruz. Bazı bankaların yüzde 25-30’lar seviyesinde, hatta kredili mevduat hesaplarına 35 civarında kredi faizleri uyguladıklarını duyuyoruz. Ülkemiz ekonomisini büyütecek, üretimi, yatırımı, istihdamı ve ihracatı artıracaksak, hepimiz elimizi taşın altına koymalı ve fedakarlık yapmalıyız. Fedâ reel sektörde, kâr mali sektörde şeklinde bir paylaşım olamaz. Bankalarımızın artık daha vicdanlı davranmasını bekliyoruz.” dedi.
“İŞ DÜNYASIYLA İŞTİŞAREYE
BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”
Ticaret Bakanı Mehmet Muş da Bakanlık olarak, ticari hayata ilişkin tüm süreçlerde iş dünyasıyla istişareye büyük önem verdiklerine işaret ederek, bu istişareler esnasında gelen talepleri hızla değerlendirip sonuçlandırmaya çalıştıklarını söyledi.
Muş, mal ihracatına yönelik mevcut destekleri sürdürerek bu yıl 7 bin 200’ün üzerinde firmaya destek ödemesi yaptıkları bilgisini vererek, “2022 yılı için ihracatçılarımıza ayırdığımız destek bütçesi 5,2 milyar liradır. İnşallah, pandeminin etkilerinin azalmasıyla ihracatçılarımız daha fazla faaliyet gerçekleştirecek, biz de onları daha çok destekleyeceğiz.” İfadelerini kullandı.
Muş, özellikle son dönemde ihracatın ithalatı karşılama oranının yükselişte olduğunu ve bu doğrultuda cari işlemler dengesinde daha olumlu seyir izlendiğini belirtti.
Muş, gıda fiyatlarında gözlenen yüksek artışlara değinerek, “Evet, kur farklılıklarından kaynaklı bir maliyet artışı olmuştu ancak son süreçte kurlarda bir gevşeme gerçekleşti. Bunun sonucu olarak da vatandaşlarımızda fiyatların inmesi yönünde haklı bir beklenti oluşmuştur. Bu beklentinin karşılık bulmasını bekliyor, süreci yakından takip ettiğimizi buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bakanlık olarak, perakende satış noktaları başta olmak üzere tedarik zincirinin tüm aşamalarına yönelik 81 ilde denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki süreçte de bu denetimlerimize devam edeceğiz.” dedi.
>>Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti