Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Seydiler’deki yatırım, 35 milyon liralık katkı sağlayacak

Orman ve Su İşleri
Seydiler’deki yatırım, 35 milyon liralık katkı sağlayacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından yarın saat 11.00’de Çobanlar Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek merasimde sulama projesi ile birlikte Çobanlar İlçe Merkezi Taşkın Koruma Tesisinin de temeli atılacak. İlçeye kazandırılacak bu iki tesis toplam 76 milyon TL’ye mal edilecek.
Bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek Seyitler Modern Basınçlı Sulama Tesisi ile Çobanlar İlçesi’nde 31.150 dekar zirai arazi yüksek basınçlı borulu sistemle sulanacak. Proje kapsamında toplam 127.775 metre HDPE ve çelik boru döşenerek, sanat yapıları inşa edilecek.
Aynı merasimde temeli atılacak olan Çobanlar İlçe Merkezi Taşkın Koruma Tesisi ile Çobanlar ilçe merkezi muhtemel taşkın zararlarından korunacak.
Temeli atılacak olan sulama tesisi ile taşkın koruma tesisinin en kısa sürede hizmete alacaklarını kaydeden Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Çobanların hasretle beklediği Seyitler Modern Basınçlı Sulama Tesisinin hizmete alınması ile toplam 31.150 dekar zirai alan modern sulama sistemine kavuşacak. Ayrıca ülke ekonomisine yıllık 35 milyon TL katkı sağlayacak olan sulama tesisi ile çiftçilerimiz daha fazla gelir elde edecek. Taşkın koruma tesisiyle de Çobanlarımızı muhtemel taşkın zararlarına karşı koruyacağız” dedi.