Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şiddetli rüzgar direklere ve ağaçlara zarar verdi, çatılar uçtu, araçlar hasar gördü

Afyonkarahisar’da şiddetli rüzgar nedeniyle

Afyonkarahisar’da şiddetli rüzgar nedeniyle metruk bir binanın sac çatısı otomobilin üzerine düşerken Gazlıgöl Caddesi’nde ise seyir halindeki bir araçta zarar gördü. Şiddetli rüzgar nedeniyle ağaçlar ve aydınlatma direkleri de devrilirken yaşanan olaylarla şans eseri yaralanan olmadı

 

Afyonkarahisar’da hızı saatte 40 kilometreye çıkan rüzgar çatıları yerinden söktü. Burmalı Mahallesi’nde metruk bir evin sac olan çatısı rüzgardan dolayı uçup yan tarafındaki evin güneş enerji sistemini yıkarken ayrıca evin çatısına hasar verdi. Ardından elektrik direğine çarpan çatı, sokak lambasını kırarak park halindeki bir otomobilin üzerine düştü. Yaralanan kimsenin olmadığı olayda yaklaşık 20 bin liralık hasar meydana geldi.
Burmalı Mahallesi 146 sokakta sabaha karşı yaşanan olayda Afyonkarahisar Belediyesi’nin metruk konuma geçtiği için yıkım kararı aldığı ancak ev sahibi ile maddi olarak anlaşılmadığı için yıkılamayan evin çatısı hızı saatte zaman zaman saatteki 40 kilometreye çıkan şiddetli rüzgardan dolayı uçtu. Çatı önce yanındaki Remzi Esenlikler’e ait evin çatısındaki güneş enerjisi sistemini parçalayıp yine aynı evin çatısına hasar verdi. Ardından sokaktaki elektrik direğine çarparak sokak lamasını kıran çatı Mustafa Yalçın’a ait ve park halindeki 03 ABM 683 plakalı otomobilin üzerine düştü. Olayın sabaha karşı yaşanması ve o saatlerde sokakların boş olmasından dolayı ölen ya da yaralanan olmadı. Olaydan dolayı yaklaşık 20 bin TL’lik maddi hasar meydana geldi.
“KİMSEYİ KARŞIMIZA
MUHATAP BULAMIYORUZ”
Uçan çatının arabasının üzerine düştüğünü belirten Mustafa Yalçın, özel sektörde asgari ücretle çalışan bir eleman olduğunu ifade ederek, “Komşularım benim kapımı çaldı ve ‘arabanın üzerine sac devrildi’ dedi. Şu gördüğünüz evin iki ev arkasından yıkılma kararı verilen evin sacı, çatının sacı yel nedeniyle kalkıyor geliyor, komşumun enerjisini parçalıyor. Benim taksimin üzerine şey yapıyor. taksimde 10 bin liralık maddi hasar var. Ve biz ev sahibini de bulamıyoruz, kimseyi karşımıza muhatap da bulamıyoruz. Hasarımın giderilmesi istiyorum, benim zaten maddi sıkıntılarım var.” dedi.
Durumu komşularından öğrendiğini söyleyen Remzi Esenlikler, “Benim iki ev arkamda komşunun çatısı rüzgardan uçarak Benim güneş enerjisine çarpıyor. Güneş enerjisine çarptıktan sonra, evimin önündeki komşumun taksisinin üzerine düşüyor. Hem ben de maddi hasar var, hem de komşumun arabasında maddi hasar var. Ben bunu 5 sene öncesi (iki buçuk) 2 bin 500 liraya yaptırdım. Şuanda (üç-üç buçuk) 3 bin, 3 bin 500 lira arası. kiremitlerim kırık, çatının omurgaları kırık. Eşim ameliyat oldu, oğlumun evinde kalıyorum. Komşularım haber verdi. Böyle böyle güneş enerjiniz devrildi, suyunuz akıyor diye biz hemen geldik. Suları kestik, ben arabayı sonradan gördüm. Direkt evime girdim.” ifadelerine yer verdi.
AYDINLATMA DİREĞİ DEVRİLDİ
Önceki gün geceden bu yana Afyonkarahisar’da etkili olan şiddetli rüzgar Afyonkarahisar-İzmir karayolu Fehmioğlu Mobilya önündeki orta refüjde bulunan aydınlatma direğini devirdi. Şans eseri meydana gelen olayda yaralanan olmazken bir süre polis ekipleri tarafından yolda trafik akışı kontrollü olarak sağlandı. Devrilen ayrınlatma direği ise OEDAŞ ekipleri tarafından kaldırıldı.
ÇATI PARÇALARI TİCARİ
ARACIN ÜZERİNE DÜŞTÜ
Öte yandan Gazlıgöl Caddesi’nde şiddetli rüzgar nedeniyle uçan çatının parçaları ise seyir halindeki ticari aracın üzerine düştü. Yaralananın olmadığı olayda hasar meydana geldi. >>Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti