Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sıfır atık kadınlarla başlar” – Kocatepe Gazetesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
“Sıfır atık kadınlarla başlar”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından himaye edilen “Sıfır Atık Projesi” eğitim AK Parti Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanlığı’nca partide dün düzenlendi. Eğitim Çevre Mühendisi Birol İnan tarafından verildi.
“SIFIR ATIK İÇİN ADIM ATILDI”
Eğitim programının açılış konuşmasını AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk yaptı. AK Parti Kadın Kolları olarak önceden olduğu gibi bundan sonra da toplumun duyarlı olduğu her konuda “bizde varız” demeye devam ettiklerini belirtti. Türkiye gündeminde yer alan Sıfır Atık Projesini önemsediklerini söyleyen Ertürk, “Toplumumuzun önemli konularından birisi de Türkiye’nin gündeminde şu an oldukça yoğun bir şekilde yer alan Sıfır Atık Projesidir. Bilindiği üzere Sıfır Atık Projesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin uhdelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte 2017 yılında başlatılan bir projeydi. Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin bir sözü vardı. ‘Ben merkezli yaşamaktan, insan merkezli yaşamaya geçmediğimiz müddetçe çok sağlıklı olmayacaktır’ İnsan kaynaklarının daha verimli kullanılabilmesi, doğal kaynakların daha verimli atıkların daha verimli olarak dönüştürülmesi bizim için bizden sonraki ve gelecek nesiller için en büyük bırakacağımız mirastır. Biz de bu konuda ne yapabiliriz diye düşündük ve toplumun duyarlı olduğu konularda ‘biz de varız’ diyerek bu konuda bir adım attık.” dedi.
“PROJENİN ÖNCÜSÜ
KADINLAR OLACAK”
AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanlığı çalışmalarından söz eden Ferda Ertürk, kan bağışından, özel gün ve haftalara kadar her konuya hassasiyet gösterdiklerini söyledi. Ertürk, “Kan bağışı gerektiğinde Kadın Kolları hemen imdada yetişir. Yaşlılar Haftası nedeniyle Kadın Kollarımız büyükleri ziyaret ederek hayır dualarını alır. Lösemi Haftasında hastalarımızı ziyaret etmek, komşuluk gününde komşuluğu geliştirmek için ülkemizde komşuluk adına güzel olan ne varsa gün yüzüne çıkarmaya çalışmak gibi birçok başarılı projeyi hep birlikte Kadın Kolları teşkilatı olarak değerli üyelerimizle birlikte yaptık. Şimdi de Sıfır Atık Projesiyle ilimiz çapında bu çalışmaları yapıyoruz. Sıfır Atık Projesi biliyoruz ki öncelikli olarak kadınlarla başlayan bir proje. Çünkü evde bu projeyi gerçekleştirebilecek paydaş biz kadınlarız diye düşünüyor ve bu noktada üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Bu eğitimi düzenlememizin başlıca sebebi de budur.” diye konuştu.
Programda; İl Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Ali Akcasu, İl Tanıtım ve Medya Başkanı Selim Arıcı, il Kadın Koları Üyeleri hazır bulundu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti