Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sığınmacı Kararı Eşitlik Kurumuna Şikâyet Edildi

Afyonkarahisar Barosuna kayıtlı dört avukat Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumuna başvurarak Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin geçici sığınmacı kararını şikâyet etti

Afyonkarahisar Barosuna kayıtlı dört

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Av. Burcu Köksal’ın 2 Mayıs 2024 tarihli Belediye Meclis Toplantısında aldığı kararla sığınmacılar için nikâh ücreti 25 kat arttırılarak 400 TL’den, 10.000 TL’ye çıkartılmıştı. Bu konuda hem yerel hem de ulusal medyada geniş yankı uyandıran kararın ardından Başkan Köksal’a yoğun tepkiler gelmeye devam ediyor.

Afyonkarahisarda mesleklerini yürüten bir grup avukat yaptıkları açıklama ile söz konusu kararın eşitlik ilkesi ve ayrımcılık yasağına aykırı olduğunu ifade ederek Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumuna başvurdu. Başvuruyu yapan ve sürecin takipçisi olacaklarını ifade eden Av. Mehmet Emin Özgüven, Av. Engin Özgüven, Av. Ahmet Kifteci ve Stajyer Av. Kemal Aksu yaptıkları açıklamada Afyonkarahisar Belediye Başkanı Av. Burcu Köksal’ın insan haklarını ve anayasal değerleri ihlal ettiğini vurguladı. Grup adına açıklamada bulunan Av. Mehmet Emin Özgüven, hukuk kurallarının tam ve eksiksiz uygulanmasının mesleki sorumlulukları olduğunu, belediyenin idari işleminin iptali ve hak ihlallerinin tekrarının önlenmesi için üzerine düşen sorumlulukları yerine getireceklerini aktardı.

Sığınmacı Kararı Eşitlik Kurumuna Şikâyet Edildi

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti