Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Silah atmak eğlence değil, ilkelliktir

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz,
Silah atmak eğlence değil, ilkelliktir

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Değirmenayvalı, Sülün, Salar, Nuribey, Işıklar ve Sülümenli Belediyeleri ile Halımoru Köyü’ne ziyarette bulundu. Vatandaşların talep ve görüşlerini dinleyen Vali Tutulmaz, vatandaşları düğünlerde silah atılmaması yönünde uyardı. Tutulmaz, “Eğlence adına silah atmayı doğru bulmuyoruz. Çünkü silah atmak bir eğlence türü olmayıp, ilkel bir davranıştır. Eğlenceler olası bir kaza anında üzüntü ve pişmanlık anına dönüşebilir. Çevreye verilen rahatsızlıklar şöyle dursun, eğlencelerde atılan her kurşun milli servettir. Bunun yanında yaralanmalar ve can kayıplarının yaşanılması olayları çıkmaza ve çok daha olumsuz yönlere çevirebilir. Bizler bu konuda çalışmalarımızı artırdık. Zaten bu gibi olayların çıkmasına engel olacak gerekli yasal düzenlemeler yapıldı. Bizler de bunun takipçisi olacak ve olası bir durumda da gereğini yerine getireceğiz. Bu nedenle halkımızdan isteğimiz bu gibi olaylara daha duyarlı olmaları ve eğlencelerde silah atıldığını gördüklerinde veya duyduklarında bu durumu en kısa zamanda güvenlik güçlerimize bildirmeleridir” dedi.
HALKIN TALEPLERİNİ BİRİNCİ
AĞIZDAN DİNLİYORUZ
Devletin ve hükümetin verdiği imkanları vatandaşlar için en iyi şekilde kullanmaya özen gösterdiklerini hatırlatan Vali Tutulmaz, “Tüm yerleşim alanları adeta bir zincir halkası gibi birbirine bağlıdır. Bu zincir halkalarının her birinin sağlam olması birlikte hareket etmenin gücünü daha da arttıracaktır. İlimizin daha huzurlu olması, gelişime açık ve daha da ilerlemesi adına da bu şarttır. Bizler halkımızın yaşadığı hiçbir yerleşim alanını diğerinden ayrı tutmayız ve hizmetimizi en iyi şekilde ilçe, kasaba ve köy ayrımı yapmadan her noktaya adaletli bir şekilde ulaştırırız. Büyümek ve kalkınmak adına merkezi ve yerel yönetimlerin hizmet anlayışı da bu olmalıdır. Bu nedenle bizler ilçelerimize, kasabalarımıza ve köylerimize sık sık ziyaretler düzenleyerek orada yaşayan yöre halkının istek, talep ve önerilerini birinci ağızdan dinliyoruz. Devletimizin ve hükümetimizin bizlere verdiği imkânları yine halkımızın hizmetinde en iyi şekilde kullanmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.
Vali Mustafa Tutulmaz’ın il merkezine bağlı köy ve belde belediye ziyaretlerine İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Orhan Sırma eşlik etti.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti