Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şimdi sıra futbolda… – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Şimdi sıra futbolda...

CHP il Başkanı Yalçın Görgöz, derbi maçtaki olaylar bahane edilip stadyum ve üniversitelerin de polis denetimine alındığını belirterek, “Bunun adı tek kelimeyle, spora, üniversitelere, öğrenci yurtlarına faşist baskı politikasına geçiştir” dedi.

CHP il Başkanı Yalçın Görgöz pazar günü oynanan ve olaylar nedeniyle yarıda kalan Beşiktaş-Galatasaray maçıyla ilglii değerlendirmelerde bulundu. Pazar günü oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle maç bitimine 2 dakika kala tatil edilen maç sonrası hükümetin sanki bunu önceden biliyormuş gibi hemen dört maddelik bir eylem planını yasalaştırmak için harekete geçtiğini belirten CHP il Başkanı Yalçın Görgöz, “Gezi parkı olaylarını gerekçe göstererek, stadyumlarda siyasi slogan yasağı getiren, futbol kulüplerine ceza kesen, seyirciyi gözaltına alma uygulaması başlatan AKP iktidarı, şimdi İspanya’yı 40 yıl futbolla yöneten Faşist Franco dönemini mumla aratacak düzenlemelere, yasa değişikliklerine gideceğini açıkladı” dedi.
CHP il Başkanı Yalçın Görgöz açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Spor Bakanı ile İçişleri Bakanı bir araya gelip Sporda Şiddetin Önlenmesi Yasasında yapılacak değişiklikleri kararlaştırdılar. Gelecek ay öncelikle TBMM gündemine getirilecek yasa değişiklikleri ile ilk aşamada 10 bin koruma kadrosu oluşturuluyor.
Stadyumların güvenliği biliyorsunuz daha önce polisten alınıp her kulübün kendi anlaştığı Özel Güvenlik Şirketlerine verilmişti. Şimdi özel güvenliği kaldırıyorlar. Bunun yerine polis statüsünde ama unvanı “Koruma Memuru” olan bir kadro oluşturuluyor. Bunlar sivil giyimli olacak. Üniforma giymeyecek. Polis memuru olarak görev yapacak.
Asıl dikkat çekici olan sporda holiganlığı önleme gerekçesine dayandırılan bu koruma kadrolu sivil polisler aynı zamanda üniversite kampüslerinde, yurtlarda da görev alacak. Üniversitelerde de özel güvenlik yerine bunlar görev yapacak.
Şimdi amaç daha belirgin ortaya çıkıyor. Derbi maçtaki olaylar bahane edilip üniversitelerde polis denetimine alınıyor.
Getirilecek değişikliklerin bir diğeri de, stadlarda, üniversitelerde, yurtlarda protesto eylemlerine katılanlar, hükümeti eleştiren siyasi sloganlar atanlar, gözaltına alınıp, mahkeme önüne çıkartılacak.
Düzenleme bu tür eylemlere katılanların mahkûm edilmesini ve halen yasada mevcut olan hapis cezalarının ertelenmesi düzenlemesinin, uygulamadan kaldırılarak, verilecek mahkûmiyet cezalarının, hapis cezalarının ertelenmemesini getiriyor.
Bunun adı tek kelimeyle, spora, üniversitelere, öğrenci yurtlarına Faşist Baskı Politikasına geçiştir!
Hükümetin açıkladığı Eylem Planı’na göre Ocak başından itibaren stadyumlarda mevcut kamera sistemlerinin dışında, polis gizli kamera bulunduracak. Ve son olarak da taraftar gruplarına önlem olarak maçlarda e-bilet uygulamasına geçilecek.
Hükümet, artık iyice tahammülsüz, hoşgörüsüz, acımasız bir konuma gelmiş durumda. Stadyum dolusu insanı hapse mi atacaksınız? Üniversite öğrencilerini, yurtlarda barınan dar gelirli gençleri cezaevlerine mi dolduracaksınız?
Spora siyaseti sokan, Özerk Federasyon adı altında tüm branşlarda federasyonları siyasallaştıran AKP iktidarının kendisi.
Tıpkı etnik köken, inanç, mezhep vb. konularında olduğu gibi, yargıda, medyada, iş dünyasında, üniversitelerde yaptığı gibi, sporda da, futbolda da taraftarları ayrıştıran, çatıştıran, yandaş taraftar grupları organize etmeye kalkışan, bizzat hükümetin ve Başbakanın kendisi. Sporu siyasallaştırdıkları için, sporu ticarileştirdikleri için, Türkiye kendi organize ettiği Akdeniz oyunlarında aldığı madalyaların çoğunu ‘Doping Utancı’ içinde iade etti. Rekor sayıda sporcumuz, müsabakalardan men edildi.
Bu utanç ve sporu siyasallaştıran yaklaşımları yüzünden, kimse Türkiye’ye inanmadı, güvenmedi. 2020 Olimpiyatlarının İstanbul’da yapılmasına onay verilmedi.
Başbakan, bunu inanç temeline dayandırmaya çalışıyor. ‘Biz Müslüman bir ülke olduğumuz için, Olimpiyatların ilk kez bir Müslüman ülkede yapılmasına izin vermediler’ diyor.
Oysa kendisinin ve hükümetinin politikaları, diplomasisi, spora bakış açıları yüzünden, Arap Ülkeleri, Müslüman Uzakdoğu ve Afrika Ülkelerinin delegeleri bile Türkiye’ye oy vermedi.
Şimdi 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası yarı final ve final maçlarına ev sahipliği için tekrar girişimde bulundular. Türkiye’nin şansını kendi elleriyle yok ediyorlar. Stadyumları cezaevine çevirerek, sporun yarışmacı, barışçı, kardeşlik ruhunu yok ederek, taraftarları birbirine düşürüp ayrıştırarak, Avrupa Şampiyonasına talip oluyorlar. Holiganizmle mücadele deyip, sahalarda, salonlarda, yandaş taraftar grupları organize edip terör estiriyorlar. Köklü kulüpleri sindirmeye çalışıyorlar. Hükümet çok tehlikeli ve çığırından çıkarsa, önü alınamayacak olaylara yol açabilecek, adımlar atıyor. CHP olarak bu konuda da hükümeti uyarıyoruz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti