Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şimşek: AKÜ bölgenin yüz akı

Şimşek: AKÜ bölgenin yüz akı
Şimşek: AKÜ bölgenin yüz akı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ev sahipliğinde Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) işbirliğiyle, 6-9 Haziran 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Uluslararası Katılımlı Termal Sağlık Turizmi Kongresi” kapsamında AKÜ’ye gelen Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ı makamında ziyaret etti

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ’nün Yabancı Diller Yüksekokulu’ndaki dil çalışmalarına ve laboratuvar kuruluşlarına bizzat vermiş olduğu katkılardan dolayı Prof. Dr. Muhittin Şimşek’e teşekkür ederek, “Ayrıca YÖK Başkanımız adına Kongreye katılımınızdan, bizzat şereflendirmenizden büyük memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim. Tekrar teşekkür ederim” dedi.
AKÜ ABİ OLMA YOLUNDA
Prof. Dr. Muhittin Şimşek ise, “Sayın Rektörümüz çok önemli bir kongre düzenledi. “Uluslararası Katılımlı Termal Sağlık Turizmi Kongresi”, aslında devlet büyüklerimizin çok arzu ettikleri, YÖK olarak bizim de desteklediğimiz önemli bir faaliyettir. Bu faaliyete gösterdiğimiz önemin bir tezahürü olarak bugün buradayım. Yarın da burada olacağım. Şunu ifade etmeliyim ki, Afyon Kocatepe Üniversitesi, bölgenin yüz akı olma yolundadır. Afyon Kocatepe Üniversitesi’ni 35 bin öğrenciyisiyle ve Sayın Rektörümüzün dinamizmiyle, bölgenin yükselen bir yıldızı olarak görüyoruz. Çok sayıda üniversitenin açılmasıyla ilgili bizi eleştirenler vardı. 20 yaşında bir delikanlı olarak Afyon Kocatepe Üniversitesi kurulduğu zaman da aynı tartışmalar yapılmıştır. Ama bugün Afyon Kocatepe Üniversitesi, ciddi anlamda abi olmaya yolunda ilerliyor. Bu açıdan bakıldığında YÖK olarak Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) ile, bütün üniversitelerimizin binaları yükselirken içini de doldurmak, öğretim üyesi yetiştirmek için bütün gayretimizle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
VERDİĞİM SÖZÜ TUTTUM
Ziyarette AKÜ Şeref Defteri’ni imzalayan Prof. Dr. Muhittin Şimşek, ziyaret ile ilgili duygu ve düşüncelerini şu şekilde ifade etti: “Uzun süredir verdiğim sözü, bugün gerçekleştirerek Afyon Kocatepe Üniversitesi’ni ziyaret ettim. Uluslararası Katılımlı Termal Sağlık Turizmi Kongresi’ne katılım dolayısıyla bulunduğum Üniversiteyi gezmek, fakültelerini ziyaret etme imkanı buldum. Anadolu’nun bu güzel ilinde yükselen ilim yuvamızdaki gelişmeler beni ziyadesiyle memnun etmiştir. 35.000 öğrencisiyle muhteşem bir barış, sevgi ve ilim ortamı yaratan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Solak’a en kalbi teşekkürlerimi ve başarı dileklerimi sunarım.”
Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ ile ilgili iyi niyet dilekleri ve düşüncelerinin yanı sıra Kongreye katılımlarından dolayı Prof. Dr. Muhittin Şimşek’e teşekkür ederek, günün anısına kendilerine plaket takdim etti. (Kocatepe)