Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sinan Erdem Spor Salonu Nerde ve Kapasitesi Nedir?

Avrupa’nın en büyük spor salonları arasında yer alan Sinan Erdem Spor Salonu nerde ve kapasitesi nedir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

Avrupa’nın en büyük spor

Sinan Erdem Spor Salonu, özellikle basketbol severlerin hep duyup bildiği önemli bir tesis. Adını eski Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi başkanı Sinan Erdem’den alan spor salonu, zaman zaman konser ve sanat gösterilerine de ev sahipliği yapıyor. Günümüzde birçok stadyumla yarışır ölçüdeki kapasitesi ile dünya çapında tanınıyor. Sinan Erdem Spor Salonu kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük spor salonu, aynı zamanda Avrupa’nın da en büyük üçüncü spor salonu durumunda. Peki Sinan Erdem Spor Salonu nerde ve kapasitesi nedir?

Sinan Erdem Spor Salonu Nerde ve Kapasitesi Nedir

Sinan Erdem Spor Salonu önemi ve nerde?

Sinan Erdem Spor Salonu nerde, konumu tam olarak hangi noktada ve nasıl ulaşılır soruları, özellikle spor severler tarafından yoğun şekilde merak ediliyor. Bu soruların yanıtlarına geçmeden önce spor salonunda gerçekleşen bazı önemli olayları hatırlayalım. 28 Ağustos-12 Eylül 2010 arasındaki 2010 Fiba Dünya Basketbol Şampiyonası Çeyrek Final, Yarı Final maçları ile 12 Eylül’deki Türkiye – ABD finaline ev sahipliği yaptı. Fenerbahçe basketbolda Avrupa’nın bir numaralı kupası olan ilk EuroLeague şampiyonluğunu Sinan Erdem Spor Salonu’nda, on binlerce Türk seyircisi önünde kazandı.

2017 EuroLeague Dörtlü Finali Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleşirken genel itibarıyla bu kapsamlı tesiste ağırlıklı olarak Türkiye Ligi ve EuroLeague maçları oynandı. Ayrıca WTA Championships gibi önemli tenis organizasyonlarına da sahne oldu. Sinan Erdem Spor Salonu nerde? Sinan Erdem Spor Salonu İstanbul’un Bakırköy ilçe sınırlarındaki Zuhuratbaba Mahallesi’nde konumlanıyor. Tam adresi ise şöyle: Zuhuratbaba Mahallesi, Ataköy Blv. No:14, Bakırköy/İstanbul.

E-5 karayoluna ve Şirinevler/Yenibosna’ya yakın olan Sinan Erdem Spor Salonu’na M1A Yenikapı – Atatürk Havaalanı, Marmaray ve Metrobüs hattı ile ulaşım mümkün. Ayrıca 73Y Kuyumcukent – Yeşilköy – Akvaryum ve MR20 Yenibosna Metro – Kazlıçesme hatları da geçiyor. Kolay ulaşımı ile öne çıkıyor. Sinan Erdem Spor Salonu Kapasitesi ile tanınan bir tesis, bu doğrultudaki otopark ihtiyaçları da ivedilikle planlanmış. Özel aracı ile gitmek isteyenler için geniş kapasiteli otopark bulunduğunu da belirtelim.

Sinan Erdem Spor Salonu kapasitesi nedir?

Spor faaliyetlerinde 16 bin 500 kişi kapasitesi ile dikkat çeken tesis, konserlerde ise 22 bin 500 kişiyi ağırlayabiliyor. Toplamda 73 bin 400 metrekare inşaat alanı üzerinde 40 bin metrekaresi kapalı olarak inşa edilen spor kompleksinin 1200 araçlık otoparkı bulunuyor. Ulusal ve uluslararası karşılaşmalar için videoboard ekranlar ile skorboard sistemler dahil tüm teknik donanımlara sahip olan tesiste oturma, dinlenme ünitelerine ek olarak kafe, restoran, VIP alanlar, hakem ve gözlemci odaları var. Sporcu soyunma odalarının yanında fitness merkezinin de bulunduğu tesis, eksiksiz bir yapı sunuyor.

Daha fazla detay için Sinan Erdem Spor Salonu Telefonu: 0 212 559 0914