Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sinanpaşa Anneler Günü’nü farklı kutladı

Anneler Günü programına Sinanpaşa
Sinanpaşa Anneler Günü’nü farklı kutladı

Anneler Günü programına Sinanpaşa Kaymakamı Ahmet Turan Erdem, Belediye Başkanı Murat Karakoyun, Belde Belediye Başkanları, Afyonkarahisar Türk Anneler Derneği Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Programın sunuculuğu da dahil olmak üzere tüm program 27 Ağustos Sinanpaşa İlkokulu’nun öğrenci velileri olan anneler tarafından yapılması programa olan ilgiyi artırdı.
Türk Anneler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Türkan Adar ve Sinanpaşa Belediye Başkanı Murat Karakoyun yaptıkları konuşmalarda anne sevgisi ve anne değerine vurgu yaptılar.
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Sinanpaşa Kaymakamı Ahmet Turan Erdem, “Anneler kutsaldır. Onlar bizi tam 9 ay boyunca karnında taşımıştır ve bizim için her fedakarlığı yapar her türlü zorluğu çekerler. Her anne kendi evladı için çok özeldir. Anne sevgisi dünyadaki en sıcak ve en yüce duygulardan biridir. Sevgilerin en güzeli ve değerlisi olan anne sevgisi başka hiçbir sevgi ile karşılaştırılamaz. Anneler kanatsız melekler olarak nitelendirilir. Bunun sebebi bizi bu dünyadaki tüm kötülüklerden koruyor olmalarıdır. Açlığımızı bizden daha iyi takip ederler, biz üzülürsek bizden daha fazla üzülürler, tüm dertlerimize çare ararlar, hasta olunca bizi iyi ederler. Annesi olmayanlar tıpkı kanatsız bir kuş gibidir. Aslında her günün Anneler Günü olması gerekir Annelerimiz bizim en değerli varlıklarımızdır En değerli varlıklara nasıl davranılması gerekiyorsa annelerimize de öyle davranmalıyız. Kuşkusuz sevgilerin en hası, karşılıksız ve ölümsüz olanı annenin evladına duyduğu sevgidir. Annelik sevgisinin tariflere sığmayacak kadar engin ve yüce bir içeriğe sahip olduğunu söylemekle yetineceğim” dedi.
Program kapsamında Anneler Günü’yle ilgili annelerin hazırladığı şiirler, öyküler, programa ilçenin tespit edilen en yaşlılarının da davet edilerek salonda bulunması, yaşlılığı nedeniyle programa gelemeyecek durumda olanların ziyaret edilerek onlarla yapılana röportajlar, ilçe dışında öğretmen ve asker olarak görev yapan kişilerin annelerinden habersiz olarak hazırladıkları görüntülü mesajları da etkinlikte hazırlanan sunumla katılımcılara izletildi. Görüntüleri izleyen katılımcılar duygu dolu anlar  yaşadı. Program sırasında tüm annelere Kaymakamlık tarafından hazırlatılan Hadis yazılı magnetler dağıtıldı.
27 Ağustos Sinanpaşa İlkokulu öğrencilerinin Türkiye’nin tüm yöre oyunlarından oluşan halk oyunları gösterisi sonunda, yaşadığı hayat hikayesi ile Sinanpaşa’da yılın annesi seçilen Emine Aksoy’a plaketi İlçe Kaymakamı Ahmet Turan Erdem ve Belediye Başkanı Murat Karakoyun tarafından verilerek program sona erdi.
Ertesi gün İlçe Kaymakamı Ahmet Turan Erdem 35 anneye Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel alanları gezmek amacı ile gezi düzenleyerek anneye ve Anneler Günü’ne verdiği değeri gösterdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti