Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sivil toplum kuruluşları, çözüm merkezi olacak”

ATSO Meclis Başkanı Dr.

ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, ATSO’nun ev sahipliğinde düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Toplantıları’nın bundan sonra da sürdürülmesinde büyük yarar olduğunu belirterek, “Bu toplantılar vasıtasıyla sivil toplum kuruluşları, çözüm merkezi olacaktır. ATSO şehrin gündeminden geri kalmayan, hatta zaman zaman gündemi belirleyen bir Oda” dedi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclisi’nin 2019 yılı Kasım ayı olağan toplantısı ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci’nin yönetiminde gerçekleştirildi.
Toplantının birinci gündem maddesinde ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, başsağlığı ve tebrik mesajları ile toplantının açılış konuşmasına başladı. Merdivenci, “Şanlıurfa’da meydana gelen trafik kazasında şehit olan Uzman Onbaşı Mustafa Akkaya’ya rahmet, ailesi ve milletimize başsağlığı diliyorum. Meclis Üyemiz Sayın Şaban Ceylan’ın oğlu, iş insanı Sayın Ercan İşlek’in damadı Ahmet Serkan Ceylan elim bir trafik kazası sonucunda hayatını kaybetti. Ahmet Serkan Ceylan’a Allah’tan rahmet, Sayın Şaban Ceylan’a ve Ercan İşlek’e bir kez daha başsağlığı diliyorum. Odamız 20. Meslek Komitesi (Bankalar) Başkanı, Afyonkarahisar Sarraflar ve Kuyumcular Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Tokgen Sarraflık Şirketi’nin kurucu ortağı, Uzun Çarşı esnafından Ali Genelioğlu vefat etmiştir. Merhum Ali Genelioğlu’na Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz. Bir de mutlu haberimiz var: Meclis Üyemiz Sayın M. Önder Artuk’un Ural adını verdikleri bir bebeği dünyaya geldi. Sayın Artuk’u kutluyor; evladına uzun ömürler diliyorum.” dedi.
Merdivenci, “Bildiğiniz üzere, Odamız ve MEYBEM işbirliğinde Mesleki Yeterlilik Sınavları yapılıyor. Bu ayki Motorlu Kara Taşıtı Alım Satım Yeterlilik Belgesi Sınavları Meclis Üyemiz Sayın Nureddin Aydın’ın işletmesi olan Aydınlar Otomotiv’de yapıldı. Sayın Aydın’a teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.


“GÜNDEMİ BELİRLEYEN BİR ODAYIZ”
Oda olarak yoğun bir şekilde çalıştıklarını kaydeden Merdivenci, “Bir önceki Meclis toplantımızdan bu yana hayli yoğun bir mesaimiz oldu. Şunu açık yüreklilikle söyleyebiliriz ki daveti gelen tüm tören ve programlara katılan ve şehrin gündeminden geri kalmayan, hatta zaman zaman gündemi belirleyen bir Odayız. Bu başarıyı birlikte sağlıyoruz. Bu nedenle Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hüsnü Serteser’e, sayın Yönetim Kurulu Üyelerimiz’e ve siz değerli Meclis Üyelerimiz’e çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
“ATSO ÖNEMLİ FAALİYETLERE İMZA ATTI”
ATSO’nun önemli faaliyetlere imza attığına dikkat çeken Merdivenci, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“7 Kasım 2019 tarihinde, Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Hibe Programı çerçevesinde sürdürdüğümüz KOBİ Hastanesi ve Avrupa Ağı projesinde, Romanya ve Litvanya’dan paydaş odalarımızı ağırladık. Bu toplantıya Romanya’nın Ankara Büyükelçisi Gabriel Şopanda da katıldı ve projenin iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da ilerlemesi için fırsat olacağını söyledi. Kasım ayındaki yoğunluğumuzu, bana göre Akrones Otel’de ev sahipliğini yaptığımız Afyonkarahisar Sivil Toplum Örgütleri İstişare Toplantısı ile taçlandırdık. Afyonkarahisar’ın en çok üyeye sahip sivil toplum kuruluşu olarak, şehrimiz ve ülkemiz için ufuk açıcı bulduğumuz Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Toplantıları’nın bundan sonra da sürdürülmesinde büyük yarar olduğu kanısındayım. Bu toplantılar vasıtasıyla sivil toplum kuruluşları, çözüm merkezi olacaktır.”
“SPOR OYUNLARINI GELİŞTİREREK ULUSAL ORGANİZASYON HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ”
Meclis toplantısının ardından 14. ATSO Spor Oyunları’nın Kapanış Töreni’nin gerçekleştirileceğini belirten Merdivenci, “29 Ağustos 2019’da adeta bir şölen havası ile başlayan ve bu yıl 14’üncüsünü düzenlediğimiz ATSO Spor Oyunları’nı her yıl daha geliştirerek ulusal anlamda sözü edilen bir organizasyon hâline getirmek istiyoruz.” dedi.
“TÜRKİYE’DE 4,5 MİLYON İŞSİZ VAR ”
Ekonomi gündemi hakkında da değerlendirmede bulunan Merdivenci, “Ekonomide görece bir toparlanma hissediliyor. Bununla birlikte iş dünyası olarak beklentimiz, düşük enflasyonun sürdürülebilir kılınması, faizlerin buna bağlı olarak daha düşürülmesidir. İşverenler olarak, ülkemizde işsiz sayısının 4 buçuk milyonu aşmasından büyük üzüntü duyuyoruz. İşletmelerimiz, güçlü olur ve ayakta durabilirse, daha çok istihdam sağlayabilecek ve işsizlik oranı azalacaktır.” şeklinde konuştu.
Toplantının ikinci gündem maddesinde 2019’un Ekim ayının karar özetleri oybirliğiyle onaylandı.
ATSO, AFSÜ’NÜN ORTAĞI OLACAK
Toplantının üçüncü gündem maddesinde 2019’un Ekim ayının Hesap Hülasası, oybirliğiyle tasdik edildi. Toplantının dördüncü maddesinde ATSO’nun Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi öncülüğünde kurulacak olan Afyonkarahisar Tıbbi Aromatik ve Tıbbi Ürünler San. Tic. A.Ş.’ye ortaklık durumu görüşüldü. ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol’un Meclis Üyeleri’ni bilgilendirmesinin ardından ATSO Meclis Üyesi Mustafa Özer söz aldı ve görüşlerini dile getirdi. ATSO’nun ilgili şirkete yüzde 10’luk hisse ile ortak olmasına ilişkin gündem maddesi, oybirliğiyle kabul edildi.
Toplantının beşinci gündem maddesinde ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şükrü Köse, Yönetim Kurulu’nun Ekim-Kasım 2019 faaliyetleri hakkında sunum yaptı. Toplantının altıncı gündem maddesi olan “Dilek ve Temenniler” bölümünde ATSO Meclis Üyeleri Cemil Uluışık, Mesut Tabak, Mustafa Özer söz alarak görüşlerini dile getirdi.“Dilek ve Temenniler” bölümünün ardından il protokolünün katılımıyla 14.ATSO Spor Oyunları Kapanış Töreni gerçekleştirildi.