Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP, Diyanet İşleri Başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu

CHP İl Başkanı Yalçın

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, Afyonkarahisar CHP İl Başkanlığı yönetimi olarak, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama ve Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret nedeniyle TCK’nın 216. maddesi uyarınca suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yalçın Görgöz, İl Kadın Kolları Başkanı Alev Doğru ve İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Peynirci Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama ve Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret nedeniyle suç duyurusunda bulundu.
Suç duyurusu akabinde açıklama yapan Görgöz, “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir ve sahipsiz değildir. Bugün geldikleri mevkilere, oturdukları koltuklara neyin ve kimlerin sayesinde sahip olduklarını bilmeyenler, laik Cumhuriyet’e, milli değerlerimize ve Atatürk’e karşı yapılan saygısızlıklarının hesabını günü geldiğinde elbet bağımsız mahkemelerde vereceklerdir. Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ‘Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.’ diyerek ulusumuzun geleceğine ışık tutup, uygarlık yolunu göstermiştir. Çağdaş uygarlığın, laik cumhuriyetin ve sosyal hukuk devleti olmanın en büyük güvencesi de Cumhuriyet Halk Partisidir.” dedi.

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti