Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ufak dokunuşlar trafiği rahatlatacak”

Saadet Partisi Merkez İlçe

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Arslan Belediye’nin şehiriçi trafikte daha etkin olması gerektiğini söyledi

 

Kurtuluş Caddesi, Yoğurt Pazarı Kavşağı ve Anıtpark, gibi noktalarda trafiği rahatlatacak öneriler sunan Saadet Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, alternatif yollardaki yön değişikliği, trafik ışıklarının sıralamasının değiştirilmesiyle trafiğin rahatlayacağını ifade etti.
“TRAFİĞİ RAHATLATICI HERHANGİ BİR TEDBİR ALINMADI”
Belediye’nin seçimlerden bu yana asfalt tamiri, hız kesici değişikliği gibi konularda işlemler yaptığını belirten Başkan Arslan, “Belediyemizin trafik sorununa daha çok eğilmesi lazım. Bir iki asfalt tamiri şeklinde yama diye tabir edilen şeyler yapıldı. Onun haricinde birkaç yerlerde eskiden plastik kasisler vardı. Bunlar söküldü, yerine asfalttan kasisler yapıldı. Bunun faydası oldu mu oldu. Plastikler çok daha sert şekilde araba hissediliyordu, asfalt biraz daha yumuşak hissediliyor. Onun harici işte birde 2019’un yaya yılı olması münasebeti ile her tarafa yaya geçitleri yapıldı. Bunların haricinde trafiği rahatlatıcı maalesef her hangi bir tedbir alındığına biz şahit olmadık.” dedi.
“YOĞUNLUĞUN EN ÇOK YAŞANDIĞI BÖLGE KURTULUŞ CADDESİ”
Trafiğin rahatlatılması için herkesin malumu olduğu üzere küçük dokunuşlar gerektiğini belirten Arslan, “Kurtuluş Caddesi en çok yoğunluğun yaşandığı bölge burası. Buralarda esnafımız genelde aracını getiriyor dükkanının önüne park ediyor. Akşama kadar duruyor. Git şurada, şu kadar ücretle aracını koy diyebileceğimiz bir yer olmadığı için esnafa söyleyecek bir sözümüz kalmıyor. Dolayısıyla belediyenin burada yapması gereken nedir, bu bölgelere özellikle Yoğurt Pazarı’nın olduğu civara, Ambar Yolu (Kadınana Caddesi) için Cumhuriyet Mahallesine, otoparklar yapılması gerekiyor. Diyeceksiniz ki işte oralarda boş yer yok, nereye yapılacak hiçbir yer yok. Buralarda bir sürü eski evler var. Bu eski evler zorlamayla değil gönül rızasıyla alınıp, burası otoparka çevrilebilir. Sonrasında esnafa dersin ki burada otoparkımız var. Zaten aklı başında bir esnafta otopark varken kendi dükkanının önüne araç park etmez.” diye konuştu.
“IŞIK TRAFİĞİ DÜZENLEYECEĞİNE KARIŞTIRIYOR”
Yoğurt Pazarı Kavşağı’ndaki trafik ışıklarının trafiği düzenleyeceğine karıştırdığını söyleyen Başkan Arslan, “İkinci bir sıkıntı ise Kurtuluş Caddesi üzerinde Müze’den itibaren kuyruğa girmişsiniz. Işığa yaklaşınca bir rahatlama oluyor. Neden ışığa yakın bir noktaya bir araç park etmiştir. O araç yürüyünce trafik açılıyor. Biz diyoruz ki Yoğurt Pazarı’nın ışıklarının olduğu bölgede en az 50 metre mesafe ile araç parkı kesinlikle yasak olması lazım. Buralara da yapılacak çizgilerle, levhalarla araç sahipleri uyarılmadır. Ayrıca yine bu Yoğurt Pazarı Kavşağı’nda ışıkların sıralamasını bile değiştirsek nispeten rahatlama olacaktır. İmaret tarafından gelip Müze’ye doğru giden bir araç, Yoğurt Pazarı’ndan aşağıya doğru gelmiş bir araç, ikisini burada düşündüğümüz zaman önce İmaret’ten gelene yeşil ışık yanıyor, arkasından da Yoğurt Pazarı’ndaki araca yeşil ışık yanıyor. İmaret’ten gelene kırmızı ışık yandığında zaten birkaç araç daha diğer ışık mesafesine gelmemiş oluyor. Ondan sonraki Yoğurt Pazarı’ndakine yeşil yandığında ikisi ortada çakışıyor. Onların bir birini geçmesini beklerken Yeşilyol Caddesi’nden gelen araca yeşil ışık yanıyor. Işık trafiği düzenleyeceğine karıştırıyor. Halbuki biz bunu bu şekilde değil de sıralamasını değiştirsek daha güzel olacak.” ifadesine yer verdi.
“TRAFİK AKIŞ YÖNLERİNİ TERSE ÇEVİRSEK TRAFİK YİNE RAHATLAR”
Kurtuluş Caddesi’nin yükünü hafifletecek olan alternatif yolların ters yöne çevrilerek trafiği rahatlatacağına dikkat çeken Arslan,“Tek yön mevzuları var birde. En büyük sıkıntı burada çünkü. Müze’den gelip Anıtpark’a kadar en büyük sıkıntı bu bölgede. Şimdi burası için de Park Afyon’dan gelirken eski sigorta hastanesinin bitiminden sağa dönüşten itibaren önce Yeşilyol Caddesi’ne kadar tek yön verirsek eski KYK’nın oradan aşağı iniş tek yön var. Sigorta hastanesinden geliş var ortada yol bitiyor. Kurtuluş Caddesi’nde sıkışan vatandaş bir arkadaki caddeye sapıyor. Orası ters yön. Yukarıdan geliş var orada. Aşağıdan 10 tane araç gelince yukarıdan gelen tek araç haklı olmasıyla birlikte geri geri çıkmak zorunda kalıyor. Burasının acilen terse çevrilmesi lazım. Sonrasında Yeşilyol Caddesi’ne hafif sağ yapıyoruz, orada bir çeşme var ortada. Çeşmeden sonra Gedik Ahmet Paşa İlkokulu’nun arkasındaki caddeye de tekrar yukarıya çıkış verdiğimiz zaman buraya kadar geliyor. Devam ederek Ambar Yolu’na, oradan transit karşıya geçiyoruz, oradan da Ordu Bulvarı’na kadar bir çıkış sağlayabiliyoruz. Dolayısıyla burası bir alternatif yol oluyor. Yaptığımız şey trafiğin yönlerini ve levhalarını değiştirmek. Ne kadar rahatlattı bizce. Aynı şekilde aşağıya inişte de Çavuşbaş minibüsleri Yoğurt Pazarı’ndan iniyor. Yoğurt Pazarı’na kadar inmeden bir üst aradan taa Müze’nin üzerine kadar çıkartabiliriz. Yoğurt Pazarı’ndan inen araçlara baktığımız zaman yaklaşık yüzde 60’ı Kurtuluş Caddesi’nden Müze istikametine dönüyor. Yüzde 40’ı Yeşilyol istikametine gidiyor. Biz o yolu bir arkadakine almış olsak hem o caddenin yükünü azaltmış, hem de o tarafa dönen araçların tamamını burayı kullanır. Çünkü oraya ihtiyaç kalmaz. Sadece bunları yapmak bile trafiğe çok büyük faydalar sağlayacak” şeklinde konuştu. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi