Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Siyasi çekişme emeklilerden çıkarılamaz”

İYİ Parti İl Başkanı

İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu, kullanım süresi dolan hobi bahçelerinin kullanım bedeline yönelik tepkileri yorumladı. Mısırlıoğlu, “Filler tepişir çimler ezilir Sayın Zeybek. Önceki dönem Belediye Başkanı ile aranızda sorun vardır. Bu kimseyi bağlamaz. Siz aranızda olan siyasi çekişmeyi emeklilerimizden çıkaramazsınız” dedi

 

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu dün öğlen partide basın toplantısı düzenledi. Mısırlıoğlu, Suriye’de Fırat Kalkanı bölgesinde şehit düşen polislere ve elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden AKÜ Devlet Konservatuvarı Dr. Öğretim Üyesi Hicret Tevhide Çöl’e Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diledi.
“ÇOCUKLARIMIZ HAYVAN
TAŞINIR GİBİ TAŞINIYOR”
Muhammed Mısırlıoğlu, İscehisar’ın Çatağıl Köyü’nde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ailelerine başsağlığı diledi. Çatağıl Köyü’nde meydana gelen trafik kazasıyla ilgili değerlendirme yapan Mısırlıoğlu, “Olay yerinde incelemelerde bulundum. Önceki gün kapatılmış okulun bahçesinde cenaze töreni düzenlendi. Çocuklarımız daha uyku bebeği. Taşımalı sistemle sabahın köründe bu çocukları annelerinden alıp okusunlar diye ne olduğu belirsiz araçlarla okula götürüyorsunuz. 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günün’nde dördü kız olmak üzere 5 evladımızı koruyamadık. Bu ayıp bize yeter. Köyde 67 öğrenci olduğunu ve kapatılmış bir okulun olduğunu öğrendik. Buraya 4 sınıf açılsa sınıf başına 16 öğrenci düşer ve eğitim imkânına kavuşurlar. Hayırsever tarafından yapılmış okulumuz var ama eğitime kapalı. Pazara hayvan götürür gibi çocuklarımız taşınıyor. Servis şoförünün sorunlu olduğu söyleniyor. Kazanın olduğu gün İscehisar ilçesinin pazarının kurulduğu gün olduğunu şoförün pazara yetişmek için süratlı araç kullandığı iddia ediliyor.” dedi.
“ACILI ANNELER DEVLETTEN
BİRŞEY İSTEMİYORUZ DEDİ”
Afyonkarahisar genelinde sözkonusu sorunun yaşandığını söyleyen Mısırlıoğlu, “Afyon’un tamamında bu sorunlar yaşanıyor. Sayın Valim; Milli eğitimin hiç yerde denetimi ve takip sistemi yok. Bu durum özellikle kırsalda böyledir. Böylesine bir Milli Eğitim Müdürü ve ekibi bunların hiç birini takip etmiyor. Bu Milli Eğitim Müdürü ne iş yapar? Çocuklarımız kırsalda kaderleriyle baş başa. Evlatlarını kaybeden annelerin feryadı yüreğimi sızlattı. Onlar, ‘Bu saatten sonra devletten hiçbir şey istemiyoruz. Biz istedik çocuklarımızın cenazesini verdiler. Bu saatten sonra devletimiz burayı cennete çevirse istemiyoruz.’ dediler.” ifadelerini kullandı.
“KULLANIM SÜRESİ DOLAN HOBİ BAHÇELERİ SORUNA DÖNÜŞTÜ”
Afyonkarahisar Belediye yönetiminin süresi dolan hobi bahçelerine yönelik fiyat düzenlemesini eleştiren Mısırlıoğlu, “Önceki Belediye Başkanımızın döneminde yapılan yaklaşık 400 adet hobi bahçesinin sözleşme yenilenmesi; sorunu emeklilerin dışlanmasına neden oldu. Şimdiki Başkan Mehmet Zeybek, 229 adet yeni yaptırdığı hobi bahçelerini Mayıs 2021 de, 100 lira aylık kira bedeli bin 500 TL sözleşme ücreti ile kiraya verdi. Daha önce yapılmış ve sözleşme süreleri önümüzdeki farklı süreçlerde sonlanacak bahçeler için 100 TL aylık kira bin 500 TL sözleşme ücreti ortaya çıkarıldı. Her nedense hangi nedenle olduğunu anlayamadığımız şekilde, 6 bin TL maliyeti bedeli ödenmesi halinde sözleşmelerin yenileneceğine dair Belediye Meclisinde karar alındı. Vatandaştan gelen tepki ile baraka maliyet bedelini 4 bin 500 TL’ye indireceğini basın yoluyla duyurmaya çalıştı. Belediye Başkanının seçim öncesindeki teleferik, raylı sistem, otopark vaatleri için bir kazma dahi vurulmamışken neden ilk sırayı hobi bahçeleri aldı?” diye konuştu.
“ESKİ BAŞKANLA ARANIZDAKİ ÇEKİŞMEYİ EMEKLİLERE YANSITMAYIN”
Sayın Başkan, seçim öncesi dönemde bir kez olsun hobi bahçeleri ile ilgili maliyet bedeli ve yeniden kura tahsisi yapılacak diye bir sözü yokken, ne oldu da bu konu ilk sıraya yerleşti?” sorusunu soran Mısırlıoğlu, “Üç yıldır ha bugün ha yarın, ne olacak bu durum diye, niye emekliler huzursuz edildi? Emeklilerimiz pandemi döneminde burada hayata tutunmaya çalıştı. Yapılan hobi bahçelerini o günde takdir etmiştik bu günde takdir ediyoruz. Şimdi yeter artık buradan gidin der gibi anlayışı kabul etmiyoruz. Emeklilerimizi huzursuz etmenin manası yok. Devlet emeklisinden para istemez para verir, destek olur. Filler tepişir çimler ezilir Sayın Zeybek. Önceki dönem Belediye Başkanı ile aranızda sorun vardır. Bu kimseyi bağlamaz. Siz aranızda olan siyasi çekişmeyi emeklilerimizden çıkaramazsınız. Emeklilerin sesine kulak verin. Her biri hobi bahçelerine binlerce liralık yatırım yaptı, yazık günah değil mi? Zaten yaklaşık 2 bin oy farkı ile Belediye Başkanı seçilmiştiniz. O gün bu gün bunları yapacağınızı söyleseniz seçilemezdiniz.” şeklinde konuştu.
“MEMLEKETİ YOLGEÇEN
HANINA ÇEVİRDİNİZ”
Şehrin muhtelif noktalarındaki sokak kazılarına değinen Mısırlıoğlu şöyle konuştu: “Bir baktık Afyon sokakları yamalı bohça gibi her yer kazılmakta. Öğrendik ki Süper Online diye bir şirket sokaklarda kazı yapmakta. Devlet tarafındanTürkiye’nin her yerinde kazı yapma ve internet alt yapısını oluşturma yetkisi Türk Telekom firmasına verilmiş. Bir başka firma internet hizmeti verecekse bu alt yapıyı kullanmak zorundadır. Ama bu arkadaşların arkasında kim varsa, Ulaştırma Bakanlığının izni olmadığı halde Afyon’un her yerine hat döşüyor. Sen bu izni nasıl verirsin ve neyin karşılığında verdin Sayın Başkan? Bunu açıklayın. Bu firma kazı yaparken Türk Telekom hatlarını koparmış, zarar vermiş. Günlerdir internet hizmeti alamayan bölgeler vardır. Telekom bilgi vermiyor ama biz bilgilere ulaştık. İYİ Parti olarak bu konunun takipçisi olacağız. Bu gidişe bir dur deyin. Memleketi yolgeçen hanına çevirdiniz. Siz teleferik yapacaksınız bedelini bu halk mı ödeyecek. Biz hizmete değil ranta karşıyız. Nerede bir rant varsa karşısında duracağız.”
“İYİ PARTİ İKTİDAR OLURSA BİZ TEKNOFEST’İ AFYON’DA YAPARIZ”
2022 TEKNOFEST organizasyonunun Afyonkarahisar’da yapılması için Vali Gökmen Çiçek’in üst düzey girişimleri olduğunu belirten Mısırlıoğlu şunları kaydetti: “TBMM’de grubu bulunan tüm siyasi partilerin İl Başkanları olarak 2022 TEKNOFEST’in Afyonkarahisar’da yapılması için üst perdeden davette bulunduk, talep ettik ve her türlü misafirperverliği göstereceğimizi ifade ettik. Valimiz Sayın Gökmen Çiçek bu konuda olağanüstü bir gayret gösterdi. Ancak başarılı olamadık diye düşünüyorum. İnşallah bir daha ki döneme İYİ Parti olarak iktidar olursak biz onu yaparız diyorum.”
“İSCEHİSAR BELEDİYE
BAŞKANININ DURUMUNA ÜZÜLDÜM”
Mensubu olduğu Demokrat Parti’den (DP) istifa ederek AK Parti’ye katılan İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin’in durumuna yönelik görüşü sorulan Mısırlıoğlu şunları söyledi: “İscehisar Belediye Başkanı kardeşimize ben üzüldüm. İscehisar halkına vaatlerini, projelerini yapamayacak duruma getirildiğini çıkıp anlatabilirdi. Her taraftan önümü kesiyorlar diyebilirdi. Bunu İscehisar’da AK Partiye oy verenlere söylemeliydi. Şimdi ne oldu? İscehisar Belediyesi AK Parti’ye geçince kahraman mı oldu?” Muhammet Mısırlıoğlu, 22 Ekim 2021 Cuma günü Afyonkarahisar’da partisinin 4. kuruluş yıldönümünü şölen havasında kutlayarak İYİ Parti’ye 500 kişilik bir katılımın olacağını sözlerine ekledi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti