Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SMMMO’da nöbet değişimi – Kocatepe Gazetesi

SMMMO 23. olağan seçimli
SMMMO’da nöbet değişimi

SMMMO 23. olağan seçimli genel kurul toplantısı hafta sonu yapıldı. Odanın toplantı salonunda 11 Mayıs Cumartesi günü genel kurul toplantısı yapılırken seçim dün gerçekleştirildi. Serhat Gümüş ve Yusuf Tür’ün yarıştığı seçimde mevcut Başkan Kadir Arık görevini Gümüş’e devretti.
AÇILIŞI ESKİ BAŞKAN ARIK YAPTI
11 Mayıs Cumartesi günü öğleden sonra gerçekleştirilen SMMMO 23. Olağan genel kurul toplantı Divanı Kadir Pancaroğlu’nun Başkanlığında; Ramazan Türkan, İrfan Özsandık, Serkan Atasoy’dan oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından toplantının açılış konuşmasını Odanın eski Başkanı Kadir Arık yaptı. Kadir Arık, göreve başladıkları günden itibaren bir meslek odası olarak tüm üyelerin ve mesleğin gelecekte ki üyelerini oluşturacak, stajyerleri kucaklayarak meslek yasası ve yönetmelikler çerçevesinde çalıştıklarını kaydetti. Arık, “Meslek ve disiplin çalışmalarına ağırlık verdik. Yönetim kurulumuz çalışmalarını gündemli toplantılarla yapmıştır. Yönetim kurulumuz bu toplantılarda Serbest Muhasebecilik, Mali Müşavirlik sınavlarında başarılı olan meslek mensubu adaylarımızın ruhsat çalışmalarını ve üyelik kayıtlarını odamıza nakil olmak isteyen ve odamızdan başka bir ile nakil aldırmak isteyenlerin taleplerini yerine getirdik. Şikâyetlerle ilgili gerekli görüşmelerin yapılmasını, gerekli görülen dosyaların disiplin kuruluna sevk edilmesi yanında ilgili kurum ve kuruluşların odamıza yaptıkları müracaatları inceleyip cevaplandırılması ve hizmetlerin verilmesi yönünde kararlar aldık.” dedi.
“54 YENİ ÜYE KAYDEDİLDİ”
Afyonkarahisar SMMMO çalışma döneminde 54 yeni üye kaydı yapıldığını bildiren Kadir Arık, “Bu üyelerimizin kayıt ve ruhsat işlemleri yürütülmüştür. Altı üyemiz vefat nedeniyle kayıttan düşürülmüş, 12 üyemizin verdikleri dilekçelerle çalışanlar listesinde kayıtları silinmiştir. Odamızın sosyal medya sayfası ve SMS sistemi etkin şekilde kullanılmıştır. Üyelerimiz her türlü işlemlerden anında haberdar edilmiştir. Üyelerimizi yakından ilgilendiren ve kısa sürede ulaşılması gereken bilgileri süratli bir şekilde cep telefonlarına ulaştıran kısa mesaj sistemiyle hizmet vermiştir. Üyelerimizin acı ve mutlu günlerinde yanlarında olmaya ve sorunlarının çözümüne elimizden geldiğince katkı vermeye çalıştık. Mesleki faaliyetlerin yanında sosyal etkinliklere de önem verdik. Üç yıllık dönem içerisinde oda imkânları nispetinde elimizden geleni yaptık. Herşeyi dört dörtlük yapamamış olabiliriz. Kırılan arkadaşlarımız varsa dönem sonu aday değilim özür diler helallik talep ederim. Şahsi olarak hiç kimse ile husumetim yoktur. Meslek adına ufak tefek tartışmalarımız olmuş olabilir.” diye konuştu.
“TAŞIN ALTINA
ELİMİZİ KOYACAĞIZ”
Genel kurula gönderilen mesajların okunmasından sonra Afyonkarahisar SMMMO Başkan Adayı Serhat Gümüş bir konuşma yaptı. Hep birlikte bir yola girdiklerini söyleyen Gümüş, “Yoğun ve yorucu bir seçim dönemi geçirdik. Onursal Başkanımız Erday Sayar’ın bize verdiği desteğe teşekkür ediyorum. Bizlere güvendi. Yönetim, denetim, disiplin kurullarına aday olup bana güvenerek biz diyen arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Birlikte çalışma fırsatı bulduğum Kadir Arık’ın dürüst davranışlarına ve odamıza verdiği enerji nedeniyle birlikte çalıştığımız diğer yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Aday arkadaşlarımızla biz; Odamız, mesleğimiz, meslektaşımız için taş altına elimizi koyacağımıza söz verdik. Odayı gelen birlikte yönetelim, beraber olalım diyoruz.” şeklinde konuştu.
“ADİL VE EŞİT ŞARTLARDA
SÜREÇ YAŞAMADIK”
SMMMO Başkan Adayı Yusuf Tür konuşmasına 23’üncü olağan genel kurulun meslek ve camiaya hayırlı olmasını dileyerek başladı. Seçimlerin geçici olduğunu seçim sonrası da yüz yüze bakılacağını, herkesin kardeş olduğunu vurgulayan Tür şöyle konuştu:
“Öncelikle meslektaş olmamızın bilincinde olmamız lazımdır. Bir konuya değinmek istiyorum. Maalesef adil ve eşit şartlarda bir seçim süreci yaşamadık. Adaylığımızı açıkladığımız ilk günden son güne kadar çeşitli iftiralarla karşılaşıp pek çok engelle karşılaştık. Bizlerle beraber bu yola çıkan arkadaşlarımız ne yazık ki bazen işverenlerin bazen mükelleflerin bazen de çeşitli kişilerin aracılığıyla toplum baskısı altında tutulmuştur. Ne yazık ki listelerimizden çıkmaları için zorlanmıştır. Tüm baskı ve yıldırmalara rağmen mücadelemizden vazgeçmedik. Dik duruşumu koruyarak delegelerimizin karşısına çıktık. Kimsenin adamı olmadan hiç kimseye sırtımızı yaslamadan hizmeti bir gönüllük sayıp yönetsel tükenmişliğe dur demek için çıktığımız bu yol meslektaşlarımız için, mesleğimizi saygın bir yere getirmek adına bu yol bir vesile oldu. Vekâleten değil asaleten yönetilen bir oda yönetimi için göreve talibiz. Arkamıza sadece meslektaşlarımızı alarak yola çıktık. Ülke ve meslek siyasetinde gençlerin daha fazla yer almasını sağlayacağız. Huzur hakkı ücreti almayacağız. Oda yönetimini meslek ve rant kapısı olmaktan çıkarıp verimsiz seminer ve toplantılar yapmayacağız. Odamız itibarını yukarılara taşıyacağız.”
“SLOGAN SÖZLERLE ODALAR YÖNETİLMEZ”
Adaylardan Yusuf Tür’ün sataştığını belirterek söz isteyen Mevcut Oda Başkanı Kadir Arık şunları söyledi: “Üç yıl boyunca odaya gelip herhangi bir talebi karşılanmayan, oda tarafından kendine baskı uygulanan bir üyemiz yoktur. Varsa söylensin. Kimseden zorla nispi oranda aidat toplanmadı. Gönüllü yatıranlar oldu. Oportünist, slogan sözlerle odalar yönetilemez. Biz ayda bir toplantı yapıyoruz. Yönetim Kurulu Başkanının hakkı 750 lira, yönetim kurulu üyelerinin de 100’er liralık hakkı var. Benim aylık odaya harcadığım rakam 2 bin 500 lira civarındadır. Gittiğim hiçbir otel ve toplantı parasını odadan karşılamadım, kendim ödedim. Bilmeden odanın kapısını açmadan odayı yönetmeye talip olmak yanlış bir şeydir. İftira atarak ben şunu yapacağım şu yapılmadı demek başka bir şeydir. Ben kimseye konuşmadım her iki aday için de bir girişimde bulunmadım. Meslekten atılıp sendika kuran Eyüp Sabri Güler’in sendikasında genel sekretersiniz. Gittiğiniz yol yol değil. Peşine düştüğüz insanı iyi sorgulayın. Bu mesleğe, odalara, TÜRMOB’a karşı olan bir insanın fikirlerini getirip savunmanız çok yanlış. Burası oda mesleki örgüt, kanunlarla belirlenen çerçevede yönetilir. Burası tüccar işi değil.” Toplantıda kurul raporları oy çokluğu ile kabul edildi. Genel kurul toplantısı 5 ile 10 yıl boyunca aidat ödemeyen oda üyelerine yönelik işlem için yeni seçilecek yönetim kuruluna yetki verilmesi ile tamamlandı.
TÜR SEÇİMİ KAYBETTİ
Yusuf Tür’ün Başkan adayı olduğu liste yönetim kurulu üyeliklerinde; Mehmet Ali Durmaz, Erkan Ölmez, Sude Atasoy Kul, Hatice Yonca Onur yer aldı. Denetim kurulu üyeliklerine; İbrahim Başar, Mehmet Fidan, İsmail Damgacı aday oldu. Büyük kongre delegeliklerinde ise; Hatice Yonca Onur, İbrahim Güngör, Serkan Aytekin, Mehmet Fidan, Alptekin Kürşat Ünsal, Erkan Ölmez, Fatih Üşür, Yusuf Tür, Muhammet Tosun, Sude Atasoy Kul bulundu.
GÜMÜŞ BAŞKAN SEÇİLDİ
SMMMO Başkanlığına seçilen Serhat Gümüş’ün listesinde; Naci Yıldırım, Kadir Karaağaç, Esengül İnkaya, Erol Yaman görev alacak. Disiplin kurulu üyeliklerinde; Rasime Kıpırtı Fedakâr, Ramazan Çallı, A. Umut Deniz, Hasan Coşkun, Halil Karaman yer aldı. Denetim kurulu üyeliklerine ise; Hasan Demirel, Volkan Hamamcı ve Ramazan Çalışkan seçildi. Birlik delegeliklerine; Erdal Sayar, Kadir Arık, Ç. Pınar Kılıç, Mehmet Altıntaş, Hakan Peynircioğlu, Fatih Âşık, Nuri Varol, Mustafa Karyağdı, Keziban Özkaya, Hülya Kılıçkaya seçildi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti