Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sokak Hayvanları Problemini Kökünden Çözeceğiz”

Saadet Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Beytullah Karataş, sokak hayvanları için Doğal Yaşam Merkezi ve Patiköy Projesi hazırladıklarını açıkladı. Karataş, bu proje ile sokak hayvanları probleminin kökten çözeceklerini belirtti.

Saadet Partisi Afyonkarahisar Belediye

Saadet Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Beytullah Karataş, sokak hayvanları ile ilgili projesini anlattı.

“KABUL EDİLEBİLİR ÇÖZÜMLER MÜMKÜN”       

Afyonkarahisar’ın özellikle kenar mahallelerinde yaşanan başıboş hayvan problemini kökten çözeceklerini dile getiren Başkan Adayı Karataş, “Bu sorun, hem insanlarımızın can güvenliği hem de sokak hayvanlarının refahını olumsuz etkileyen bir boyuta ulaşmıştır. Sorunu ortaya çıkaran aslında sahipsiz sokak köpekleri değil, uygulamalar ve yetkili mercilerin yaklaşımlarıdır. Şehrimizde yaşanan bu sorunun görmezden gelinmesi ve böyle bir gündem yokmuş gibi davranılması nedeniyle bu sorun giderek daha da büyümüştür. Bu nedenle bizler; insanların da güvende olduğu, hayvanların da güvende olduğu; bütün taraflar için kabul edilebilir çözümlerin mümkün olduğunu biliyoruz. Saadet Partisi olarak şehrimiz için giderek büyüyen bu soruna dair, çözümü geciktiren kısır tartışmalara dahil olmak yerine sorunu çözen somut adımlar atacağız.’’ dedi.

“DOĞAL YAŞAM MERKEZİ PATİKÖY PROJESİ İLE SORUN ÇÖZÜLECEK”

Başkan Adayı Karataş, sözlerine şöyle devam etti: “Afyonkarahisar’ın özellikle kenar mahallelerinde yaşanan başıboş hayvan problemini çözerek mahallelerimizi güvenli hale getireceğiz. Bizler bu problemi şehrimizin ve vatandaşlarımızın gündeminden çıkaracağız. Hayvanların doğal ortamlarında  PATİKÖY kurularak gerekli rehabilite işlemlerini merhamet belediyeciliği anlayışı ile gerçekleştireceğiz. Afyonkarahisar’ın sokaklarının başta çocuklarımız, yaşlılarımız ve tüm vatandaşlarımız için yaşanabilir, güvenli ve ölüm tehlikesinden uzak olması, en önemli önceliğimiz olacaktır. Yaygın bir popülasyona ve kriz durumuna ulaşmış ölüm tehlikesi saçan başıboş sokak köpeklerini toplayacağız. Köpeklerin rahatça yaşayabildikleri, kısırlaştırmaları, bakımlarının yapılabildiği kopek köyleri kuracağız. Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Merkezi Patiköy Projesi ile sokaklarda yaşayan sahipsiz hayvanların çevresel ve toplumsal problemlerinin kalıcı çözüme ulaştırılması amaçlıyoruz. Sokak Hayvanlarının yemekleri ise otellerinin artan çöpe atılacak yemekleri toplanacak. Toplanan bu yemekler fırınlama yapılarak kurutulup mama yapılacaktır. Bu sayede yemekler de bozulmayacaktır.”

“Sokak Hayvanları Problemini Kökünden Çözeceğiz”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti