Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Söke etkinliğinde Afyon’da gündeme geldi

“Marka Kent Söke” etkinliklerinde

“Marka Kent Söke” etkinliklerinde Afyonkarahisar’da gündeme geldi

 

1930 yılında Söke’nin Serçin köyünde doğan ve ömrünü Türk dünyasına hizmete adayan Türkiye’nin önemli sosyologlarından “Mehmet Eröz’ü Anma Etkinliği” bilim adamının ölüm yıldönümü olan 20 Haziran 2022 tarihinde Söke Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.
ÇEŞİTLİ KONULAR
ELE ALINDI
Söke Ticaret Odası’nın yürüttüğü “Marka Kent Söke” etkinlikleri kapsamında “Söke’nin, Aydın’ın, Türkiye’nin ve Türk Dünyasının Büyük Âlimi Prof. Dr. Mehmet Eröz’ü Anma” etkinliğinde Cumhuriyet Dönemine dair kişisel hatıralar, Yörükler, Alevilik, Bektaşilik, Doğu Anadolu’nun Türklüğü, Marksizm ve Leninizmin Tenkidi, Türk Dünyası, Türk Milliyetçiliği ve Atatürkçülük gibi konular ele alındı.
YÖRESEL DEĞERLERİN TOPLUMA ANLATILMASI GÖREVDİR
Etkinliğin protokol konuşmalarında Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay doğup büyüdüğü Yörüklerin araştırmacısı olarak öne çıkan Sosyolog Söke’li başta olmak üzere ilçenin “Yetiştirdiği değerleri topluma anlatmak görevimizdir” vurgusu yapıldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Kılıç yaptığı konuşmada, “İllerin ve ilçelerin yetiştirdiği bazı değerler var. Bunlar çoğu zaman o ilçede, o köyde, o şehirde yaşayanlar için çok fazla bir şey ifade etmeyebilir ya da bunun farkında olmayabilirler ama dışarıdan bir gözle bakıldığında bu değerlerin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkar.” dedi. Emekli Korgeneral Eyüp Kaptan, Yörük ve Oğuz olarak dünyaya gelmekten gurur duyduğunu belirtirken, üniversite öğrencisi Bilgehan Çatalyürek Yörükler’le ilgili sunum yaptı.
AFYON’DAN DA SÖZ EDİLDİ
Prokotol ve sunum konuşmalarında Yörükler ve yaşadıkları coğrafyalar hakkında bilgiler verilerek, Afyonkarahisar’dan söz edildi. Söke İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Akkoyun etkinliği değerlendirdi. Akkoyun şunları söyledi: “Etkinlik teşebbüsüyle beraber birçok üniversite akademisyeninden olduğu kadar Kazakistan’a ve Kanada’ya uzanan geniş bir coğrafyadan gelen manevi destek yerelden evrensele Marka Kent Söke’nin nasıl bir noktada olduğunu göstermektedir. Yeter ki doğru adımlarla, doğru menzilde, doğru enerji ve doğru hedeflerle ilerleyebilelim. 1071’de Malazgirt önlerinde dalgalanan çift başlı kartalların neslinden bir kartal tam yüz yıl evvel 26 Ağustos 1922’de şafak vakti Afyonkarahisar Kocatepe’ye kondu. Beş gün sonra ‘Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri’ emri 6 Eylül 1922’de Söke’mizi de işgalden kurtardı. Unutmayalım ‘Esas Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır.’ ifadesini sloganda değil pratikte gerçekleştiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Çağdaş uygarlık seviyesini aşma hedefini’ bizlere bıraktı.”
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi