Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Son 5 Yıldır Kimya Sektörü Gündemde”

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Kimya Bölümü tarafından Uluslararası katılımlı “AKÜ Kimya Günleri” temalı etkinlik düzenlendi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)

Erdal Akar Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Erdinç Dündar, Dr. Öğr. Üyesi Hülya Kaymak, Kimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ömer Hazman ile birlikte akademik personel ve öğrenciler katıldı.
Programın açış konuşmasını yapan Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Dündar, Kimya Bölümünün; alanında uzman hocalarıyla, donanımlı laboratuvarlarıyla ve yaptığı çalışmalarıyla Fen-Edebiyat Fakültesinin en güçlü bölümlerinden biri olduğunu belirtti. Dündar, “Kimya Bölümümüz, 2023 yılında FEDEK tarafından yapılan değerlendirme sonucunda iki yılı aşkın bir süre ile akredite edilmiştir. Ayrıca Anadolu’da bulunan sadece 3 üniversite ile 5 yıllığına akredite edilmiştir. Kimya Bölümümüz, Fakültemizde Tarih Bölümü ile birlikte akredite olan iki bölümden de biridir. Yaptığımız akademik çalışmaların bu süreçlere çok fazla katkı sağladığını düşünüyoruz” dedi. Fen Bilimleri Enstitüsünün toplantısında, toplumsal katkı bağlamında üniversitelerin ne yapılabilirliğinin konuşulduğunu ifade eden Dündar, “Sektörde, sanayide ve iş dünyasında kimyager olarak çalışan öğrencilerimizi lisansüstü eğitim için teşvik etmesi ve üniversitemizin enstitüsüne kayıt olması açısından bazı etkinliklerin yapılmasının gerektiği konuşuldu. Biz de mezun olan öğrencilerimizi Kimya Bölümümüze, Enstitümüze bekliyoruz. Bu anlamda öğrencilerimizin bu tür etkinlikleri fırsata çevirmesini öneriyoruz” diye konuştu.

“Son 5 Yıldır Kimya Sektörü Gündemde”
GELENEKSEL HALE GELDİ

Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Hazman ise AKÜ Kimya Günleri Etkinliğinin ilkini 2020 yılında gerçekleştirdiklerini belirterek, “Kimya bölümümüzün kuruluşu 1992 yılına dayanmaktadır. İlk öğrencilerimizi de 2001 yılında almaya başladık. 2005 yılından itibaren altyapı tamamlandı ve yeni laboratuvarlarımız yapılarak öğrencilerimizin kullanımına açıldı. Öğrenci sayımız hızlı bir şekilde arttı. İkinci öğretim de açıldıktan sonra örgün ve ikinci öğretim olarak yılda 160 mezun vermeye başladık” dedi. Kimya sektöründe yetişmiş insan açığı olduğunu ifade eden Hazman, “Son 5 yıldır gündeme baktığımızda en çok açık kimya sektörü alanında olmaktadır. Çok fazla malzeme alınıyor ama dışarı satışı az. Bütün gelişmiş ülkelere bakıldığında kimya devi şirketler eşliğinde geliştiğini görürüz. Yetiştirdiğimiz genç kimyagerler eminiz ki ülkemiz ekonomisine ve açığı kapatarak daha refah bir ülkeye katkı sunacaklar” ifadelerini kullandı.
Açış konuşmalarının ardından Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sabri Çevik’in moderatörlüğünde AKÜ Kimya Bölümü mezunlarından; Santa Farma İlaç Katı Form İmalat Yöneticisi Şükrü Polat, ARF Bio Yenilenebilir Enerji Üretim Tesisler Müdürü Serhat Ovalı, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Bihter Şahin’in yer aldığı “Mezun Başarı Hikayeleri” temalı söyleşiye geçildi.
“AKÜ Kimya Günleri” etkinlikleri, düzenlenen seminerler ve söyleşilerin ardından 4 Haziran 2024 tarihinde sosyal program ile sona erecek.