Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sorunları yerinde incelediler – Kocatepe Gazetesi

Sorunları yerinde incelediler – Kocatepe Gazetesi
Sorunları yerinde incelediler

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar merkez ilçeye bağlı belde ve köyleri ziyaret etti. Balkanlıoğlu, gittiği belde ve köylerde büyük bir sevinçle karşılandı

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar merkeze bağlı Büyükkalecik Belediyesi, Değirmanayvalı Belediyesi, Salar Belediyesi, Belkaracaören Köyü ile Karaaslan Köyü’nü ziyaret etti. Balkanlıoğlu’nun ziyaret ettiği belde ve köy halkı, Balkanlıoğlu’nu kalabalık bir toplulukla karşıladı.
Balkanlıoğlu, ziyaretlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 81 ilin valisiyle toplantı yaparak “Oturduğunuz yerden vilayeti yönetmeyeceksiniz. Vatandaşların sorunlarını yerinde inceleyeceksiniz. Benim de selamımı götüreceksiniz. Bir mağdur vatandaşımızın vebali önce bana sonra da sizedir. Hz. Ömer gibi adaletli olacaksınız” dediğini aktardı.
Vali Balkanlıoğlu’nun ilk ziyareti, Büyükkalecik Beldesi’ne gerçekleşti. Büyükkalecik Belediye Başkanı Mustafa Kuyun, beldedeki sorunları Balkanlıoğlu’na aktarırken Büyükkalecik halkı da özellikle SİT alanı dolayısıyla tapu konusunda sıkıntı yaşandığını söyledi. Balkanlıoğlu, konuyu araştıracağını bildirdi.
ELEKTRİK DİREKLERİ
ORTADA KALDI
Değirmenayvalı’daki ziyarette de Belediye Başkanı Adem Çavdar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra çözülmesini talep ettiği sorunları dile getirdi. Çavdar’a destek veren halk ise özellikle yol genişletilmesi çalışmasının ardından bazı elektrik direklerinin yolun ortasında kaldığını, bu direklerin uygun bir şekilde kaldırılmasını ve yerleştirilmesini istedi.
SALAR’DA YOL SORUNU
Vali Balkanlıoğlu’nun Salar ziyaretindeki gündem ise Afyonkarahisar’ı Şuhut yoluna bağlayan yolda meydana gelen kazalar oldu. Salar Belediye Başkanı Battal Coşkun’un da aralarında bulunduğu yöneticilere seslenen Salarlı vatandaşlar, “Sayın Valim, yolumuza bir çözüm bulunmalı. Çocuklarımız karşıdan karşıya geçemiyor, yolda yürüyemiyor” derken Balkanlıoğlu ise konunun takipçisi olduğunu kaydetti. Balkanlıoğlu, “Biz, Karayolları Bölge Müdürlüğü ile irtibata geçtik. Yol üzerinde trafik ışığı konuldu. Ancak yolun genişletilmesi konusunda, kamulaştırma gerekiyor. Yol üzerindeki binaların ruhsatsız olduğu, dolayısıyla yıkılması gerektiği bildirildi. Eğer yol üzerindeki binaların yıkılmasına onay veriyorsanız, çalışmayı hemen başlatabiliriz” dedi. Balkanlıoğlu’nun bu sözleri üzerine yol genişletilmesi konusunda Salarlı vatandaşlar arasında bir mutabakat sağlanamadı.
DAİRE MÜDÜRLERİ, BİR MİNİBÜSTE
Belkaracaören Köyü’nde ise Vali Balkanlıoğlu ile beraberindeki heyet Köy Muhtarı Halit Karayiğit tarafından karşılandı. Burada bir konuşma yapan Balkanlıoğlu, “Ben, yanımda sizin sorunlarınızı çözebilecek daire müdürlerimizi de getirdim. Hepimize tahsis edilen makam araçları var. 10-15 makam aracıyla buraya gelebilirdik. Ancak, bunun doğru olmadığını düşünüyoruz. Bir tek dolmuşla ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Devletin parasını tasarruflu kullanmalıyız” ifadelerini kullandı. Balkanlıoğlu’nun bu sözü, Belkaracaörenliler tarafından yoğun bir şekilde alkışlandı. Belkaracaören’de dile getirilen sorunlar, genel itibariyle diğer belde ve köylerle benzerlik taşırken en ilginç talep ise baz istasyonu oldu. Köyün bir kısmında cep telefonlarının çekmediğini bildiren vatandaşlar, cep telefonunun çekmesi için gerekenin yapılmasını istediler.
EK DERSLİK TALEBİ
Belkaracaören Köyü’nün ardından Karaaslan Köyü’ne geçen Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve beraberindeki heyet, Köy Muhtarı Süleyman Karakoç tarafından karşılandı. Karakoç, köyde 5 derslikli bir okula sahip olduklarını, bu okuldaki derslik sayısının 9’a çıkmasını talep etti. Vali Balkanlıoğlu ise bu konunun incelenmesi için İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’a görev verdi. Karaaslan Köyü’nde söz alan bir vatandaş ise köyün merasının Hazine arazisi olarak göründüğünü, bu Hazine arazisine Cezaevi yapılmasının planlandığını hatırlattı. Vatandaş, “Cezaevi buraya yapılırsa, biteriz” diye konuştu. (Kocatepe)

Derde derman talimat

Büyükkalecik Beldesi’nde Muammer
Çığ adlı bir vatandaş Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yanına gelerek
derdini anlattı. Balkanlıoğlu, Çığ’ın
sorunun çözülmesi için talimat verdi

Büyükkalecik Beldesi’nde Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile beraberindeki heyetin ziyareti sürerken bir vatandaş, Vali Balkanlıoğlu’nun yanına gelerek Balkanlıoğlu’ndan yardım istedi. Muammer Çığ adlı vatandaş, karaciğer nakli olduğunu, Yeşilkart taşımasına rağmen hastanenin kendisinden para istediğini söyledi. Bunun üzerine Balkanlıoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Süleyman Arı’ya Çığ’ın sorunun çözülmesi için talimat verdi. (Kocatepe)

Burası SİT’tir…

Büyükkalecik Belediye Başkanı Mustafa Kuyun, Kocatepe sırtlarındaki beldesinin büyük çoğunluğunun SİT alanı ilan
edildiğini, bu durum nedeniyle mağdur olduğunu çarpıcı biçimde anlattı. Kuyun,
“SİT alanına şehit parkı yaptığım için hapis cezasına çarptırıldım” dedi

Büyükkalecik Belediye Başkanı Mustafa Kuyun, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’na dert yandı. Büyük Taarruz’un cereyan ettiği Kocatepe’nin eteklerinde bulunan Büyükkalecik Beldesi’nde çoğu yerin SİT alanı ilan edildiğini belirten Kuyun, “Biz bir şehit parkı yaptık. 2 yıl hapis, 30 bin lira hapis cezası aldık. Yargıtay’da bekliyor. Bir tane ağaç dikemiyoruz. Eskişehir’deki Kültür Varlığı’nı Koruma Kurulu’na yazı yazdım, yol kenarını ağaçlandırmak için. Hiç izin vermiyorlar. Ne ev yaptırıyorlar, ne ağaç diktiriyorlar, ne ağaç söktürüyorlar. Suyumuzda arsenik var. Arıtma yapacağız, ona da izin verilmedi. Elimiz, kolumuz bağlı” dedi.
VATANDAŞ DA MAĞDUR
Kuyun, vatandaşın da Büyükkalecik Beldesi sınırları içinde neredeyse iş yapamaz haline geldiğini hatırlatarak “Vatandaş da mağdur. Buradan günlük 600-650 kişi Afyon’a iniyor. Sabahleyin gidiyor, akşam geri dönüyor. Burada yapabileceği bir şey yok. Hayvancılık yapalım diyoruz, onu da yapamıyoruz. Tapulu yerime de bir şey yapmak istedim. 11 ay hapis, bin 280 lira para cezası verdiler” diye konuştu. (Kocatepe)

SYDV, ihtiyaç sahiplerini unutmadı

Belde ve köy ziyaretlerinde Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma
ve Dayanışma Vakfı, yaptığı yardımlarla göz doldurdu

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve beraberindeki heyetin belde ve köy ziyaretlerinde, belde veya köyün en mağdur ve ihtiyaç sahibi 2 kişisine yardım da götürüldü. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından belirlenen beldenin ya da köyün en mağdur 2 kişisine 400 liralık nakdi, 100 liralık gıda ve giyecek yardımı yapıldı. Yardımları, ziyaret heyeti tarafından mağdur vatandaşların evlerine gidilerek takdim edildi. (Kocatepe)