Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Spor camiası “tirübün terörü’ne karşı tek yürek

Türkiye Voleybol Efeler Ligi’nde
Spor camiası “tirübün terörü’ne karşı tek yürek

Türkiye Voleybol Efeler Ligi’nde mücadele eden Afyon Belediye Yüntaş Voleybol takımı, sahasında Fenerbahçe’yi konuk etti. Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşma esnasında bir grup taraftar tarafından saldırıya uğrayan spor medyası çalışanlarına Afyon spor camiasından tam destek geldi.
“SPORDA ŞİDDET VE
FANATİZMLE ALAKALI
PANELLER DÜZENLEYECEĞİZ”
Sporda şiddet ve fanatizmle ilgili olarak paneller düzenleyeceklerini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, “Spor’da şiddet ve fanatizmi kınıyoruz ve bununla ilgili de bir çalışma içerisindeyiz. Panel düzenleyeceğiz ilerleyen günlerde, sporda şiddet ile alakalı. Taraftar grubu liderlerinin de olacağı 20-30’arlı gruplar halinde paneller düzenleyeceğiz. Fenerbahçe maçında yaşanan talihsizliği şiddetle kınıyoruz” dedi.
“BİZ ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ”
Şiddetin her türlüsüne karşı olduklarının altını çizen AFJET Afyonspor Kulüp Başkanı ve İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, “Biz şiddetin her türlüsüne karşıyız. Bu seyirciye yapılan bir saldırı olabilir, sporcuya yapılan bir saldırı olabilir, basına yapılan bir saldırı olabilir, hepsini eleştiriyoruz. Kulüp Başkanlığı görevine başladığım günden beri hep örnek bir kulüp olma yolunda sporseverlere seslendik. O yüzden bizler hep uyarıyoruz; gerçekleşen olay tasvip edilebilir bir durum değil. Bu tür olayları doğru bulmadığımı özellikle belirtiyorum ve inşallah el birliği ile bu durumu düzelteceğiz” ifadesini kullandı.
“TRİBÜNDE
TERÖRE KARŞIYIZ”
Yapılan saldırıyı nefretle kınadığını aktaran Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İl Temsilcisi Nadir Güzbey, “Spor basın camiasına yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyorum. Zor şartlarda görevini yerine getirmeye çalışan basın mensubu arkadaşlarımıza yardımcı olmak zorundayız. TSYD olarak her zaman tribün terörüne karşı olduğumuzu söylüyoruz. Bu saldırıyı gerçekleştiren kişiler hakkında da gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz. Saldırıya uğrayan basın mensubu arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Basına yapılan saldırı kabul edilemez, suçlular yakalanıp adalete teslim edilmelidir” ifadesine yer verdi.
“SPORDA ŞİDDETİ
TASVİP ETMİYORUZ”
Sporda şiddeti tasvip etmediklerini aktaran Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Orhan Küçüksağrıcı; “Sporda şiddeti biz hiçbir zaman tasvip etmeyiz. Sporun içerisinde olan basın mensuplarımız olsun, sporcularımız olsun, antrenörlerimiz ya da hakemlerimiz kimler olursa olsun kesinlikle spora yakışmayan bir davranış az önce belirttiğim gibi kesinlikle tasvip etmeyiz” şeklinde konuştu.
“GALATASARAY MAÇINDA DIŞARIDAN SEYİRCİ
ALMAMAK GEREKİYOR”
İki hafta sonra oynanacak Galatasaray maçına dışarıdan seyirci alınmaması gerektiğinin altını çizen Afyon Belediye Yüntaş Voleybol Başkanı Abdullah Aydoğan, “Üç büyüklerin maçlarında bu tür olumsuzluklar oluyor. İki hafta sonra oynayacak olan Galatasaray maçında dışarıdan seyirci almamak gerekiyor. Sebebi ise, istenmeyen olayların yaşanması ve dışarıdan gelen insanlar da çok büyük tahriklerde bulunarak kendi seyircimizi de kışkırtıyorlar. Ayrıca gerçekleştirilen saldırının da hoş karşılanmadığını da belirtmek isterim. Bu tür davranışlar spora gölge düşürüyor” diye konuştu.
“UMARIM BİR DAHA YAŞANMAZ”
Böyle bir şeyin bir daha yaşanmaması gerektiğini belirten Afyon Belediyespor Başkanı Hüseyin Çetinbaş, “Bizler de tabii ki bu tür saldırılara karşıyız. Yaşanmaması gereken bu tür olaylar spora gölge düşürüyor maalesef. Umarım bir daha böyle bir olay yaşanmaz” dedi.
“GEREKLİ ÖNLEMLER
 ALINMALI”
Bu tarz olayların olmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini aktaran Afyon İl Hakem Kurulu Başkanı Süleyman Güneş, “Tribün terörüne sonuna kadar karşıyız. İlimizde bu tür olayların bundan sonra yaşanmaması için gerekli önlemler alınmalı. Spor basın camiasına yapılan bu saldırıyı kınıyoruz” ifadesine yen verdi.