Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Staj ve çıraklık mağdurları Zafer Meydanı’nda stant açacak

Afyonkarahisar Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği, Zafer Meydanı’nda stant etkinliği düzenleyecek.

Afyonkarahisar Staj ve Çıraklık

Staj ve çıraklık yaptıkları dönemde sigortaları yapılan ancak, EYT kapsamında ve emeklilik şartlarında hesaba dâhil edilmemesi sebebiyle emekli olamayan ‘Staj ve Çıraklık Mağdurları Anıtpark karşısındaki Zafer Meydanı’nda stant açacak. 10 Eylül Pazar günü saat 11:00-17:00 arası açılacak stantta yeni üye çalışmaları ve mağduriyetin giderilmesi için broşür dağıtımı yapacaklar.

Afyonkarahisar Staj ve Çıraklık sigortası Mağdurları Derneği Başkanı Tarık Elmas, meslek liseleri ve çıraklık eğitim okullarında 12 yaşından itibaren çırak olarak, 15 yaşında da stajyer olarak çalışma hayatına başladıklarını ancak bir işçi gibi çalışmalarına rağmen, kendilerine öğrenci muamelesi yapıldığını söyledi.

AÇILAN STANDA VALİLİKTEN İZİN ALINDI

Başkan Elmas, Pazar günü gerçekleştirecekleri etkinlik için Valilikten izin alındığını belirterek,  ”Meslek Liseleri ve Çıraklık okullarında staj ve çıraklık başlama tarihinde ilk işe girişte SGK tescil kartları verilerek, sigorta girişlerimiz yapıldı. Öğretmenlerimiz bu sigorta başlangıcın faydasını göreceksiniz demişlerdir. Fakat ilerleyen dönemlerde dönemin hükümetlerince çıkarılmış olan yasalar ile SSK giriş tarihlerimiz yatırılan primlerin sadece meslek hastalıkları, iş kazalarını karşılayacak kısa vadeli koldan yatırılmasından dolayı emeklilikte sigorta başlangıcına sayılması engellenmiştir. Pazar günü açacağımız stant ile hem üye çalışması hem de mağduriyetimizi broşürlerle anlatmayı hedefliyoruz. Valilik izni ile bu etkinliği yapacağız. ” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti