Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“ Şuhut yolu zor bir yol ama bitecek”

ÖZEL HABER: Kocatepe Gazetesi’ne

ÖZEL HABER: Kocatepe Gazetesi’ne ait özel haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır.

Afyonkarahisar-Şuhut karayolu çalışmasındaki aksamalara yönelik eleştirileri yorumlayan Orman ve Su İşleri eski Bakanı, AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu, “Beklenilmedik şeyler oldu. Yol zor bir yol, ama bu yolu yaptıracağız. Yapılanları bakıp görmeyip, buradaki aksamayı diline dolayanlara el insaf demek gerekir.” dedi.
Orman ve Su İşleri eski Bakanı Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu Kocatepe Gazetesi sahibi Sezer Küçükkurt ve çalışanlarını ziyaret etti. Ziyarette; AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen ile İl Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu da hazır bulundu.
“BİR TAKIM İŞLERİ TAMAMLATTIK”
Ziyaret sırasında Afyonkarahisar-Şuhut karayolu çalışmasındaki aksamalara yönelik eleştirileri değerlendiren Veysel Eroğlu, “Karayolları Genel Müdürü benim talebemdir. Yeni Bakan da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde görev aldığımız dönemdeki çalışma arkadaşımızdır. Müteahhit devam edebilirdi, parası vardı. Afyonkarahisar-Şuhut karayolu çalışmasıyla ilgili Karayolları Genel Müdürlüğünü aradım. Esasen Şuhut-Afyonkarahisar karayolu öncelikle bir yol değildi. Yatırım fonuna konulmamıştı. Ben bunun mutlaka yatırım programına konulmasını istedim. Daha sonra; Karadilli, Dinar, Isparta, Senirkent’e kadar uzatalım dedim. Tamam dediler ve yatırım programına koydular. Bu zor bir yol, kolay değil. Dağlar devriliyor, sonrasında müteahhit mali açıdan sıkıntıya düştü. Tasfiye Kanunu çıkınca tasfiye etmek durumunda kaldı. Hatta bölük pörçük terk etti. Genel Müdürü bu şeklide terk etmesi yerine bir kısmını tamamlayarak gitmesini söyledim. Bir takım işleri tamamlattık.” dedi.
“BEKLENİLMEDİK ŞEYLER OLDU”
Afyonkarahisar-Şuhut karayolu yapımı için yeniden ihale hazırlıklarının yapıldığını dile getiren Eroğlu, “Önümüzdeki haftada yeni atanan Sayın Bakanımıza bir hayırlı olsun ziyaretinde bulunacağım. Emirdağ ilçesinden de talepler vardı. Emirdağ-Davulga-Yunak yolu yapım işi de acildir. Onu rica ettim. Şuhut yolu için de önümüzdeki hafta Çarşamba ya da Perşembe günü Sayın Bakanımızı ziyaret etiğimde konuyu gündeme getireceğim. Karayolları Genel Müdürlüğü konuyu biliyor. Bitecekti ama yol zor bir yol. Çok rampalar var dağlar devrildi. Menfezler var köprüler var. Biz bir takım tadilatlar istedik. Çimento Fabrikasına girerken alt geçit yapılmasını istedik. İstimlâkler çok tuttu. Beklenilmedik şeyler oldu. Yol zor bir yol ama bu yolu yaptıracağız.” diye konuştu.
“AFYON’UN YOLLARI GAYMAK GİBİ OLDU”
Afyonkarahisar’da Cumhuriyet tarihindeki en büyük yatırımların yapıldığını dile getiren Eroğlu, “Bir ara Sayın Binali Yıldırım’ın Ulaştırma Bakanı benim de Çevre ve Orman Bakanı iken kendisini ilimize davet etmiştim. Biz Erzincan’a yapılacak ne varsa yapalım dedik ondan da özellikle ilimize önemli bir yol olan çevre yolu yapımını talep ettik. Ankara-Afyon-İstanbul-Antalya-Sandıklı –Denizli yollarını en sonunda da Konya yolunu söyledik. Hepsini mükemmel şekilde yaptılar. Hatta bizimle birlikte Binali Yıldırım da söylüyor, ‘Afyon’un yolları gaymak gibi oldu.’ diyor. Ben de diyorum sizin dereler, barajlarda muhteşem oldu diyorum.” şeklinde konuştu.
“ŞUHUT YOLUNU HATIRA BİNAEN PROGRAMA ALDIRDIK”
Karayolları Şefliğinin bulunduğu alan yanından dönemin Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın yer istediğini aktaran Eroğlu şu ifadeleri kullandı: “Karayollarından yer alabilmek çok zordur. Karayolları Parkının bulunduğu alanı o dönem aldık. Bizden istenilen DSİ’nin olduğu alanı vererek anlaştık. Bunun gibi yollarda da en büyük yatırım Afyon’a yapıldı. Şu anda 525 kilometre bölünmüş yol vardır. Alt yapısı çok güzeldir. Şuhut-Afyon yolu yatırım programında değildi. Çünkü o şehirleri bağlayan yol değildir. Öncelikle şehirleri bağlayan yolları yaptılar. Ama hatıra binaen Şuhut-Afyon karayolunu yatırım programına aldırdık. Bazıları diyor ki, ‘Şuhut-Afyon karayolu neden yapılmadı?’ Yapılanlara niye bakmıyorsunuz? El insaf yani, ben Şuhut-Afyon yolunu ilk önce yaptırabilirdim. Ama acil olan Ankara yolu dururken İzmir-Antalya yolu dururken Şuhut-Afyon yolunu yaptırmak doğru olur mu? Ben evvela vicdanen rahatsız olurum. Bir de işin bu boyutu vardır.”
“HIZLI TREN PROJESİ DE YATIRIM PROGRAMINDA YOKTU”
“Benim ilk talep ettiğim çevre yolu oldu” diyen Eroğlu, “Damlalı boğazını aşıp doğru düzgün Antalya’ya gidelim dedik. Ankara’ya 6-7 saatte giderken dağlar devrilip yol yapıldı. Bunlar hakikaten çok önemlidir. Hızlı treni koydurduk. Hızlı tren de yatırım programında yoktu. Neticede programa koydurunca yapılıyor. Hakikaten de çok zor bir iştir. Bizim arazimiz Konya gibi düz bir arazi değildir. Dev tüneller, viyadükler var. İnşallah onu da getireceğiz. Yapılacak ne varsa yapıyoruz. Hakikaten Afyonkarahisar, Afyonkarahisar olalı böyle yatırım görmedi. Yol, baraj hangi konu denilirse denilsin durum böyledir.” dedi. Burcu AYDIN’ın Haberi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti