Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sulama kooperatifleri gündemde – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Sulama kooperatifleri gündemde

İGM Ağustos ayı toplantılarının dördüncü birleşiminde su kooperatiflerinin sıkıntıları gündeme geldi. Meclis Başkanı Salih Sel, sulama kooperatifleri ile karşılıklı görüşmeler yapılarak belirli bir protokol çerçevesinde anlaşma yapıldığını söyledi

İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantılarının dördüncü birleşimi dün Meclis Başkanı Salih Sel’in başkanlığında tamamlandı. Meclisin beşinci ve sonuncu toplantısı bugün yapılacak.
YAKASENEK’E HİZMET
ARACI VERİLECEK
Toplantı gündem dışı bir konunun okutulup rapor hazırlanması için ilgili komisyonlara gönderilmesi ile başladı. Meclis üyelerine gerekli bilgilendirmelerin yapılması sonrası toplantı gündemin 21. maddesi ile devam etti. Sultandağı ilçesine bağlı Yakasenek köy muhtarlığına köy hizmetlerinde kullanılmak üzere bir adet hizmet aracı verilmesini uygun gören komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi.
5 ASİL 5 YEDEK ÜYE SEÇİLDİ
Gündemin 22. maddesinde bulunan Sandıklı Hüdai Termal Turizm Alt Yapı Hizmetleri Birliği’nin kurulması ve birliket görev alacak 5 asil, 5 yedek üyenin belirlenmesi konusunda hazırlanan raporlar oybirliği ile kabul edildi. Buna göre; Salih Sel, Sandıklı İl Genel Meclisi Üyeleri Mehmet Utsal, Mevlüt Özaydın, Mehmet Öztopbaş ve İsmail Özaslan beş yedek üye olarak seçildiler. Kızılören İl Genel Meclisi Üyeleri; Cafer Şimşek ile Ali Koçak, Hocalar meclis üyeleri; Ahmet Kaya, Ramazan İlhan ve Dinar İGM Üyesi Hüseyin Demirkan beş yedek üye olarak seçildi.
ACAR: 10 GÜN SUSUZ
KALAN KOOPERATİF VAR
Sekiz adet gölet ve sulama tesisinin yönetimi, bakımı ve işletilmesini gerçekleştirmek üzere, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 53. maddesi gereğince işletme tesisi kurulması konusu devir bedellerinin belirlenmesi sonrası tekrar meclis gündemine gelecek. Dinar MHP Üyesi İbrahim Acar konu hakkında konuştu. Acar, eski ismi ile Sulama Kooperatiflerinin zor şartlarda ayakta kalma mücadelesi verdiklerini söyledi. İbrahim Acar, Sulama Kooperatiflerinin borçları yüzünden DSİ tarafından icraya verilmesinin kendisi için zul ve garabet olduğunu kaydetti. Bir telefon konuşmasında DSİ personelince bir Sulama Kooperatifi muhasibibinin azarlandığını söyleyen Acar; “Bir sürü para gidiyor. Ama insanlar yazın ortasında günlerce topraklarını sulayamıyorlar. Sıcaklık oranını takdir edersiniz. On gün sulama yapılamadığını biliyorum. Gerekirse isim de veririm. DSİ personelince azarlanan kooperatif yetkilisi çaresiz kaldığından 10 gün su gelmeyen kooperatif var. Ben de o arazinin içindeyim. Tek çare Allah’a yağmur duası yapmak. Ben bunun haksızlık olduğunu düşünüyorum. Zor şartlarda hizmet eden sulama kooperatiflerine DSİ tarafından çare bulunsun. Ya da kuyuları söksünler götürsünler.” dedi.
GEREKLİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR
İGM Başkanı Salih Sel, sulama kooperatifleri ile karşılıklı görüşmeler yapıldığını belirli bir protokol çerçevesinde anlaşma yapıldığını dile getirdi. Sel, protokol çalışmaları ve karşılıklı görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Şuhut AK Parti Üyesi Ömer Tunçay, Balçıkhisar göletinin Özel İdare bünyesine alındığını, oradaki işletmeyi KHGB olarak başlattıklarını kaydetti. KHGB’nce iki eleman tutularak hizmetin uygun ve rahat biçimde verildiğini belirten Tunçay, yer altı sulama sistemleri maliyetinin geri ödemesi bulunduğunu sözlerine ekledi.
GELECEK AY
GÜNDEME GELECEK
Meclis gündeminin 24. maddesinde yer alan Çay-Akşehir karayolu üzerinde ve Çay Belediyesi mücavir alan sınırları içerisinde bulunan işletmelerin atık sularının Pınarkaya ve Yeşilyurt köylerine ait kanalizasyon sistemine bağlantısının yapılıp, yapılmayacağının belirlenmesi konusunda gerekli çalışmaların devam etmesi nedeniyle gelecek ay meclis gündemine getirilmesine karar verildi.
DEVİR YERİNE GERİ
ÖDEME YAPILACAK
İhsaniye ilçesine bağlı Karacaahmet köyü sınırlarında kalan İl Özel İdaresi adına kayıtlı, 3874 parsel numaralı 623,66 metrekare alanlı taşınmazın devrinin hukuken geçerli bir satış olmaması nedeniyle yapılmaması gerektiğine karar verildi. Ödeme yapılan tarih itibariyle yapılacak yasal faiz hesaplaması ile Ömer Öztürk isimli vatanadaşa ödeme yapılacak.
KONU TEKRAR GÖRÜŞÜLECEK
Emirdağ ilçesinin Yeni Mahalle sınırlarında bulunan tapunun 607 ada, 5 numaralı parselde kayıtlı, Gençlik ve Kültür Merkezi yapılması amacıyla bedelsiz olarak İl Özel İdaresine devredilen taşınmazın, yatırım programında bulunmaması durumunda geri iadesi konusu gelecek ayki toplantıda görüşülecek.
İSİM HAKKI SUSUZ
BELEDİYESİNE DEVREDİLECEK
İl merkezinde ki Erkmen beldesi sınırlarında bulunan İl Özel İdaresi adına 3030 numaralı parsel olarak okul yapımı için tescili yapılan hissenin Belediye’ye devrinin yapılması ve Belediye’ye ait 2539 numaralı parselin okul yapılması amacıyla İl Özel İdaresine tahsisini uygun gören komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi. İl Özel İdaresine devir olunan Bozhüyük Taşımacılık Petrol ve Petrol Ürünleri Ltd Şti’nin ayni ve nakdi sermayesi hariç, isim hakkının Susuz Belediyesine devrini uygun gören komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Mali hizmetlere Aksu atandı

Afyonkarahisar Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürlüğüne Ümmet Aksu atandı. Dünkü İl Genel Meclisi toplantısına katılan Aksu’ya Meclis Başkanı Salih Sel yeni görevinin hayırlı olmasını diledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti