Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sülümenli’de düve üretim tesisi kuruluyor

Afyonkarahisar’ın Sülümenli Beldesi sınırları içerisinde bulunan 1 milyon 889 bin metrekarelik alanda Açık Cezaevi yapılacak ve burada mahkumların hayvancılık faaliyetleri yürüteceği Düve Üretim Merkezi kurulacak

Afyonkarahisar’ın Sülümenli Beldesi sınırları

Afyonkarahisar’ın Sülümenli Beldesi sınırları içerisinde bulunan 1 milyon 889 bin metrekarelik alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Adalet Bakanlığı’na Açık Ceza İnfaz Kurumu yapılmak üzere tahsis edildi.  Bu alanda Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından, düve üretim tesisi inşa edilerek mahkumlar tarafından düve üretimi gerçekleştirilecek. Projenin şehrimizin hayvancılık alanındaki faaliyetlerine önemli bir katkı sunması bekleniyor.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, Cezaevinde düve üretimi yapılmasını sağlayacak projenin Afyonkarahisar açısından önemli katkıları olacağını belirtti. Afyonkarahisar Merkez’e bağlı Sülümenli beldesinin Altındağ Mahallesinde bulunan mülkiyeti Hazineye ait ve imar planında tarım alanı olarak ayrılan toplam 1 milyon 889 bin 976 metrekare yüzölçümlü taşınmazın daha önce Tarım Kredi Kooperatifleri’ne devredildiğini hatırlatan Ali Özkaya, Tarım Kredi Kooperatifleri’nin market alanında yoğunlaşması nedeniyle bu arazide başka bir yatırım planlandığını belirtti.

Söz konusu alanda Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yürütülmesini de hedefleyen iş kollarında kullanılması ve hükümlü barındırılmasına yönelik çalışmalarının planlandığını belirten Milletvekili Ali Özkaya, “Bu çalışmalarımız sonucunda Sülümenli’deki 1 milyon 989 metrekarelik arazi Açık Ceza İnfaz Kurumu yapılmak üzere Adalet Bakanlığımıza tahsis edildi” dedi.

Burada Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından, düve üretim tesisi inşa edileceğini belirten AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, “Bu yatırım şehrimizin hayvancılık faaliyetlerine önemli bir katkı sunacaktır. Tarım ve hayvancılık sektörünün merkezi olan şehrimize bu tesisin hayırlı olmasını temenni ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti